روزنامه کائنات
4

جامعه

1404 دوشنبه 25 فروردين - شماره 4807

معاون فرماندار تهران اعلام کرد؛

خروج صنوف پرخطر از بازار تهران


 معاون فرماندار تهران با اشاره به لزوم خروج صنوف پرخطر از بازار تهران گفت: چندین بار به صنف‌های خاص اخطار داده شده است چرا که حضور بعضی از اصناف در این بازار خطرناک است.
سعید بشیری با اشاره به وضعیت ایمنی بازار تهران و لزوم تامین اعتبار و تخصیص بودجه در این باره گفت: ایمنی بازار براساس مستندات و مصوبات پیگیری می‌شود. ما کارگروه ساماندهی مشاغل داریم و در آن درباره ایمنی سازه‌ها و بازار صحبت می‌شود و دستگاه‌های مربوطه مثل سازمان میراث فرهنگی مجوزهای لازم را صادر می‌کنند تا کار پیش برود.
وی ادامه داد: پس از مقاوم‌سازی، مساله تاسیسات را در دستور کار داریم موضوعاتی از جمله برق، تامین گاز و فاضلاب در این حوزه هستند که ساماندهی برق صورت گرفته است. باتوجه به اقدامات انجام شده، رشد قابل توجهی از نظر اعتباری اتفاق افتاده است و نسبت به دوره قبل ۶۰ درصد رشد اعتبار داشته‌ایم اما نیاز به تزریق و اعتبار بیشتری داریم تا شرایطی بهتری رقم بخورد.
معاون فرماندار تهران با بیان این‌که آقای رییس جمهور در چند روز اول ریاست جمهوری به بازار تهران رفت و مسئولان نیز برای رفع مشکلات بازار پیگیری‌هایی داشتند، عنوان کرد: هدف ما انتقال صنوف پرخطر از این بازار است؛ چندین بار به صنف‌های خاص اخطار داده شده است چرا که حضور بعضی از اصناف خطرناک است؛ ماده‌های خطرناک در بازار را می‌توان در یک بازه زمانی خاص منتقل کرد. باید یک فرآیند بازآفرینی در بازار انجام شود و مجموعه مسکن و شهرسازی و سازمان نوسازی در این حوزه مسئولیت دارند.   
وی ادامه داد: مجری بازار مجموعه شهرداری منطقه ۱۲ است و ما هم به عنوان یک دستگاه نظارتی پیگیری خواهیم کرد تا کار به نتیجه برسد.
به گفته بشیری، طرح جامعی برای ایمنی بازار در سال ۹۲ توسط شورای تامین استان ابلاغ و مسئولیت دستگاه‌ها مشخص شد. ستاد بازآفرینی  نیز طرحی باعنوان «اقدام مشترک دولت و شهرداری» ارائه داد؛ این طرح باعث شد وضعیت بهتری اتفاق بیفتد. این را می‌گویم تا ببنید تعامل و همکاری چقدر مهم است بعنوان مثال شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان می‌تواند اعتبار خاصی را به عنوان کمک ایجاد کند؛ برخی دستگاه‌ها مثل میراث فرهنگی باید تسهیل گر باشد تا مسیر بهتر پیش برود.   
بشیری که در برنامه تلویزیون اینترنتی همشهری صحبت می‌کرد، اضافه کرد: چندین جلسه درباره مساله گاز بازار  برگزار کردیم؛ همکاری مشترک با مجموعه آتش نشانی در حال انجام است تا گازکشی صورت بگیرد؛ این فرآیند پیشرفت خوبی داشته باشد. همچنین با مجموعه معاونت فنی و عمرانی شهرداری تهران نیز صحبت کردیم و تسهیل گری لازم انجام شد و مجوز حفاری برای اجرای شبکه فاضلاب صادر شد تا کار به سرعت جلو برود. در مساله برق نیز در حوزه جا به جایی تیرهای برق و حوزه‌ای دیگر هم وزارت نیرو و هم شهرداری کمک خواهند کرد تا به شرایط ایده آل لازم برسیم.

با رای دیوان عدالت اداری؛
«آتش‌نشانی» شغل سخت و زیان‌آور شناخته شد
 هیئت عمومی دیوان عدالت اداری با صدور یک رای وحدت‌رویه، شغل آتش‌نشانی را در شمار مشاغل سخت و زیان‌آور قرار داد.
در پی صدور آرای متعارض از سوی برخی شعب دیوان عدالت اداری در خصوص ماهیت شغل آتش‌نشانی و اینکه آیا این شغل در زمره مشاغل سخت و زیان‌آور قرار می‌گیرد یا خیر، موضوع جهت بررسی و رفع تعارض به هیات عمومی ارجاع شد.
هیئت عمومی دیوان عدالت اداری پس از بررسی مستندات و استماع نظرات، با اکثریت آرا تعارض را محرز دانست و اعلام کرد که بر اساس ماده ۸۴ قانون برنامه ششم توسعه جمهوری اسلامی ایران، دولت موظف است مشاغل آتش‌نشانی و پرتوکاری اشعه را جزو مشاغل سخت و زیان آور محسوب کند و نظر به این که با حکم قانونگذار و شناسایی مشاغل آتش‌نشانی به عنوان مشاغل سخت و زیان آور نیازی به طرح موضوع در کمیته استانی تشخیص مشاغل سخت و زیان آور نیست و اساسا کمیته مذکور نیز نمی‌تواند برخلاف حکم قانونگذار اتخاذ تصمیم کند، در نتیجه آراء صادره مبنی بر ورود شکایت به شرح مندرج در گردشکار که متضمن پذیرش مشاغل آتش‌نشانی به عنوان مشاغل سخت و زیان آور بوده، صحیح و منطبق با موازین قانونی است.
این رای براساس ماده ۸۹ قانون دیوان عدالت اداری اصلاحی مصوب ۱۴۰۲/۲/۱۰ برای شعب دیوان و مراجع اداری و همچنین برای هیات‌های تخصصی و هیئت عمومی در مورد رسیدگی به ابطال مصوبات موضوع بند ۱ ماده ۱۲ این قانون در ارتباط با آن موضوع لازم الاتباع است.

وزیر رفاه هشدار داد؛
«تقلب» در ساختار خانواده برای دریافت «یارانه» !
 وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی نسبت به دستکاری ساختار خانواده و و بدنبال آن شکل‌گیری «خانوارهای جعلی» برای دریافت «یارانه» هشدار داد.
احمد میدری در این باره اظهار کرد: اگر بخواهیم اجازه تغییر ساختار خانواده را غیر از شرایط طبیعی یعنی فوت، ازدواج و طلاق دهیم، همه می‌خواهند خانواده‌های یک نفره شوند؛ یعنی فرد پولدار را از خانواده حذف کنند تا مابقی یارانه دریافت کنند به عبارتی خانواده جعلی شکل می‌گیرد که این تجربه سال ۹۸ بوده است.
وی با بیان اینکه پیچیدگی‌های بسیاری در حذف یارانه‌ها وجود دارد، راه حل آن را ارائه یک طرح عنوان کرد که بحث‌های کارشناسی مفصلی می‌تواند در این زمینه صورت گیرد.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: درمورد کالابرگ می‌توان رفتارشناسی خوبی از جامعه ایران انجام داد. طی اجرای دو مرحله‌ای این طرح، در مرحله اول حدود ۱۹ میلیون خانواده از طرح استقبال کردند که از ۲۵ همت حدود ۲۳ همت آن مصرف شده است.

رییس سازمان غذا و دارو:
طلب داروخانه‌ها نصف شد
 رییس سازمان غذا و دارو آخرین وضعیت پرداخت مطالبات داروخانه‌ها و همچنین کمبودهای دارویی در کشور را تشریح کرد.
دکتر مهدی پیرصالحی درباره آخرین وضعیت پرداخت مطالبات داروخانه‌ها، گفت: در ماه پایانی سال گذشته توانستیم تقریبا ۵۵ درصد از بدهی دانشگاه‌های علوم پزشکی به بخش دارو و تجهیزات پزشکی را پرداخت کنیم. به این ترتیب با پیگیری‌های انجام شده و همکاری سازمان هدفمندی و سازمان بیمه تامین اجتماعی مقداری از بدهی به داروخانه‌ها در اسفند ماه پرداخت شد.
* طلب حدود ۴ ماهه داروخانه‌ها از بیمه‌ها و هدفمندی
وی گفت: البته هنوز هم داروخانه‌ها تقریبا چهار ماه از بیمه و هدفمندی مطالبات دارند. اما نسبت به قبل که پرداخت بدهی‌ها طولانی شده بود، شرایط بهتر است. امیدواریم با پیگیری‌ها بتوانیم این بدهی را کمتر کرده، نقدینگی را به چرخه تولید بازگردانیم، کمک کنیم که تولید دچار مشکل نقدینگی نشود و کمبود دارویی هم نداشته باشیم.
* احتمال تغییر در نحوه پرداخت مطالبات داروخانه‌ها
وی درباره تغییر در نحوه پرداخت مطالبات داروخانه‌ها و پرداخت مطالبات مستقیما از مسیر بیمه سلامت نیز گفت: بحث‌هایی مطرح است که این پول را مستقیم از طریق بیمه سلامت پرداخت کنیم و از مسیر سازمان هدفمندی خارج شود؛ اما در اصل ماجرا تفاوتی ندارد؛ این پول چه از طریق هدفمندی و چه از طریق بیمه سلامت، باید به موقع پرداخت شود؛ اصل پرداخت به موقع است؛ این که منبع پرداخت کجا باشد بحث ثانویه است.
* آخرین وضعیت کمبودهای دارویی
رییس سازمان غذا و دارو درباره آخرین وضعیت کمبودهای دارویی نیز گفت: از لحاظ کمبودهای دارویی شرایط نسبت به چند ماه قبل بهتر است؛ هیچ کمبود حادی در داروهای حیاتی و بیمارستانی نداریم. در مجموع هرچند کمبودهایی هست اما در داروهای اساسی نیست.
وی گفت: به دلیل شرایط نقدینگی شرکت‌ها و همچنین شرایط تحریم، متاسفانه برخی کمبودهای مقطعی وجود دارد که در حال مدیریت هستیم تا بتوانیم آن را کاهش دهیم.

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه