روزنامه کائنات
6

انرژی

1403 سه‌شنبه 21 اسفند - شماره 4794

معاون وزیر نیرو:

بهره‌وری یکی از شاخص‌های ارزیابی شرکت‌ها است

 معاون سرمایه انسانی، تحقیقات و فناوری اطلاعات وزیر نیرو با تاکید بر ضرورت تکمیل سامانه جامع بهره‌‍وری وزارت نیرو، گفت: "بهره‌وری" یکی از شاخص‌های ارزیابی شرکت‌ها است.
به گزارش کائنات و به نقل از پاون، حمیدرضا جانباز با اشاره به اینکه وزارت نیرو به عنوان دستگاه برتر در استقرار چرخه بهره‌وری منتخب شده است، سرمایه اصلی وزارت نیرو را نیروی انسانی عنوان کرد.
معاون سرمایه انسانی، تحقیقات و فناوری اطلاعات وزیر نیرو در این زمینه افزود: باید تلاش شود تا این سرمایه انسانی، بهره‌ور عمل کند تا نتیجه این اقدام به ارائه خدمات موثر و بهتر به آحاد جامعه ایران و افزایش سطح رضایتمندی منجر شود.
وی با تاکید بر اهمیت تلاش مضاعف به منظور نهادسازی و توانمندسازی متولیان بهره‌وری، ابراز داشت: موضوع بهره‌وری در تکالیف قانون برنامه هفتم توسعه دیده شده و در کنار آن باید اقدامات دیگری را صورت داد.
جانباز با اشاره به دغدغه وزیر نیرو در راستای ارتقای بهره‌وری صنعت آب و برق، اظهار کرد: با وجود توانمندسازی‌های صورت گرفته در این عرصه، به نظر می‌رسد هنوز این موضوع به عنوان یک دغدغه برای مدیران ارشد سازمان‌ها تبدیل نشده است و شاید استمرار یک ساختار مناسب در این زمینه بتواند موثر واقع شود.
معاون وزیر نیرو در ادامه "بهره‌وری" را یکی از شاخص‌های ارزیابی شرکت‌ها برشمرد و افزود: باید از منابع سازمان‌ها اعم از نیروی انسانی، منابع مالی، تجیهزات و تاسیسات بهره‌‌ورانه استفاده کرد.
وی با تاکید بر ضرورت تکمیل سامانه جامع بهره‌‍وری وزارت نیرو، به ارزیابی شاخص‌های کلیدی شرکت‌ها اشاره کرد و ابراز داشت: لازم است در مولفه‌های اقتصادی شاخص‌های کارایی و اثربخشی بیشتر دیده شود.
جانباز استفاده از ظرفیت‌های پژوهشگاه نیرو و موسسه تحقیقات آب را برای ارتقای سطح بهره‌وری صنعت آب و برق مورد تاکید قرار داد و گفت: باید به موضوعاتی چون "حاکمیت مطلوب بهره‌وری در بخش آب و برق" توجه ویژه‌ای شود چرا که در بخش‌های مختلف در سطح حاکمیت از جمله مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی، شورای عالی امنیت ملی، مجمع تشخیص مصلحت نظام و کارگروه‌های مختلف دولت، چالش‌های مربوط به آب و برق مطرح می‌شود.
معاون سرمایه انسانی، تحقیقات و فناوری اطلاعات وزیر نیرو، تشکیل کارگروه‌های بهره‌وری در بین بخش‌های مختلف را بسیار موثر عنوان و تصریح کرد: در برنامه‎های آتی وزارت نیرو در موضوع بهره‌وری باید موضوع ارتقای بهره‌وری سرمایه‌انسانی به صورت جدی دیده شود.
جانباز همچنین گفت: ارتقای تاب‌آوری در نیروی انسانی، تاسیسات، شبکه‌ها و ... از مواردی است که به نظر می‌رسد باید بیشتر از گذشته به آن پرداخته شود.
معاون وزیر نیرو در پایان استفاده از هوش مصنوعی را مورد اشاره قرار داد و خاطرنشان کرد: هوش مصنوعی از گذشته در صنعت برق مورد استفاده بوده و این الگوریتم باید در جهت افزایش رضایت مشترکان باشد.

معاون مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران:
وضع ذخایر سوخت نوروزی بهتر از پارسال است
 معاون مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران از آغاز طرح نظارت بر سوخت‌رسانی نوروزی و مانور سراسری انبارهای نفت به‌طور همزمان در سراسر کشور خبر داد و گفت: ذخایر سوخت نوروزی کشور با توجه به برنامه‌ریزی‌های انجام‌شده، در وضعیتی بهتر از پارسال قرار دارد.
به گزارش کائنات و به نقل از شانا، علی‌اصغر عباسی در حاشیه آغاز طرح نظارت بر سوخت‌رسانی نوروزی و مانور سراسری انبارهای نفت در جمع خبرنگاران اظهار کرد: شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران با هدف بهبود خدمات‌رسانی به مسافران نوروزی و آمادگی کامل انبارهای مناطق سی‌وهفت‌گانه این شرکت، طرح ویژه نظارت بر سوخت‌رسانی نوروزی خود را در جایگاه‌های عرضه سوخت به‌طور همزمان در سراسر کشور آغاز کرده است.
وی با بیان اینکه این طرح هرساله از سوی شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران در جایگاه‌های سراسر کشور با هدف بازدید از مجاری عرضه و جایگاه‌های عرضه فرآورده‌های نفتی اجرا می‌شود، افزود: طرح نظارت بر سوخت‌رسانی نوروزی با همکاری مناطق عملیاتی و جایگاه‌های عرضه سوخت اجرا می‌شود و هدف آن، ایجاد شرایط مطلوب برای مسافران نوروزی در راه‌های مواصلاتی و درون‌شهری است.
معاون مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران با بیان اینکه این طرح از ۱۰ روز پایانی اسفند آغاز شده و تا پایان تعطیلات نوروز ادامه دارد، تصریح کرد: در چارچوب این طرح، تمام جایگاه‌های سوخت، به‌ویژه جایگاه‌های مسیرهای اصلی و فرعی کشور بررسی می‌شوند تا نواقص احتمالی رفع و آمادگی کامل برای ارائه خدمات به هموطنان عزیز فراهم شود.
عباسی با بیان اینکه عرضه کارت‌های سوخت اضطراری در جایگاه‌های مشخص برای استان‌هایی که در آن طرح کدینگ اجرا می‌شود، پیش‌بینی شده است، بیان کرد: اقدام‌های لازم برای تأمین کارت‌های سوخت و رفع مشکلات احتمالی انجام شده است تا مسافران نوروزی بدون نگرانی سفر کنند.
وی با بیان اینکه طبق آمار، بیش از ۴۵۰۰ جایگاه عرضه فرآورده‌های نفتی و حدود ۲۶۰۰ جایگاه سی‌ان‌جی در سراسر کشور فعال هستند که در این طرح مشارکت دارند، ادامه داد: شماره تماس ۰۹۶۲۷ به‌طور شبانه‌روزی در اختیار شهروندان قرار دارد تا مشکلات احتمالی مرتبط با سوخت‌رسانی را به اطلاع همکاران شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران برسانند.
معاون مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران با تأکید بر اینکه ذخایر سوخت نوروزی کشور با توجه به برنامه‌ریزی‌های انجام‌شده، در وضعیتی بهتر از پارسال قرار دارد، گفت: در تمام فرودگاه‌ها مراکز سوخت‌گیری فعال است و مشکلی در زمینه تأمین سوخت هوایی وجود ندارد.

مدیرعامل هلدینگ پتروفرهنگ خبر داد؛
رکوردشکنی تاریخی پتروفرهنگ در تولید و سودآوری
 مدیرعامل هلدینگ پتروفرهنگ اعلام کرد: این هلدینگ در سال مالی ۱۴۰۳ با جهش چشمگیر تولید، صادرات و سودآوری، بهترین عملکرد تاریخ خود را ثبت کرد و از زیان‌دهی خارج شد.
به گزارش کائنات و به نقل از شانا، جواد زارع‌پور در مجمع عمومی عادی سالانه این هلدینگ اعلام کرد: با وجود چالش‌های متعدد در مسیر تولید محصولات شرکت‌های تابعه، سال مالی ۱۴۰۳ به‌عنوان درخشان‌ترین سال تولید، صادرات و سودآوری در تاریخ هلدینگ پتروفرهنگ با هدف خلق ثروت پایدار برای صندوق ذخیره فرهنگیان ثبت شد.
وی با ارائه آمارهایی از رشد شاخص‌های سودآوری پتروفرهنگ افزود: رشد ۴۱ درصدی تولید، ۳۰ درصدی صادرات، ۴۱۰ درصدی سود عملیاتی و ۵۸ درصدی درآمد عملیاتی نسبت به سال مالی گذشته، نشان‌دهنده تغییرات اساسی در مسیر توسعه این هلدینگ است، به‌گونه‌ای که با رشد ۳۰۰ درصدی سود خالص، پتروفرهنگ از زیان‌دهی خارج و به یک هلدینگ سودده تبدیل شد.
مدیرعامل هلدینگ پتروفرهنگ تحقق بودجه‌ بالای ۱۰۰ درصد در این هلدینگ را نتیجه برنامه‌محوری دانست و گفت: تلاش‌های هدفمند و برنامه‌ریزی‌شده پتروفرهنگ، تحقق فراتر از برنامه و بودجه ابلاغی را رقم زد، به‌گونه‌ای که برنامه سود خالص ۲۲۵ درصد و سود عملیاتی ۱۴۰ درصد محقق شد تا با پشت سرگذاشتن اهداف ازپیش‌تعیین‌شده، تمام بدهی‌های هلدینگ به صندوق ذخیره فرهنگیان را تسویه کنیم.
زارع‌پور به پروژه‌های در حال اجرای هلدینگ اشاره کرد و گفت: تسریع در تکمیل پروژه‌های سبلان ۲ (دنا) و پتروشیمی سیراف انرژی در دستور کار قرار دارد. این طرح‌ها ظرفیت تولید سالانه ۳ میلیون و ۳۰۰ هزار تن متانول را ایجاد می‌کنند و مجموع ظرفیت تولیدی پتروفرهنگ را به ۶ میلیون و ۶۰۰ هزار تن می‌رسانند و هلدینگ به‌عنوان یکی از بزرگ‌ترین تولیدکنندگان متانول جهان شناخته می‌شود.
وی افزود: هم‌زمان، سه پروژه پایین‌دستی متانول در حال اجراست تا در سه سال آینده، محصولات با ارزش افزوده بالاتری تولید شوند و تنوع سبد تولیدی پتروفرهنگ افزایش یابد.
مدیرعامل هلدینگ پتروفرهنگ به برنامه‌های این شرکت در صنایع پایین‌دستی اشاره کرد و گفت: این شرکت پس از سال‌ها پیگیری، موفق به اخذ سه موافقت اصولی برای تولید اسید استیک، وینیل استات مونومر، اتانول سنتزی در شرکت شیمیایی لاوان، تولید الفین از متانول، پلی‌پروپیلن، اسید اکرلیک و سوپرجاذب‌ها در شرکت مهتاب پارسیان و پلی‌استال در پتروشیمی آریا شد. این اقدام‌ها، راهبردی‌ترین و آینده‌نگرترین سرمایه‌گذاری برای خلق ثروت پایدار از محل سرمایه فرهنگیان به‌شمار می‌رود.
*ورود به حوزه بالادستی و انرژی پاک
زارع‌پور ورود پتروفرهنگ به حوزه‌های بالادستی صنعت نفت و گاز را نیز تشریح کرد و گفت: به‌عنوان نخستین هلدینگ نفت و گاز کشور، سرمایه‌گذاری در میدان‌های گـَردان و پازَن و نهایی‌سازی قراردادهای مشارکت در این زمینه را دنبال کرده‌ایم. این اقدام‌ها سبب می‌شود هلدینگ در هر سه حوزه بالادستی، میان‌دستی و پایین‌دستی صنعت پتروشیمی فعال باشد.
وی افزود: تحویل بیش از ۳۵ مگاوات برق به شبکه سراسری از طریق دو نیرگاه احداث‌شده از سوی شرکت مفنا، آغاز عملیات اجرایی احداث سه نیروگاه خورشیدی و هدف‌گذاری تولید ۴۰۰ مگاوات برق پاک طی چهار سال آینده از دیگر اقدام‌های مهم با ناترازی انرژی کشور است.
مدیرعامل هلدینگ پتروفرهنگ تأمین مالی را یکی از چالش‌های بزرگ سنواتی هلدینگ دانست و بیان کرد: در سال مالی ۱۴۰۳ بیش از ۵ هزار میلیارد تومان از طریق اوراق سلف، اوراق منفعت، فاینانس و سایر منابع برای تکمیل پروژه‌های شرکت جذب شد. این مقدار تأمین مالی در سال‌های گذشته بی‌سابقه بوده است.
زارع‌پور به سیاست‌های حمایتی از تولیدکنندگان داخلی اشاره کرد و گفت: در زمینه تقویت نظام صنعتی و اقتصادی کشور ۳۰ تجهیز ویژه فرآیندی برای نخستین بار در شرکت‌های تابع پتروفرهنگ سفارش‌گذاری شد که از خروج ده‌ها ارز از کشور جلوگیری کرد.
*شفاف‌سازی و بهینه‌سازی فرآیندهای فروش
وی شفاف‌سازی در فرآیند فروش متانول تولیدی شرکت‌های تابع را یکی از مهم‌ترین اقدام‌های سال مالی ۱۴۰۳ دانست و افزود: برای نخستین بار، متمرکزسازی حوزه بازرگانی و فروش در شرکت تجارت بین‌الملل سکو انجام شد. این اقدام با هدف صیانت از سرمایه سهامداران، نظارت دقیق‌تر، کاهش هزینه‌های بازرگانی و بهبود تجارت خارجی انجام گرفت، در نتیجه هزینه حمل دریایی هر تن متانول از ۶۱ دلار به ۵۵ دلار کاهش یافت و تمام قراردادهای پرهزینه کشتی لغو شد.
مدیرعامل پتروفرهنگ از آغاز مجدد پروژه‌های ساخت هتل ۹ طبقه سپهر خبر داد و بیان کرد: پس از هشت سال توقف، مناقصه ساخت و تکمیل این پروژه با پیمانکار منعقد شد، همچنین برای نخستین بار مجوز انتشار اوراق منفعت به ارزش مبلغ ۲ هزار میلیارد ریال از کمیته فقهی بورس دریافت شد که بزرگ‌ترین گام پتروفرهنگ برای کاهش ریسک پروژه‌های هلدینگ است.
زارع‌پور تأکید کرد: با تأمین مالی ۳ هزار میلیارد ریالی از طریق پیش‌فروش خدمات و مشارکت شرکت‌های سبلان و کیمیا، عملیات اجرایی پروژه آغاز شده و در دست اجراست.

 

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه