روزنامه کائنات
6

انرژی

1404 دوشنبه 25 فروردين - شماره 4807

معاون مدیر سرمایه‌گذاری شرکت ملی نفت ایران خبر داد؛

صنعت نفت به‌دنبال بازآفرینی با جذب سرمایه و فناوری


 معاون مدیر سرمایه‌گذاری شرکت ملی نفت ایران با اعلام اقدام‌های راهبردی برای تقویت جایگاه جهانی در صنعت نفت و گاز بیان کرد: ما به‌دنبال بازآفرینی عملیات‌های بالادستی از طریق فناوری‌های پیشرفته، رویکردهای پایدار و جذب سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی هستیم.
به گزارش کائنات و به نقل از شانا، امیر صالحی در نشست توجیهی بیست‌و نهمین نمایشگاه بین‌المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی با حضور سفیران، نمایندگان و رایزن‌های اقتصادی با بیان اینکه، ایران با دارا بودن چهارمین ذخایر نفت و دومین ذخایر گاز طبیعی جهان، همواره یکی از ارکان امنیت انرژی جهانی بوده است، گفت: ارزش واقعی این منابع تنها در عمق زمین نیست، بلکه در شراکت‌ها و همکاری‌هایی است که در سطح بین‌المللی شکل می‌گیرد.
وی با اشاره به طرح «تحول راهبردی» در بخش بالادستی نفت و گاز ایران افزود: ما به‌دنبال بازآفرینی عملیات‌های بالادستی از طریق فناوری‌های پیشرفته، رویکردهای پایدار و جذب سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی هستیم، حضور شما در این نشست، نشانه‌ای از تعهد مشترک ما برای تبدیل منابع زیرزمینی به رفاه اقتصادی است. معاون مدیر سرمایه‌گذاری شرکت ملی نفت ایران با تأکید بر اینکه رویداد «تحول در سرمایه‌گذاری و توسعه در بالادست نفت و گاز ایران» در دوم اردیبهشت فرصتی طلایی برای ارائه جزئیات نقشه راه بالادستی صنعت نفت ایران خواهد بود، بیان کرد: در این رویداد، اولویت توسعه میدان‌های نفت و گاز، مشوق‌های مالی جدید با شرایط جذاب‌تر و معافیت‌های مالیاتی معرفی می‌شوند، همچنین امکان تعامل با متخصصان فنی و بررسی داده‌های میدان‌های جدید فراهم است.
صالحی با بیان اینکه بیش از ۲۰۰ فرصت سرمایه‌گذاری در صنعت نفت تعریف شده است که فرصت‌های متنوعی برای سرمایه‌گذاران است، اظهار کرد: گذار به انرژی کم‌کربن بازی با حاصل جمع صفر نیست، منابع عظیم هیدروکربنی ایران، همراه با رویکرد باز به نوآوری، فرصتی منحصربه‌فرد برای توازن میان رشد اقتصادی و حفظ محیط زیست ایجاد می‌کند. همکاری ما در بخش انرژی نه تنها پلی برای رفاه اقتصادی، بلکه بنیادی برای صلح و اعتماد مشترک است.
وی با دعوت از تمام نمایندگان برای حضور در رویدادهای آتی شرکت ملی نفت ایران گفت: بیایید با هم انرژی را به ثروت، چالش‌ها را به فرصت و اعتماد را به میراثی برای نسل‌های آینده تبدیل کنیم.

سرپرست معاونت سایت ۲ مجتمع گاز پارس جنوبی تشریح کرد؛
گام‌های بلند مجتمع گاز پارس جنوبی برای تولید پایدار
 سرپرست معاونت سایت ۲ مجتمع گاز پارس جنوبی از اجرای برنامه‌های گسترده‌ای در زمینه افزایش تولید، ارتقای انعطاف‌پذیری عملیاتی، کاهش مشعل‌سوزی و بهبود زیرساخت‌های اقامتی کارکنان خبر داد و گفت: با اقدام‌های انجام‌شده، تولید ایمن و پایدار مجتمع در زمستان آینده تضمین می‌شود.
به گزارش کائنات و به نقل از شانا، حسن اسعدی با بیان اینکه امسال گام‌های بلندی برای توسعه، افزایش تولید و بهینه‌سازی عملیات در پالایشگاه‌های مجتمع برداشته شده استف اظهار کرد: با آغاز تعمیرات اساسی در فاز اول پالایشگاه نهم مطابق برنامه مصوب و در پی آسیب‌شناسی‌های انجام‌شده، کارگروه تخصصی تعمیرات اساسی برای مدیریت اثربخش فرآیند تشکیل شده است. در این مسیر، تفویض اختیارات به پالایشگاه‌ها، افزایش نظارت بر اجرای تعمیرات پیشگیرانه و رعایت دقیق برنامه زمان‌بندی مورد تأکید است.
وی از ایجاد فضای همکاری، همیاری، همدلی و کار گروهی در پالایشگاه‌های مجتمع ابراز خرسندی کرد و گفت: نتایج این هم‌افزایی در زمستان پارسال ملموس بود و با همین رویکرد مسیر توسعه ادامه می‌یابد.
سرپرست معاونت سایت ۲ مجتمع گاز پارس جنوبی اظهار کرد: تمرکز بر اجرای کامل اقدام‌های اصلاحی حاصل از نشست‌های تحلیل ریشه‌ای توقف‌های اضطراری پالایشگاه‌ها، انجام تعمیرات دوره‌ای تجهیزات حیاتی ازجمله توربوکمپرسورها، توربوژنراتورها، توربواکسپندرها، بویلرها و آب‌شیرین‌کن‌ها از دیگر برنامه‌های در دست اجراست.  
اسعدی به ارتقای انعطاف‌پذیری عملیاتی با استفاده از ظرفیت خطوط بین پالایشگاهی اشاره کرد و افزود: تکمیل خط ارتباطی پالایشگاه سیزدهم، اجرای اصلاحات تکمیلی در خطوط بین‌فازی و تست عملیاتی خط جدید بین فازی پالایشگاه‌های سایت ۲ در دستور کار قرار دارد تا از تمام ظرفیت‌ها برای کاهش زمان تعمیرات اساسی استفاده شود.
وی با اشاره به پروژه کاهش مشعل‌سوزی در پالایشگاه‌های مجتمع گفت: این پروژه در سه حوزه خرید، اجرا و مزایده با جدیت در سال جاری دنبال می‌شود. انجام فرآیند تحویل و تحول پالایشگاه سیزدهم از برنامه‌های مهم پیش‌ رو است و با رفع تنگناهای عملیاتی و اهتمام ویژه همه مدیریت‌ها، افزایش تولید مجتمع از ظرفیت این پالایشگاه در زمستان امسال محقق می‌شود. سرپرست معاونت سایت دو مجتمع گاز پارس جنوبی یادآور شد: برنامه توسعه و بهبود زیرساخت‌ها ازجمله فضای استقرار کارکنان عملیاتی، تهیه اقامتگاه‌های کارکنان اقماری و تکمیل پروژه‌های شهرک مسکونی از اولویت‌های اصلی مجتمع در سال جاری است.

ناظر شورای عالی مدیریت مصرف برق عنوان کرد؛
سود 120 تا 150 هزار دلاری تغییر ساعت
برای کشور در هر ساعت
 ناظر شورای عالی مدیریت مصرف برق با بیان اینکه با تغییر ساعت رسمی، صرفه جویی معادل کل تقاضای برق سیستان و بلوچستان و یا استان صنعتی همچون زنجان در اوج مصرف محقق می شود، افزود:  لازم است قانون تثبیت ساعت رسمی با هدف کاهش مصرف انرژی به ویژه برق مورد بازنگری قرار بگیرد.
سید سعید میرشریفی به تشریح اهمیت تغییر ساعت رسمی کشور و نقش آن در کاهش مصرف برق پرداخت و در این خصوص گفت: تغییر ساعت رسمی کشور که در سه سال گذشته بنا به تشخیص مجلس شورای اسلامی ثابت مانده است، می‌تواند نقش مؤثری در مدیریت بار شبکه و کاهش هزینه‌های سنگین تولید برق ایفا کند.
ناظر شورای عالی مدیریت مصرف برق، ادامه داد: تغییر ساعت رسمی کشور به‌ویژه در فصل گرم، می‌تواند به کاهش ۱۰۰۰ تا ۱۵۰۰ مگاوات از مصرف برق منجر شود و این میزان صرفه‌جویی معادل ظرفیت اسمی دو نیروگاه بزرگ برق است که در صورت اجرایی نشدن این سیاست، ناچار به ساخت آن‌ها خواهیم بود، اقدامی که برآورد می‌شود بالغ بر ۲ میلیارد دلار هزینه برای کشور در پی داشته باشد.
وی افزود: افزایش هماهنگی میان ساعات فعالیت ادارات، سازمان‌ها و کسب‌وکارها با زمان روشنایی طبیعی روز، باعث کاهش استفاده از وسایل سرمایشی و سیستم‌های روشنایی در ساعات پیک می‌شود. این در حالی است که طبق برآوردهای انجام شده، صرفه‌جویی ناشی از این اقدام معادل مصرف برق کل استان سیستان و بلوچستان یا استان زنجان در بازه زمانی مشابه است.
میرشریفی در ادامه با اشاره به مزایای اقتصادی این تصمیم عنوان کرد: علاوه بر صرفه‌جویی در زیرساخت، این اقدام باعث کاهش هزینه‌های سوخت و نگهداری نیروگاه‌ها نیز می‌شود. برآورد ما نشان می‌دهد که در هر ساعت، تغییر در ساعت رسمی می‌تواند بین ۱۲۰ هزار تا ۱۵۰ هزار دلار صرفه‌جویی اقتصادی مستقیم برای کشور داشته باشد؛ رقمی که در طول ماه‌های گرم سال به چند صد میلیون دلار می‌رسد.
این فعال صنعت برق تأکید کرد: در شرایط فعلی که با ناترازی تولید و مصرف برق روبرو هستیم، استفاده حداکثری از روشنایی روز، امری ضروری و غیرقابل چشم‌پوشی است. یکی از مهم‌ترین مزایای تغییر ساعت رسمی آن است که بار مصرف در ساعات ابتدایی روز که فشار کمتری بر شبکه وجود دارد، منتقل می‌شود و به ما کمک می‌کند که در ساعات پیک، مصرف کمتری را شاهد باشیم. این مسأله به‌ویژه برای مناطق گرمسیر که مصرف وسایل سرمایشی به‌طور طبیعی بالا است، اهمیت دوچندان دارد.
میرشریفی در پایان خاطرنشان کرد: در سال‌های گذشته شاهد حذف تغییر ساعت رسمی بودیم، اما با توجه به واقعیت‌های اقلیمی و ساختار مصرف برق در ایران، لازم است این تصمیم مورد بازنگری قرار گیرد. تغییر ساعت، اگرچه ممکن است در ابتدا اقدام کوچکی به‌نظر برسد، اما در مقیاس ملی، اثرات بسیار گسترده‌ای بر مدیریت مصرف انرژی، کاهش نیاز به سرمایه‌گذاری در زیرساخت‌های جدید و حتی پایداری محیط زیست دارد.

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه