روزنامه کائنات
6

انرژی

1404 يکشنبه 24 فروردين - شماره 4806

مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران خبر داد؛

آغاز فرآیند تسویه حساب گواهی‌های صرفه‌جویی گاز

 مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران از ثبت قیمت بی‌سابقه برای گواهی‌های صرفه‌جویی گاز در سال ۱۴۰۳ و آغاز فرآیند تسویه این گواهی‌ها در صورت‌حساب مشترکان خبر داد؛ اقدامی که تحولی مهم در بازار بهینه‌سازی انرژی کشور به‌شمار می‌رود.
به گزارش کائنات و به نقل از شانا، سعید توکلی با تأکید بر تحویل گاز به خریداران و دارندگان گواهی‌های صرفه‌جویی در دوره اوج مصرف سال ۱۴۰۳ اظهار کرد: این ابتکار عمل که در نقاط چالش‌برانگیز خطوط شبکه گاز محقق شد، سنگ بنایی اطمینان‌بخش و ثبات‌آفرین در بازار بهینه‌سازی انرژی و محیط زیست بوده و به‌مثابه محرکی کارآمد در ارتقای شاخص‌های بهره‌وری نظام انرژی کشور، ایفای نقش می‌کند.
وی با اشاره به فروش ۵۰ میلیون مترمکعب گواهی صرفه‌جویی در دوره اوج مصرف پارسال افزود: حصول قیمت بی‌سابقه ۱۲۸ هزار ریال برای هر مترمکعب گواهی صرفه‌جویی گازطبیعی در ۱۴۰۳، گواه روشنی بر اقبال گسترده فعالان اقتصادی و عزم راسخ سرمایه‌گذاران در عرصه بهینه‌سازی انرژی است. معاون وزیر نفت از صدور قریب به ۸۴۰ میلیون مترمکعب گواهی صرفه‌جویی گازطبیعی در دوره غیراوج مصرف خبر داد و تصریح کرد: این گواهی‌ها در چارچوب پروژه‌های بهینه‌سازی ذیل ماده ۱۲ قانون رفع موانع تولید رقابت‌پذیر به سرمایه‌گذاران اعطا شده است.
به گفته توکلی، برجسته‌ترین این پروژه‌ها شامل طرح توسعه ناوگان حمل‌ونقل مسافری ریلی کلان‌شهرهای تهران، مشهد، اصفهان، شیراز و تبریز به ارزش ۱۸,۰۰۰ میلیارد ریال (معادل ۳۵۹.۴ میلیون مترمکعب)، پروژه توسعه حمل‌ونقل ترکیبی بار و مسافر ریلی به ارزش ۶,۶۰۰ میلیارد ریال (معادل ۱۳۱.۷ میلیون مترمکعب) و طرح حمایتی تولید خودروهای دوگانه‌سوز به ارزش ۱۷,۴۰۰ میلیارد ریال (معادل ۳۴۸.۴ میلیون مترمکعب) می‌شود. حجم کل تخصیص‌یافته بالغ بر ۴.۲ هزار میلیارد تومان (معادل ۸۴۰ میلیون مترمکعب) برای ۲۶ شرکت سرمایه‌گذار است.
وی با اشاره به آغاز فرآیند تسویه حساب گواهی‌های صرفه‌جویی در صورت‌حساب مشترکان بیان کرد: این رویداد مهم، سند گویایی بر اهتمام جدی شرکت ملی گاز ایران به توسعه بازار بهینه‌سازی انرژی و محیط زیست است. بهینه‌سازی مصرف در بخش صنعت، نه‌تنها گامی استوار در مسیر کاهش شکاف عرضه و تقاضای گاز طبیعی به‌شمار می‌رود، بلکه ضامن تداوم چرخه تولید در اوج مصرف زمستانی نیز خواهد بود.
مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران، اقدام‌های این شرکت در حوزه بهینه‌سازی و مدیریت مصرف را در راستای تحقق شعار سال ۱۴۰۴ با عنوان «سرمایه‌گذاری برای تولید» دانست و گفت: بی‌تردید، به‌کارگیری سازوکار بازار بهینه‌سازی به‌عنوان ابزاری راهبردی، سهمی بی‌بدیل در محقق ساختن این آرمان‌های ملی داشته و بسترساز رشد پایدار و ارتقای بهره‌وری در عرصه صنعت و تولید است.

مدیرعامل مجتمع گاز پارس جنوبی:
تحویل پالایشگاه سیزدهم
به مجتمع گاز پارس جنوبی شتاب گرفت
 مدیرعامل مجتمع گاز پارس جنوبی از عملیات تحویل پالایشگاه سیزدهم از شرکت نفت و گاز پارس به مجتمع گاز پارس جنوبی با موافقت مدیران عامل شرکت‌های ملی نفت و گاز ایران در سال جدید خبر داد.
به گزارش کائنات و به نقل از شانا، غلامعباس حسینی با اشاره به اقدام‌های شاخص و ارزنده تولید پایدار در پالایشگاه سیزدهم پارس جنوبی بیان کرد: با تصمیم و موافقت مدیران عامل شرکت‌های ملی نفت و گاز ایران مبنی بر تحویل هرچه سریع‌تر پالایشگاه سیزدهم به مجتمع گاز پارس جنوبی در امسال، کارها باید طبق برنامه و دستورعمل‌ها در آخرین پالایشگاه پارس جنوبی انجام شود.
وی با اشاره به پیاده‌سازی اقدام‌های شاخص تیم مستقر مجتمع گاز پارس جنوبی در پالایشگاه سیزدهم گفت: تیم مستقر در پالایشگاه سیزدهم باید با افزایش نظارت‌های دقیق و منظم در تمام واحدهای این مجموعه مراحل اجرای تحویل‌گیری را با کیفیت بالا پیاده‌سازی کند. این حرکت ارزشمند گامی مهم برای تولید پایدار پارس جنوبی است.

عضو کمیسیون انرژی مجلس مطرح کرد؛
مشوق‌های مالیاتی
محرک اصلی جذب سرمایه‌گذاران
 عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی گفت: ایجاد مشوق‌های مالیاتی و صادراتی برای سرمایه‌گذاران، گامی حیاتی در تحول صنعت نفت و جذب سرمایه‌های خارجی و داخلی محسوب می‌شود.
به گزارش کائنات و به نقل از شانا، رضا سپهوند با اشاره به برگزاری رویداد تحول در سرمایه‌گذاری و توسعه در بالادست نفت و گاز ایران اظهار کرد: در همه کشورها زمانی که می‌خواهند فرصت‌های سرمایه‌گذاری را ارائه دهند این‌گونه همایش‌ها را به‌منظور بازاریابی برای سرمایه‌گذاری برگزار می‌کنند.
وی افزود: ما در هر مقطعی و در هر رویدادی می‌توانیم تعدادی از سرمایه‌گذاران را جذب کنیم، به شرط اینکه ضریب اطمینان سرمایه‌گذاری را برای سرمایه‌گذاران بالا ببریم. عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی بیان کرد: سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی باید برای سرمایه‌گذاری اطمینان یابند، بنابراین این رویداد که دوم اردیبهشت برگزار می‌شود قطعاً به نفع صنایع بالادستی است و صنایع جدید را می‌تواند جذب کند. سپهوند تصریح کرد: همه چیز در حوزه تولید وابسته به سرمایه‌گذاری است و ما زمینه آن را باید فراهم کنیم، حق مالکیت سرمایه‌گذار را به رسمیت بشناسیم و فرصت و تسهیلات کسب‌وکار را برایش ایجاد کنیم. وی اظهار کرد: ما باید مشوق‌های مالیاتی و صادراتی را برای سرمایه‌گذار در نظر بگیریم تا برای سرمایه‌گذاری در حوزه نفت و گاز انگیزه لازم را داشته باشند.

چین در مارس ۲۰۲۵ نفت بیشتری از ایران خرید
 واردات نفت خام چین از ایران در ماه مارس سال ۲۰۲۵ میلادی افزایش یافت. به گزارش کائنات و به نقل از شانا، بازرگانان و تحلیلگران اعلام کردند: در پی نگرانی خریداران از تشدید تحریم‌های بیشتر آمریکا علیه تهران واردات نفت خام چین از ایران در ماه مارس افزایش یافت، زیرا افزایش یافت.
بر اساس داده‌های شرکت ردیابی نفتکش‌های ورتکسا، واردات نفت خام چین از ایران در مارس ۲۰۲۵ از  رقم تاریخی یک میلیون و ۸۰۰ هزار بشکه در روز فراتر رفت و همزمان سطح ذخیره‌سازی در مرکز پالایشگاه مستقل استان شاندونگ افزایش یافت.
بر اساس داده‌های شرکت تحلیلی کپلر، واردات نفت خام ایران از چین در ماه مارس با ۲۰ درصد افزایش نسبت به ماه فوریه به یک میلیون و ۷۱۰ هزار بشکه و بالاترین رقم طی پنج ماه گذشته رسید، در حالی که این رقم در فوریه یک میلیون و ۴۳۰ هزار بشکه بود.
دو بازرگانی که جریان صادرات محموله‌های ایران به چین را دنبال می‌کنند، رقم واردات نفت چین از ایران در ماه مارس امسال را به‌ترتیب روزانه یک میلیون و ۶۷۰ هزار بشکه و یک میلیون و ۸۰۰ هزار بشکه برآورد کردند.
به گفته بازگانان و تحلیلگران، چین که مخالف تحریم‌های یکجانبه است، حدود ۹۰ درصد از صادرات نفت خام ایران را به خود اختصاص داده است.
داده‌های مؤسسه کپلر نشان داد نفت ایران ۱۶ درصد از واردات نفت خام دریایی چین در ماه مارس را تشکیل می‌دهد. اما لی، تحلیلگر ارشد ورتکسا و یک منبع پالایشگاهی مستقر در چین، عجله برای خرید بشکه‌های ایران را ناشی از نگرانی بازرگانان و پالایشگاه‌ها از اختلال‌های بیشتر در عرضه می‌دانند.
بر اساس گزارش ورتکسا، مجموع ذخیره‌سازی‌ها در خشکی واقع در استان شاندونگ طی مارس ۲۰۲۵ نسبت به فوریه ۲۲ میلیون بشکه افزایش یافت که با افزایش واردات ایران مطابقت دارد.
لی افزود: افزایش ذخیره‌سازی‌ها که رکوردی برای یک ماه است، در  تأسیسات ذخیره‌سازی در بنادر شاندونگ متمرکز شده است.
بازرگان دیگری که یکی از مدیران یک پالایشگاه مستقل چینی است، گفت: به نظر می‌رسد نفت خام ایران ماه گذشته میلادی سرازیر و بعضی از محموله‌ها ازسوی دلال‌ها در مخازن به‌دنبال خریدار تحویل شده است.
لی انتظار دارد واردات نفت خام چین از ایران در ماه آوریل کاهش یابد، زیرا تقاضای کلی افزایش نیافته است و میانگین سالانه در محدوده روزانه یک میلیون و ۳۰۰ هزار بشکه تا یک میلیون و ۴۰۰ هزار بشکه مطابق با سال گذشته میلادی تثبیت می‌شود.

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه