«وحید تاج» از حضور بر صحنه اجرا منع شد
وحید تاج، خواننده موسیقی ایرانی که قرار بود شامگاه ۲۸ فرودینماه روی صحنه برود از این کار منع شد.
این هنرمند که قرار بود ۲۸ فروردینماه با ارکستر ملل و به همراه یک خواننده اهل کشور آذربایجان در تالار اندیشه حوزه هنری اجرای برنامه کند، یک ساعت قبل از اجرای کنسرت علیرغم اخذ مجوزهای لازم و بلیت فروشی از اجرای برنامه منع شد و در نهایت خواننده آذربایجانی به تنهایی روی صحنه رفت.
آثار اجرایی این کنسرت دو زبانه که برای دو خواننده ایرانی و آذری نوشته شده بود، در نهایت تنها با بخش آذری برگزار شد و مخاطبان نتوانستند بخش فارسی را بشنوند.
گفته میشود که این خواننده به علت برگزاری کنسرت موسیقی با دو خواننده زن در خارج از کشور ممنوعالکار شده است، اما دلایل قطعی این ماجرا هنوز در پردهای از ابهام است.
صالحیامیری:
ارتش پشتوانه گفتمان امنیت
در راهبرد توسعه گردشگری است
وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی در پیامی به مناسبت ۲۹ فروردین، روز ارتش جمهوری اسلامی ایران، با تأکید بر نقش راهبردی ارتش در تأمین امنیت، ثبات ملی و توسعه تمدنی، از این نهاد بهعنوان سرمایهای بیبدیل و نماد عقلانیت دفاعی در جمهوری اسلامی ایران یاد کرد.
بهگزارش اداره کل روابط عمومی و اطلاع رسانی، وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، سیدرضا صالحیامیری در این پیام با اشاره به کارنامه درخشان ارتش جمهوری اسلامی ایران در حفظ امنیت کشور، ارتش را نهادی وفادار به آرمانهای انقلاب و رهبر انقلاب دانست و تأکید کرد: ارتش جمهوری اسلامی ایران، نهتنها بازوی نظامی حاکمیت، بلکه بازتاب عینی عقلانیت امنیتپایه در نظام اسلامی است؛ نهادی که در چهارچوب گفتمان کلان انقلاب اسلامی، تبلور قدرت نرم و سخت در کنار یکدیگر است.
او با اشاره به تجربیات شخصی خود از تعامل با ارتش در نخستین روزهای پس از پیروزی انقلاب، افزود: من که از نزدیک با زیستجهان ارتش آشنا بودهام، شهادت میدهم که ارتش از منظمترین، پاکترین و سالمترین دستگاههای اجرایی کشور است؛ سلامت آن نهتنها در تراز نظامی، بلکه در سطح ملی قابل ارزیابی است. بخش مهمی از انضباط اداری و ثبات فکری خود را از ارتش آموختهام.
وزیر میراثفرهنگی، ارتش را الگویی برای کاهش منازعات سیاسی و سرمایهای اجتماعی دانست و گفت: ارتش میتواند مدل رفتاری و نهادی مناسبی برای بهبود فضای سیاست داخلی باشد؛ اما ما آنگونه که شایسته این نهاد ملی است، قدر آن را ندانستهایم.
صالحیامیری در ادامه با اشاره به نقشآفرینی ارتش در توسعه گردشگری کشور، به همکاری نیروهای مسلح در آزادسازی سواحل اشاره کرد و گفت: فرصتهای متعددی برای توسعه گردشگری در سواحل شمالی و جنوبی کشور وجود دارد که بخشی از تحقق آن در گرو همکاریهای سازنده ارتش و نیروهای مسلح است. مشارکت فعال ارتش در این زمینه، نمونهای روشن از همافزایی امنیت و توسعه است.
وی همچنین با اشاره به سیاستهای ابلاغی مقام معظم رهبری در حوزه گردشگری افزود: این سیاستها بر سه محور اصلی جذابیت، امنیت و زیرساخت تأکید دارند و در این میان، نقش نیروهای مسلح بهخصوص ارتش در ایجاد بستر امن برای توسعه گردشگری بسیار برجسته است. امنیت، شرط بنیادین توسعه و رمز بقای جوامع تمدنی است.
وزیر میراثفرهنگی در پایان با تبریک روز ارتش به فرماندهی معظم کل قوا، فرماندهان و آحاد کارکنان ارتش جمهوری اسلامی ایران، تصریح کرد: ارتش، حافظ امنیت و میراث تاریخی ایران بزرگ است و نقش این نهاد فراتر از دفاع نظامی، در حفظ هویت ملی و تمدنی ایران اسلامی است.
حسین رایتی مقدم، کارشناس پیشکسوت مرمت هشدار داد:
خطر تخریب خانه سعدی
حسین رایتی مقدم، کارشناس پیشکسوت مرمت و معماری درباره خطر تخریب خانه منسوب به سعدی در شیراز هشدار داد و گفت: گفته شده است در جریان طرح توسعه حرم شاهچراغ در شیراز، این خانه در معرض تخریب قرار گرفته است.
مدیرکل اسبق حفظ و احیای بناها، بافتها و محوطههای تاریخی در نشستی که به مناسبت روز جهانی بناها و محوطههای تاریخی در پژوهشگاه میراث فرهنگی برگزار شد، با بیان اینکه باید همه دستگاهها و عموم مردم در قبال میراث فرهنگی احساس مسئولیت کنند، گفت: فقط میراث فرهنگی مسئول حفاظت نیست باید به گونهای در جامعه احساس مسئولیت ایجاد کرد که همه مسئولیت حفاظت را برعهده داشته باشند.
رایتی مقدم با بیان اینکه گفته شده است خانه (منسوب به) سعدی در شیراز در معرض تخریب طرح توسعه حرم شاهچراغ است، افزود: فردی مانند سعدی در قرن هفدهم میلادی، چنان تاثیرگذار در ادبیات اروپا بود که گلستان و بوستان سعدی در همان قرن به فرانسه ترجمه شد و در فضای رمانتیک فرانسه غوغا کرد و فرانسویها تحتتاثیر سعدی آثار متعددی نشر دادند که نمونه این نویسندگان ویکتور هوگو بود.
او به تاثیرگذاری رییس جمهور فرانسه (ماری فرانسوا سعدی کارنو) که نامش را پدرش با همین ذهنیت سعدی انتخاب کرده بود اشاره کرد و گفت: یکی از پسران کارنو به نام سعدی نیز قانون ترمودینامیک جهان را پیشنهاد داد که این مهم نشان میدهد سعدی در این قرن تاثیرگذار بوده است. علت بلایا و مسایل میراث ساختار سیاسی اجتماعی جامعه است.
این پیشکسوت مرمت و معماری با اشاره به اهمیت کنوانسیون لاهه و تصویب آن در راستای حفاظت از میراث فرهنگی اظهار کرد: توصیههای مهم کنوانسیون متوجه تمام دستگاههای کشور میشود که برخی از اعضای آن شامل شخصیتهای برجسته باستان شناسی، موزهها، ارتش و سپاه، وزارت امور خارجه، کارشناسان بینالمللی، سازمان محیط زیست و دیگر موارد میشود.
رایتی مقدم با بیان این که واژگان میراث در معرض خطر و بلایا و درگیریها حتی برخی از بلایای طبیعی نتیجه دخالت بشر است، گفت: من معتقدم که برخی از این مسائل و علت ایجاد این ساختار مربوط به ساختار جامعه و برنامهریزی سیاستگذاران این کشورهاست. او با تاکید بر اینکه میراث فرهنگی سرمایه است و قابل مصرف کردن نیست، اظهار کرد: برخی از عوامل و مسائلی که در میراث فرهنگی وجود دارد از درون این ساختار قابل حل شدن نیست، چون این عوامل به ساختار سیاسی و اجتماعی گره خورده است و ارتباط ما با جهان را نشان میدهد. این معمار با اشاره به جنگها و درگیریهای کشورهای اروپایی و اثرگذاری آن بر منشورهای مرتبط با حفاظت و مرمت، افزود: لوایح و منشورهای شکل گرفته ناشی از این است که انسانها یاد گرفتند در صلح، چگونه برای محافظت از میراث فرهنگی در برابر جنگ چه کنند.
رایتی مقدم با بیان اینکه حفاظت و شناخت میراث فرهنگی و اهمیت به آنها نباید وابسته به افراد باشد، اظهار کرد: میراث فرهنگی مرهون افراد بزرگی در عرصه خدمت است اما ما نباید میراث فرهنگی را وابسته به افراد کنیم بلکه باید ساختار حفاظت محور شود.
دیکاپریو دستمزد ۳ میلیون دلاری
برای حضور در یک صحنه را کم دانست
در حالی که لئوناردو دی کاپریو قرار است حضوری کوتاه در فیلم بعدی دیوید فینچر داشته باشد، او دستمزد پیشنهادی را کم خواند.
به گزارش ورلد آف ریل، لئوناردو دی کاپریو بازیگر «روزی روزگاری در هالیوود» کوئنتین تارانتینو که قرار است در دنباله این فیلم حضوری کوتاه داشته باشد، گفت دستمزد ۳ میلون دلاری پیشنهاد شده برای یک روز کار کم است.
به نظر میرسد وی با بیمیلی نشان دادن برای حضور در دنباله «روزی روزگاری در هالیوود» دیوید فینچر که قرار است ماه جولای فیلمبرداری آن شروع شود، قصد عصبانی کردن نتفلیکس را داشته باشد.
در حالی که گفته شده نتفلیکس ۳ میلیون دلار به وی پیشنهاد کرده، آن هم فقط برای یک روز فیلمبرداری، اما ظاهراً دی کاپریو میگوید این مبلغ بسیار کم است.
معمولاً دی کاپریو برای هر فیلم ۲۰ میلیون دلار دریافت میکند؛ اما به نظر نمیرسد او این بار بخواهد دست دیوید فینچر و برد پیت؛ کارگردان و دیگر بازیگر فیلم را در پوست گردو بگذارد و فیلم را ترک کند. احتمال حضور بالقوه مارگو رابی دیگر بازیگر «روزی روزگاری در هالیوود» نیز در این فیلم هست. لئوناردو دیکاپریو برای ایفای نقش در فیلم «روزی روزگاری در هالیوود» ۵ میلیون از مبلغ توافق کم کرده بود و به دستمزد ۱۵ میلیون دلاری اکتفا کرد، اما گفت انتظار دارد که در صورت موفق بودن فیلم در اکران، از درآمد حاصل از فروش آن تا ۴۵ میلیون دلار درآمد داشته باشد.
همچنین گفته شد که وی برای به تصویر کشیدن قهرمان سابق جنگ جهانی اول، یعنی ارنست بورکهارت در فیلم «قاتلان ماه کامل» مارتین اسکورسیزی، ۴۰ میلیون دلار دستمزد دریافت کرد. وی پیش از آن برای بازی در فیلم «بالا رو نگاه نکن» ساخته آدام مککی هم ۳۰ میلیون دلار دستمزد دریافت کرد.