روزنامه کائنات
3

اقتصاد

1404 شنبه 30 فروردين - شماره 4810

آخرین رکورد سپ در سال ۱۴۰۳ ثبت شد؛

یک سال صدرنشینی سپ در تراکنش‌های پرداخت ایران


 سپ با کسب رتبه اول در تعداد تراکنش‌های اسفندماه، برای دوازدهمین بار در سال ۱۴۰۳ رکورد زد. به گزارش کائنات، سپ با کسب رتبه اول در تعداد تراکنش‌های اسفندماه، برای دوازدهمین بار در سال ۱۴۰۳ رکورد زد و صدرنشینی خود را در بازار تراکنش‌های پرداخت ایران تثبیت کرد.
بر اساس آخرین گزارش شاپرک، پرداخت الکترونیک سامان (سپ)، با سهم ۲۰.۸۲ از تعداد تراکنش‌های اسفند ۱۴۰۳، جایگاه اول را به خود اختصاص داده است و به‌پرداخت ملت و تجارت الکترونیک پارسیان به ترتیب رتبه‌های دوم و سوم را کسب کرده‌اند. سپ همچنین با پوشش ۲۱.۰۸ درصدی از بازار تراکنش‌های کارتخوان فروشگاهی در اسفندماه، همانند ماه گذشته بالاترین سهم را در اختیار داشته است و بیشترین سهم از کل تعداد را به خود اختصاص داده است.
سپ با پوشش ۲۱.۲۳ درصد از بازار تراکنش‌های خرید نیز در این ماه، بیشترین سهم را دارا بوده است. این شرکت در حوزه تراکنش‌های مانده‌گیری با در اختیار داشتن ۱۷.۸۲ درصد از بازار, بیشترین سهم را کسب کرده است.

مدیرعامل بانک کشاورزی خبر داد؛
پرداخت ۷۴۰ هزار فقره تسهیلات توسط بانک کشاورزی
 مدیرعامل بانک کشاورزی گفت: سال۱۴۰۳ این بانک قریب به ۷۴۰ هزار فقره تسهیلات پرداخت کرد که بیش از ۷۱ درصد این مبلغ به بخش کشاورزی و صنایع غذایی و نیز تأمین مالی گندم اختصاص یافته است.
به گزارش کائنات، وهب متقی نیا با اشاره به خرید ۱۲ میلیون تن گندم از کشاورزان به ارزش ۲۱۱ همت با عاملیت بانک کشاورزی، افزود: در سال ۱۴۰۳ ارزش گندم خریداری شده ۳۶ درصد نسبت به سال قبل از آن افزایش داشت و برای تأمین این مبلغ، بانک کشاورزی ۵۰ همت از طریق اوراق مالی اسلامی تأمین و این نقدینگی را به طرح تزریق کرد تا مطالبات گندمکاران در سریع‌ترین زمان ممکن پرداخت شود.
وی اظهار کرد: همچنین در راستای تسهیل سرمایه گذاری و تأمین مالی پروژه‌های جدید یا نیمه تمام در بخش‌های تولیدی و خدماتی، ۲۱ هزار و ۶۷۱ فقره اعتبار وجوه صندوق توسعه ملی موضوع بند الف تبصره ۱۸ به ارزش حدود ۱۳ همت به متقاضیان واجد شرایط پرداخت شده است.
مدیرعامل بانک کشاورزی با تأکید بر اهمیت مکانیزه کردن فرآیندهای کشاورزی به منظور افزایش بهره وری در این بخش، گفت: بانک کشاورزی در سال گذشته با هدف توسعه و نوسازی مکانیزاسیون در صنایع مربوطه تلاشی مضاعف نسبت به سنوات قبل داشت و در همین راستا ۱۲ هزار و ۷۱۸ فقره تسهیلات به مبلغ ۵.۴ همت پرداخت کرد که نسبت به سال ۱۴۰۲ حدود سه برابر افزایش یافته است.
متقی نیا پرداخت ۲۲۷ فقره تسهیلات بذر گواهی شده به مبلغ حدود ۵ همت و ۱۱ هزار و ۷۵۸ فقره تسهیلات نوسازی و بهسازی مسکن روستایی به مبلغ ۳.۳ همت را از دیگر اقدامات بانک کشاورزی در سال ۱۴۰۳ عنوان کرد و گفت: علاوه بر این ۱۶ هزار و ۸۰ فقره تسهیلات موضوع جز ۳ - بند ب - تبصره ۱۸ قانون بودجه به مبلغ ۲.۳ همت به حمایت از سرمایه گذاری در توسعه و ارتقای کاربرد فناوری اطلاعات و ارتباطات، توسعه و ارتقای سطح فناوری و کیفیت تولیدات سخت افزاری و نرم افزاری، صدور کالاها و خدمات فنی و مهندسی و سایر موارد مربوط به این بخش از قانون بودجه به صورت تسهیلات و یارانه سود اختصاص داده شده است.

گسترش تعاملات بانک توسعه صادرات ایران
با شرکت‌های صادرات محور
 بانک توسعه صادرات ایران با بهره‌گیری از طرح الماسان گسترش تعاملات با شرکت‌های صادرات محور را در دستور کار خود قرار داده است.
به گزارش کائنات، شعب مختلف در سرتاسر کشور با افزایش تعاملات خود سعی در معرفی هرچه بیشتر طرح الماسان کرده و در جهت جذب مشتریان جدید گام برمی‌دارد. در همین راستا، مسئولین شعبه اصفهان جهت تشریح و تبیین سیاست‌های اعتباری جدید بانک و به منظور ارتباط موثر و تمرکز حساب‌های مشتریان نزد شعبه از شرکت اشکان شیمی اصفهان بازدید کرده و در نشستی با مدیران آن شرکت نسبت به تشریح بسته‌های متنوع خدماتی بانک و طرح الماسان پرداختند.
گفتنی است؛ شرکت اشکان شیمی اصفهان با استفاده از بالاترین استانداردهای جهانی یک شرکت صادرات محور بوده که به عنوان صادر کننده نمونه در سطح ملی و استانی معرفی شده و محصولات خود را به ۴۳ کشور جهان صادر می‌کند.
این شرکت در سال ۱۴۰۲ نیز نسبت به اخذ مجوز دانش بنیان در حوزه مواد پیشرفته و محصولات مبتنی بر فناوری‌های شیمیایی اقدام کرده است.

چرا افزایش سرمایه بیمه تجارت نو ثبت نمی شود؟
 شرکت بیمه تجارت نو در خصوص علت تاخیر در ثبت افزایش سرمایه شفاف سازی کرد. به گزارش کائنات، بنو در این خصوص بیان کرد با عنایت به مجوز سازمان بورس و اوراق بهادار، از آنجایی که شرکت های بیمه علاوه بر اخذ مجوز از سازمان بورس مکلف به اخذ مجوز از بیمه مرکزی ج.ا.ایران جهت ثبت صورت جلسه نزد اداره ثبت شرکت ها نیز باشند، از این رو مدارک و مستندات مربوطه جهت اخذ مجوز به بیمه مرکزی ارسال گردیده است. در این خصوص بیمه مرکزی ج.ا.ایران نیز بر اساس دستورالعمل بررسی منشاء سرمایه موسسات بیمه اقدام به اخذ استعلام های متعدد از مراجع مربوطه نموده که تاکنون منجر به صدور تائیدیه برای اداره ثبت شرکت ها نشده است. این شرکت ضمن پیگیری صدور مجوز بیمه مرکزی، به محض دریافت مجوز مذکور، مراتب را جهت ثبت به اداره ثبت شرکت ها ارسال خواهند نمود.

مدیرکل دفتر حسابرسی سازمان امور مالیاتی خبر داد؛
تامین ۶۵ درصد هزینه‌های جاری دولت از محل مالیات
مدیرکل دفتر حسابرسی سازمان امور مالیاتی گفت: در سال گذشته تامین ۶۵ درصد هزینه‌های جاری دولت از محل درآمدهای مالیاتی تأمین شده‌است که امر مهمی به شمار می‌آید.
به گزارش کائنات، جهانگیر رحیمی در مورد عمده مشکل مالیاتی اصناف اظهار کرد: اگرچه مالیات بر ارزش افزوده به صورت کلی شامل تمامی مشاغلی می‌شود که به هر طریقی به خرید و فروش کالا و خدمات می‌پردازند اما عمده مشکل اصناف نیز در همین بخش یعنی مالیات بر ارزش افزوده است.
وی افزود: فرمول مالیات ارزش افزوده، براساس ارزش افزوده ایجادشده در مراحل مختلف تولید یک کالا یا ارائه خدمت، تعیین می‌شود و پرداخت مالیات بر ارزش افزوده به عهده مصرف‌کننده نهایی است اما محاسبه این ارزش افزوده با استفاده از خوداظهاری مالیاتی فعالان اقتصادی در سامانه ارزش افزوده انجام می‌شود.
مدیرکل دفتر حسابرسی سازمان امور مالیاتی کشور عنوان کرد: لازم است هرجایی هر شخصی مشمول مالیات می‌شود آن را پرداخت کند و این موضوع برای فعالان اقتصادی رصد می‌شود. رحیمی یادآور شد: بررسی‌ها نشان می‌دهد که اصناف در چرخه پرداخت مالیات بر ارزش افزوده چالش‌های زیادی دارند. در دنیا ارزش افزوده را زمانی که مصرف کننده نهایی پرداخت می‌کند به عنوان تشویق پرداخت‌های مالیاتی بخشی از مالیات را به خود مصرف کننده عودت می‌دهند تا علاقمندی به توسعه و استفاده از سیستم شفاف گسترش یابد اما این اتفاق در اقتصاد ایران رخ نمی‌دهد.
وی با اشاره به تخلفات مالیات بر ارزش افزوده گفت: نبود شفافیت در حساب‌های بانکی اصناف که منجر به معاملات غیرثبتی و فروش بدون فاکتور محصولات می‌شود سبب شده این ارزش افزوده از جیب مصرف کننده پرداخت شود.

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه