رئیس فراکسیون نظارت بر
صنعت نفت، گاز و پتروشیمی مجلس:
سرمایهگذاری در صنعت
نفت و گاز ضروری است
رئیس فراکسیون نظارت بر صنعت نفت، گاز و پتروشیمی مجلس شورای اسلامی بر ضرورت جذب سرمایهگذاری در بخش بالادستی صنعت نفت و گاز برای تضمین خوراک پایدار صنایع پاییندستی تأکید کرد.
به گزارش کائنات و به نقل از شانا، زینب قیصری با اشاره به اهمیت برگزاری رویداد «تحول در سرمایهگذاری و توسعه در بالادست نفت و گاز ایران» بیان کرد: مدتها منتظر معرفی بستههای سرمایهگذاری وزارت نفت بودیم تا سرمایهگذاران بتوانند با بررسی اقتصادی، برای ورود به پروژهها در قالب فردی، مشارکتی یا کنسرسیومی تصمیمگیری کنند.
وی با بیان اینکه شعار سال مبنی بر «سرمایهگذاری برای تولید» با ماهیت صنعت نفت و گاز کاملاً مطابقت دارد، افزود: با توجه به منابع عظیم نفت و گاز کشور، تمرکز بر سرمایهگذاری در بخش بالادستی، اقدامی پیشران برای توسعه کل زنجیره ارزش محسوب میشود. این رویداد میتواند مسیر پیشرو برای تکمیل این زنجیره را هموار کند.
رئیس فراکسیون نظارت بر صنعت نفت، گاز و پتروشیمی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: اطمینان از خوراک پایدار، شرط اساسی برای ترغیب سرمایهگذاران به ورود در صنایع پاییندستی است. بهدلیل نبود تضمین خوراک، سرمایهگذاران تمایلی به حضور در صنایع تکمیلی ندارند، اما با سرمایهگذاری در بالادست و ایجاد اطمینان نسبت به تأمین خوراک، زمینه لازم برای حضور صنایع کوچک نیز فراهم خواهد شد.
نماینده مردم شاهیندژ و تکاب در مجلس:
روزانه یک لیتر بنزین
به هر شهروند اختصاص یابد
نماینده مردم شاهیندژ و تکاب در مجلس شورای اسلامی پیشنهاد داد که به جای تخصیص بنزین به خودروهای سواری، بنزین بر اساس کد ملی به افراد تخصیص یابد.
محمد میرزایی، در صحن مجلس در تذکری به دولت و وزیر نفت گفت: مصرف روزانه بنزین در فروردین سال جاری به ۱۶۵ میلیون لیتر رسید اما در حدود نیمی از خانوادههای کشور که خودروی شخصی ندارند از این یارانه سهمی نبردهاند و فقط آلودگی هوا به آنها میرسد؛ آیا این روند عادلانه است؟
نماینده مردم شاهیندژ و تکاب در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: ما در سال ۹۹، ۳ میلیارد دلار بنزین صادر کردیم اما ناچاریم روزانه بیش از ۱۰ میلیون لیتر وارد کنیم. هر لیتر بنزین وارداتی با احتساب هزینههای توزیع حدود یک دلار برای کشور هزینه دارد یعنی برای پر کردن باک یک خودروی معمولی حدود ۵ میلیون تومان هزینه به کشور تحمیل میشود. در این خصوص پیشنهاد ما روشن است؛ به جای تخصیص بنزین به خودرو آن را بر اساس کد ملی به خود افراد اختصاص دهید؛ آن وقت میتوان به هر شهروند روزانه یک لیتر بنزین اختصاص داد.
ذخیره سدها ۱۶ درصد کمتر
از سال قبل
بر اساس آخرین آمار از ابتدای سال آبی تا کنون از وضعیت سدهای کشور، حجم آب موجود در مخازن ۱۶ درصد نسبت به سال قبل کاهش یافته است.
به گزارش کائنات، میزان ورودی مخازن کل کشور از ابتدای سال آبی (ابتدای مهرماه) تا کنون معادل ۱۵.۰۶ میلیارد متر مکعب بوده که در قیاس با سال گذشته که عددی معادل ۲۳.۳۲ میلیارد مترمکعب بوده ۳۵ درصد کاهش داشته است. همچنین میزان کل خروجی سدهای کشور نیز نسبت به سال قبل با ۶ درصد کاهش مواجه بوده است.
حجم آب موجود مخازن ۲۵.۸۷ میلیارد متر مکعب ثبت شده که این عدد نسبت به سال قبل که عددی معادل ۳۰.۷۶ میلیارد متر مکعب بوده ۱۶ درصد کاهش یافته است. همچنین حجم پرشدگی سدهای کشور نیز تا این تاریخ ۵۰ درصد است.
وضعیت برخی از سدهای مهم کشور بیانگر این است که در ۱۲ سد درصد پرشدگی کمتر از ۲۰ درصد است، بهطوری که سد لار استان تهران، دوستی و طرق استان خراسان رضوی، سد پانزده خرداد حوضه قمرود، سد استقلال، سد شمیل و نیان استان هرمزگان، سد تهم استان زنجان، سد رودبال داراب استان فارس، سد تنگوییه سیرجان استان کرمان و سد ساوه استان مرکزی کمتر از ۲۰ درصد آب دارند.
همچنین ارتفاع کل ریزشهای جوی کشور معادل ۱۲۹.۹ میلیمتر است. این مقدار بارندگی نسبت به میانگین دورههای مشابه درازمدت (۲۰۰.۲ میلیمتر) ۳۵ درصد کاهش و نسبت به دوره مشابه سال آبی گذشته (۱۸ میلیمتر) ۲۱ درصد کاهش را نشان میدهد.