روزنامه کائنات
3

اقتصاد

1404 دوشنبه 25 فروردين - شماره 4807

رئیس کل بیمه مرکزی:

۹۵ درصد منازل مسکونی کشور بیمه ندارند


 رئیس کل بیمه مرکزی ضریب نفوذ بیمه در کشور را ۲.۱ درصد اعلام کرد و گفت: این میزان نفوذ، بسته به سرانه درآمد مردم بد نیست.
به گزارش کائنات، پرویز خوش‌کلام خسروشاهی در سفر به استان کرمانشاه، با اشاره به وضعیت صنعت بیمه در کشور، گفت: از مجموع حق بیمه‌های پرداختی در کشور حدود ۳۰ درصد اجباری و مربوط به بیمه شخص ثالث بوده و ۷۰ درصد غیراجباری است.
وی ضریب نفوذ بیمه در کشور را نیز حدود ۲.۱ درصد و در دنیا هفت درصد اعلام کرد و افزود: معتقدم در مجموع وضعیت ضریب نفوذ بیمه در کشور آن طور که گفته می‌شود، بد نیست.
رئیس کل بیمه مرکزی با بیان اینکه ضریب نفوذ بیمه را باید نسبت به درآمد سرانه مردم بررسی کرد، نه نسبت به سایر کشورهای دنیا، خاطرنشان کرد: نسبت به درآمد سرانه مردم، وضعیت نفوذ بیمه در کشور ما مطلوب است.
خوش‌کلام خسروشاهی با بیان اینکه وضعیت نفوذ بیمه در کشور ما نسبت به برخی کشورهای اطراف از جمله ترکیه با ضریب نفوذ بیمه ۱.۷ درصدی بهتر است، یادآور شد: حدود ۹۲ درصد کل حق بیمه‌های پرداختی در دنیا تنها متعلق به ۱۴ کشور  است و از همین رو نمی‌توان انتظار داشت ضریب نفوذ بیمه در کشور ما معادل کشورهای پیشرفته دنیا باشد.
*مهمترین عامل عدم اقبال به بیمه، مسائل اقتصادی است
رئیس کل بیمه مرکزی درباره دلایل عدم اقبال مردم به بیمه‌های اختیاری نیز گفت: طبق نظرسنجی‌های صورت گرفته، عامل اقتصادی اصلی‌ترین دلیل است و مردم بلحاظ اقتصادی توان پرداخت حق بیمه را ندارند.
خوش‌کلام خسروشاهی تاکید کرد: در این مورد عامل فرهنگی سهم بسیار کمتری دارد، زیرا مردم می‌دانند بیمه لازم و ضروری بوده و چه مزایایی دارد، اما درآمد کافی برای پرداخت حق بیمه را ندارند. این شرایط باعث شده نزدیک به ۹۵ درصد منازل مسکونی کشور بیمه نداشته باشند.
*فعالیت ۴۱ شرکت بیمه در کشور
رئیس کل بیمه مرکزی در ادامه از تعدد شرکت‌های بیمه فعال در کشور نیز یاد کرد و افزود: ۴۱ شرکت بیمه در کشور فعال است.
وی با بیان اینکه برخی کارشناسان این تعداد شرکت بیمه را برای کشور زیاد می‌دانند، اظهار کرد: با توجه به درآمد سرانه کشور به نظر می‌رسد این تعداد کافی باشد، اما اگر ظرفیت‌های واقعی بازار بیمه را در نظر بگیریم باز هم جای کار هست.
به گفته خوش‌کلام خسروشاهی، حداقل ۵۰ درصدی ریسک‌هایی که در کشور با آن مواجهیم پوشش بیمه ندارند و شرکت‌های بیمه می‌توانند در زمینه پوشش این ریسک‌ها پای کار بیایند.
وی هدف اصلی بیمه مرکزی را رضایت مردم از بیمه‌ها و بیمه مرکزی دانست و گفت: این سیاست را با جدیت در استان‌ها نیز دنبال می‌کنیم.
خوش‌کلام خسروشاهی یکی از راه‌های بررسی رضایت مردم و تبادل اطلاعات را حضور در استان‌ها، بازدید از شرکت‌های بیمه‌ای مختلف و در مجموع حضور در کف بازار بیمه برای ارزیابی خدمات اعلام کرد و گفت: هدف ما از سفرهای استانی حل مشکلات بیمه است و این سفرها را ادامه خواهیم داد.

مدیرعامل بانک کشاورزی خبر داد؛
تحقق ۱۰۶ درصدی اهداف بانک کشاورزی
در بخش تجهیز منابع
 مدیرعامل بانک کشاورزی با اشاره به رشد ۴۰ درصدی منابع این بانک در سال ۱۴۰۳ از تحقق ۱۰۶ درصدی برنامه تجهیز منابع و رشد قابل توجه تسهیلات پرداختی در سال گذشته خبر داد.
به گزارش کائنات، وهب متقی نیا با اشاره به نقش مؤثر این بانک در حمایت از تولیدکنندگان و فعالان بخش کشاورزی و صنایع غذایی، گفت: طی سال گذشته با اجرای طرح‌های متنوع و به پشتوانه افزایش اعتماد عمومی، سپرده‌های بانک کشاورزی ۴۰ درصد افزایش یافت و این امر موجب تحقق ۱۰۶.۳ درصدی اهداف بانک در بخش تجهیز منابع شد.
مدیرعامل بانک کشاورزی تصریح کرد: این افزایش در شرایطی رخ داده است که با وجود شرایط تورمی، سپرده‌های ارزان قیمت بانک کشاورزی با افزایش ۲.۴ درصدی نسبت به پایان سال ۱۴۰۲ در مجموع حدود ۶۲ درصد از منابع این بانک را به خود اختصاص داده اند.
متقی نیا افزود: در سال گذشته همزمان با افزایش جذب سپرده‌های بانکی، مدیریت مناسبی در خصوص هزینه‌ها و ریسک‌ها صورت گرفت که در کنار توسعه خدمات و محصولات مالی و کاهش وابستگی به تسهیلات بین بانکی، زمینه ساز افزایش ۰.۳۷ درصدی ضریب خوداتکایی بانک کشاورزی نسبت به پایان سال ۱۴۰۲ و رسیدن آن به ۱.۲۱ درصد شد.
وی این افزایش در ضریب خوداتکایی را نشان دهنده بهبود وضعیت مالی بانک کشاورزی و افزایش توانایی آن در مدیریت منابع داخلی دانست و افزود: این موضوع قطعاً باعث افزایش اعتماد مشتریان و سپرده گذاران در این بانک خواهد شد.
مدیرعامل بانک کشاورزی در پایان با اشاره به صدور ۱۴ دستور اجرایی در ابتدای سال جاری به منظور حمایت و رشد سرمایه گذاری در بخش کشاورزی، گفت: این بانک ضمن هدفگذاری برای دستیابی به سهم ۸ درصدی از بازار بانکی، از تمام ظرفیت‌های قانونی استفاده خواهد کرد تا با ارائه طرح‌های نوآورانه، منابع بیشتری را جذب کرده و تسهیلات بانکی را با نرخ‌های مناسب در اختیار بخش کشاورزی قرار دهد.

در بهمن ماه سال گذشته؛
بانک اقتصاد نوین با رشد 17 درصدی
 سپرده دیداری مواجه شد
 در بهمن ماه سال گذشته در میان بانک‌ها بانک اقتصاد نوین با رشد قابل توجه ۱۷درصد سپرده‌های دیداری مواجه بوده است. این در حالی است کل سپرده‌های بانک نیز ۷درصد رشد داشتند.
به گزارش کائنات، پس از دی ماهی تقریبا آرام که سپرده‌های دیداری تقریبا دون تغییر بودند و شاهد ورود پول به صندوق‌های درآمد ثابت بودیم، در بهمن ماهی که گذشته انتظارات تورمی هم چنان فعال بودند و سپرده‌های دیداری شاهد رشد سه درصد بودند.
کل سپرده‌ها هم در حالی ۲.۲ درصد رشد کردند که تورم ماه گذشته با ۴.۱درصد تورم بالایی بود. فعال شدن انتظارات تورمی و افزایش ۱۴درصد نرخ دلار در بازار آزاد خود را در خروج پول از صندوق‌های درآمد ثابت نیز نشان دادند و ۹ همت پول از صندوق‌های غیر ETF خارج شدند و ورود پول ۸ همتی به صندوق‌های ETF را هم می‌توان به افت بازار سهام تعبیر کرد. این فعال شدن هم زمان با زمانی است که دولت نیز در پی آن است با عرضه اوراق تامین مالی خود را پیش ببرد که نرخ YTM اوراق را بالا خواهد برد.
در بهمن ماه بیش از ۵۸ همت اوراق توسط دولت منتشر شد و با فرض مجوز اخذ شده از شورای سران و هم چنین برنامه وزارت اقتصاد می‌توان انتظار انتشار بیش از ۵۰ همت اوراق در ماه آینده را داشت.  اوراق اخذ شده نیز در ریپو توسط بانک‌ها وثیقه شدند و در پایان ماه شاهد عرضه خالص ۳۷ همتی در عملیات بازار باز بودیم. نرخ بهره بین بانکی به همین دلیل در سطوح ۲۳.۹۶درصد ماند. به نظر می‌رسد با فعال شدن انتظارات تورمی باید انتظار کمی تعدیل در سیاست بانکی مرکزی در کنترل ترازنامه  ورسیدن به اهداف بالاتر نرخ رشد نقدینگی بود.
در میان بانک‌ها بانک اقتصاد نوین با رشد قابل توجه ۱۷درصد سپرده‌های دیداری مواجه بوده است. این در حالی است کل سپرده‌های بانک نیز ۷درصد رشد داشتند و در کنار افزایش تبدیل سپرده‌های غیردیداری به دیداری به نظر ونوین در جذب سپرده نیز موفق‌تر عمل کرده است و سهم سپرده‌های هزینه زای بانک به کف ۸۶.۵درصد رسیده است. در سوی دیگر نیز بانک خاورمیانه جذب سپرده خوبی داشته است که عمدتا به عنوان سپرده غیردیداری جذب شدند و ۱۵درصد رشد را از این ناحیه رقم زدند. گفتنی است؛ منظور از سپرده‌های دیداری در این گزارش مجموع سپرده‌های قرض الحسنه و سپرده‌های کوتاه‌مدت است.

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه