روزنامه کائنات
6

انرژی

۱۴۰۳ دوشنبه ۲۰ اسفند - شماره 4793

عضو کمیسیون انرژی مجلس:

مجلس از برنامه‌های رفع ناترازی انرژی حمایت می‌کند

 عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه مجلس از برنامه های وزارت نیرو برای رفع ناترازی انرژی حمایت می‌کند، گفت: لازم است دولت و مجلس برای مدیریت منابع آب در شرایط خشکسالی تعامل و هم افزایی داشته باشند.
به گزارش کائنات و به نقل از پاون، روح الله متفکر آزاد با اشاره به تعامل خوب وزارت نیرو با کمیسیون انرژی مجلس اضافه کرد: وزارت نیرو به دلیل کاهش شدید بارندگی‌ها در سال آبی جاری و کاهش منابع آبی در حوزه مدیریت منابع آب کشور با محدودیت هایی رو به رو است که مجلس شورای اسلامی در این حوزه نیز تلاش می کند در تعامل با دولت نسبت به مدیریت مطلوب شرایط موجود اقدام کند.
عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی پیرامون چالش‌های صنعت برق کشور در فصل سرد سال جاری و تلاش‌های صورت گرفته برای مدیریت این شرایط گفت: وزارت نیرو در فصل سرد سال جاری به دلیل محدودیت و مشکلاتی که در حوزه انرژی وجود داشت، در شرایط سختی قرار گرفت. نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در همین رابطه ادامه داد: مجلس شورای اسلامی مشکلاتی در حوزه تأمین پایدار برق پیش آمد را کاملاً درک می کند و از برنامه‌هایی که وزارت نیرو برای رفع ناترازی انرژی در پیش گرفته است، حمایت می کند. متفکرآزاد، عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی در پایان با ابراز رضایت از اقدامات صورت گرفته برای مدیریت کاهش ناترازی‌ها در صنعت آب و برق اظهار داشت: انتظار می‌رود در سایه اجرای دقیق و کامل قانون برنامه هفتم توسعه و قانون مانع زدایی از توسعه صنعت برق، بخش قابل توجهی از مشکلات صنعت آب و برق در آینده نزدیک مرتفع شود.

مدیرعامل مجتمع گاز پارس جنوبی خبر داد؛
صرفه‌جویی میلیاردی در پارس جنوبی
با حمایت از تولید داخل
 مدیرعامل مجتمع گاز پارس جنوبی از صرفه‌جویی ۴ هزار میلیارد ریالی در نتیجه ساخت قطعات و تجهیزات راهبردی از سوی شرکت‌های داخلی خبر داد.
به گزارش کائنات و به نقل از شانا، غلامعباس حسینی از حمایت گسترده از شرکت‌های دانش‌بنیان و تولیدکنندگان داخلی خبر داد و اعلام کرد: تاکنون بیش از ۱۱ هزار و ۵۸۹ قلم کالا در این مجتمع داخلی‌سازی شده است. ازجمله این دستاوردها، بومی‌سازی موفقیت‌آمیز یکی از توربین‌های ارسال گاز از سوی یک شرکت ایرانی است که سبب کاهش وابستگی به تأمین‌کنندگان خارجی شده است.
وی افزود: در ماه‌های گذشته از امسال، با خرید ۲ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان خرید کالا و تجهیزات ساخت داخل برای پالایشگاه‌های پارس جنوبی، از خروج مقدار قابل توجهی ارز جلوگیری شده و این اقدام تاکنون ۴.۸ میلیون یورو صرفه‌جویی ارزی برای کشور به همراه داشته است. مدیرعامل مجتمع گاز پارس جنوبی تأکید کرد: این مجتمع به‌عنوان بزرگ‌ترین تولیدکننده گاز کشور و خاورمیانه، برنامه‌هایی برای تسریع در ساخت داخلی قطعات با فناوری بالا (های‌تک) و پرمصرف را در دستور کار قرار داده است. به همین منظور، قطعات مورد نیاز شناسایی و تولید آنها به شرکت‌های دانش‌بنیان پیشنهاد شده است.

معاون عمران و توسعه شهری و روستایی وزارت کشور مطرح کرد؛
تدوین برنامه‌های سه‌ماهه
مدیریت منابع و مصارف آب در استان‌ها
 معاون عمران و توسعه شهری و روستایی وزارت کشور بر لزوم تدوین برنامه‌های سه‌ماهه مدیریت منابع و مصارف آب در استان‌ها تأکید کرد و خواستار اجرای اقدامات نتیجه‌بخش در کوتاه‌مدت شد.
به گزارش کائنات و به نقل از پاون، مسعود نصرتی، معاون عمران و توسعه امور شهری و روستایی وزارت کشور در نشست مشترک کارگروه ملی و ستادهای استانی سازگاری با کم‌آبی ضمن تأکید بر انسجام و هماهنگی بین دستگاه‌های اجرایی، هدف اصلی این نشست را تعیین تکلیف وضعیت سدها و بررسی پیش‌بینی‌های بارش در فصل بهار دانست.  معاون عمران و توسعه امور شهری و روستایی وزارت کشور تصریح کرد: نباید در خردادماه با بحران ناگهانی کمبود آب مواجه شویم و لازم است استان‌هایی که با مشکلات جدی‌تری روبه‌رو هستند، شناسایی و اقدامات لازم برای مدیریت منابع آب در آن‌ها انجام شود. نصرتی با اشاره به تفاوت بحران ناترازی انرژی و بحران آب خاطرنشان کرد: در حوزه انرژی می‌توان با سخت‌گیری‌ها و مدیریت توزیع، مشکلات را تا حدی کنترل کرد، اما در حوزه آب چنین چیزی امکان‌پذیر نیست و نیاز به اقدامات فوری و برنامه‌ریزی‌شده دارد.
*ضرورت تدوین برنامه سه ماهه توسط استان‌ها
به منظور مدیریت منابع و مصارف آب
مسعود نصرتی بر لزوم تدوین برنامه‌ سه‌ماهه در استان‌ها به منظور مدیریت منابع و مصارف آب تأکید کرد و گفت: باید از موضوعات بلندمدت و میان‌مدت عبور کنیم و هر اقدامی که ظرف سه ماه نتیجه می‌دهد، با فرهنگ‌سازی که یکی از ضروریات این امر است و مدیریت شایسته، در اولویت بررسی و اجرا قرار گیرد.
معاون عمران و توسعه امور شهری و روستایی وزارت کشور همچنین تأکید کرد که پیشنهادهای ارائه‌شده از سوی مجمع تشخیص بررسی و در قالب مصوبات رسمی ابلاغ خواهد شد. همچنین برای پیگیری بهتر امور، مدیران مرتبط و دبیرخانه‌ای تخصصی ایجاد خواهد شد تا گزارش‌گیری‌های لازم انجام شود.
مسعود نصرتی در پایان اظهار امیدواری کرد: با هماهنگی استانداری‌ها و اجرای برنامه‌های پیشنهادی، بتوان از وقوع بحران آب در تابستان پیش‌رو جلوگیری کرد.

رئیس موسسه تحقیقات آب کشور:
تجربه 5 سال خشکسالی اثر خود را
بر حجم آب موجود مخازن سدها گذاشت
 رئیس موسسه تحقیقات آب کشور با بیان اینکه 7 استان کشور بیش از 50 درصد بارندگی را تجربه کرده‌اند، از افزایش دمای هوا همزمان با ورود به سال جدید خبر داد و گفت: تجربه 5 سال خشکسالی اثر خود را بر حجم آب موجود مخازن سدها گذشته است.
به گزارش کائنات و به نقل از پاون، محمدرضا کاویانپور گفت: در مجموع بارش‌های کشور تا شانزدهم اسفندماه، 42 درصد نسبت به بلندمدت کاهش یافته و این شاخص نسبت به سال گذشته 23 درصد کاهش را ثبت کرده است.
وی افزود: آمار و ارقام بیانگر این مساله است که شرایط بارندگی و منابع آبی کشور در مقایسه با گذشته در شرایط بدتری قرار دارد به طوری که به جز استان‌های مازندران و گیلان که بارندگی نرمال و بالاتر دارند سایر استان‌های کشور در شرایط خشکسالی متوسط و شدید قرار گرفته‌اند.
رئیس موسسه تحقیقات آب کشور با بیان اینکه بارندگی‌ها در سال آبی جدید در 7 استان کشور بیش از 50 درصد کاهش داشته است، تصریح کرد: بر این اساس  بارندگی در استان‌های هرمزگان 77 درصد، سیستان و بلوچستان 72 درصد، کهگیلویه و بویراحمد 65 درصد و خوزستان 62 درصد منفی به ثبت رسیده است. همچنین استان های کرمانشاه، بوشهر و چهارمحال و بختیاری نیز در فهرست استان‌های با شیب منفی بارشی قرار دارند.
کاویانپور یادآور شد: بارندگی‌های کشور در شرایطی قرار گرفته است که استان‌هایی که پیش از این پربارش بودند با بیش از 50 درصد کاهش بارندگی مواجه شده‌اند، در حوضه‌های آبریز کارون بزرگ، جراحی و زهره شرایط بارندگی مطلوب نیست.
وی با بیان اینکه دریاچه نمک تهران نیز کاهش 40 درصدی بارندگی را به ثبت رسانده است، اظهار کرد: پیش‌بینی‌های سازمان هواشناسی حاکی از این است که در هفته جاری شاهد بارنگی در استان‌های کرمانشاه، لرستان، خوزستان، چهارمحال و بختیاری و کهگیلویه و بویراحمد باشیم.
رئیس موسسه تحقیقات آب کشور در ادامه از افزایش دمای هوا همزمان با ورود به سال جدید خبر داد و گفت: در چنین شرایطی کاهش بارندگی‌ها، همزمان با افزایش دمای هوا خواهد بود و این امر فشار شدیدی را به منابع آبی کشور وارد می‌کند که این شرایط را بیشتر در نواحی مرکزی به سمت شمال کشور شاهد خواهیم بود.
وی درباره ذخیره آب موجود سدهای کشور افزود: در این زمینه با کاهش 45 درصدی آب ورودی به مخازن سدهای کشور در مقایسه با متوسط 5 سال گذشته مواجه هستیم. تجربه 5 سال خشکسالی، اثر خود را بر حجم آب موجود مخازن سدها گذشته است.
کاویانپور خاطرنشان کرد: با وجود کاهش آب ورودی به مخازن سدهای کشور، مدیریت مناسب خروجی مخازن سدها، باعث شد نسبت به سال گذشته 5 تا 6 درصد روند کاهشی را شاهد باشیم.

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه