روزنامه کائنات
3

اقتصاد

۱۴۰۳ سه شنبه ۱۶ بهمن - شماره 4770

رئیس سازمان برنامه و بودجه خبر داد:

اتمام خط آهن چابهار - زاهدان تا پایان سال آینده


 معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور گفت: طرح راه‌آهن چابهار - زاهدان با تأمین اعتبار 20 هزار میلیارد تومانی، تا پایان سال آینده تکمیل می‌شود.
به گزارش سازمان برنامه و بودجه کشور، سیدحمید پورمحمدی با تشریح نقشه راه دولت برای توسعه سواحل جنوب و منطقه مکران اظهار داشت: طرح راه‌آهن چابهار - زاهدان، بخشی از کریدور حمل‌ونقل شمال - جنوب ایران محسوب می شود که تا پایان سال آینده تکمیل خواهد شد.
وی با بیان اینکه منابع مالی مورد نیاز این پروژه، تأمین شده و محدودیتی از این بابت وجود ندارد، افزود: این خط ریلی که اتصال بندر چابهار به شبکه ریلی کشور را فراهم می‌کند، نقش مهمی در توسعه حمل‌ونقل و ترانزیت منطقه‌ای خواهد داشت.
معاون رئیس‌جمهور با اشاره به اهمیت راهبرادی این پروژه، گفت: این خط ریلی از چابهار آغاز شده و در مرحله نخست به زاهدان متصل می‌شود؛ اما در برنامه‌ریزی کلان، قرار است تا سرخس و مشهد نیز امتداد یابد.
پورمحمدی گفت: اتصال این مسیر به شبکه سراسری راه‌آهن، نقش مهمی در توسعه حمل‌ونقل کالا و افزایش ظرفیت ترانزیتی ایران خواهد داشت. این پروژه در کنار بندرعباس، یک مسیر ریلی شمال - جنوب دیگر ایجاد خواهد کرد که نقش کلیدی در حمل‌ونقل بین‌المللی ایفا می‌کند. رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور با اشاره به پیشرفت‌های انجام‌شده در بخش‌های مختلف این مسیر، اعلام کرد: بخش زاهدان - خاش به اتمام رسیده و طبق برنامه‌ریزی انجام‌شده، ادامه این مسیر تا چابهار نیز تا پایان سال آینده تکمیل خواهد شد.
وی افزود: پیمانکاران و وزارت راه و شهرسازی، موظف شده‌اند تا طبق جدول زمان‌بندی پیش بروند و از نظر تأمین منابع مالی، هیچ مانعی وجود ندارد.
معاون رئیس‌جمهور با بیان اینکه اتمام این پروژه، تأثیر بسزایی در توسعه اقتصادی استان‌های سیستان و بلوچستان و هرمزگان خواهد داشت، گفت: چابهار به‌عنوان تنها بندر اقیانوسی ایران، با اتصال به شبکه ریلی، می‌تواند نقش پررنگ‌تری در تجارت منطقه‌ای و بین‌المللی ایفا کند.
پورمحمدی سپس گفت: این مسیر، امکان انتقال کالا به کشورهای آسیای میانه، افغانستان و حتی اروپا را تسهیل خواهد کرد و با کاهش هزینه‌های حمل‌ونقل، زمینه‌ساز جذب سرمایه‌گذاری بیشتر در منطقه خواهد شد.
معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور در بخش دیگری از این برنامه، به تشریح زیرساخت های توسعه‌ای مورد نیاز در بخش های مختلف در سواحل جنوب پرداخت و به بیان نکاتی درباره اهمیت محیط زیست و مشارکت مردم و جوامع محلی در منطقه مکران پرداخت.

داده‌های زمین‌شناسی بر پایه مدیریت هوشمند در اختیار جامعه قرار می‌گیرد
 رئیس سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور گفت: حداکثر در 2 سال آینده اطلاعات موجود در همه ارگان‌های مرتبط کشور از طریق بارگذاری در مرکز داده‌ها در اختیار جامعه قرار می‌گیرد.
به گزارش سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور، داریوش اسماعیلی ایجاد مدیریت هوشمند و استفاده از ظرفیت‌های هوش مصنوعی در اکتشاف را به عنوان برنامه‌های مهم پیش‌روی سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور یاد کرد و افزود: تاکنون فعالیت‌هایی در این موارد در سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور انجام شده و از این پس هوشمندسازی همه فرایندهای فنی و اداری حاکم در سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور به‌طور جدی پیگیری خواهد شد.
وی خاطرنشان کرد: در بخش فرایندهای فنی از طریق اعمال مدیریت هوشمند قادر به نظارت بسیار شفاف و مشخصی خواهیم بود و به زودی نمونه‌برداری‌ها و مطالعات صحرایی کارشناسان نیز به صورت برخط ثبت خواهد شد.
معاون وزیر صمت، در اختیار قرار دادن داده‌های زمین‌شناسی بر پایه مدیریت هوشمند را بر اساس قانون و برنامه هفتم توسعه به عنوان یکی از مهم‌ترین برنامه‌ها و وظایف سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور یاد کرد که حداکثر طی دوسال آینده اطلاعات موجود در همه ارگان‌های مرتبط کشور از طریق بارگزاری در مرکز داده‌ها در اختیار جامعه قرار می‌گیرد.
رئیس سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور با بیان این‌که شورای راهبری مرکز داده‌ها در وزارت صمت به‌منظور استانداردسازی داده‌های تولید شده و انتشار آنها توسط بخش‌های مختلف تشکیل شده، خاطرنشان کرد: وزیر صمت به عنوان رئیس شورا، رئیس سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور دبیر شورا و همچنین معاونت معدنی، رئیس ایمیدرو معاونت برنامه‌ریزی نیز اعضای این مجموعه هستند که یکی از وظایف این مرکز استانداردسازی داده‌ها جهت ارائه به بخش خصوصی است.
اسماعیلی این موضوع را به عنوان یک خبر فوق‌العاده مهم که فعالان بخش خصوصی منتظر آن هستند، یاد کرد و گفت: اطلاعات مربوط به نقشه‌های زمین‌شناسی یک‌پنجاه هزارم در سه لایه زمین‌شناسی، ژئوشیمی و زمین‌شناسی اقتصادی پس از ارائه به معاونت معدنی وزارت صمت؛ حداکثر ظرف مدت سه ماه در مرکز داده‌ها بارگذاری می‌شوند،که این امر گامی مهم برای ترغیب بخش خصوصی جهت امتداد بخشیدن به موضوع اکتشاف است و تا پایان امسال اولین داده‌های موجود را منتشر خواهیم کرد. وی ضمن اشاره به مذاکرات صورت گرفته با رئیس سازمان ملی هوش مصنوعی تصریح کرد: توسعه و کاربرد هوش مصنوعی در مطالعات زمین‌شناسی را به عنوان یکی از اصلی‌ترین موضوعات در دستور کار داریم و در همین زمینه مشاور رئیس سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور در هوش منصوعی منصوب شده و تا پایان سال پروژه‌های مبتنی بر هوش مصنوعی در اکتشاف را تعریف خواهیم کرد.
معاون وزیر صمت، درباره الزام اشتراک‌گذاری داده‌های زمین‌شناسی طبق قانون توسط سازمان‌های تهیه‌کننده داده‌های اکتشافی گفت: محوریت مشخصی برای اکتشاف در کشور وجود ندارد که بر همین اساس طی مذاکرات انجام شده با وزیر صمت قرار است از این پس محور فعالیت‌های اکتشافی در کشور سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور باشد.
رئیس سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور خاطر نشان کرد: اعمال حاکمیت یکپارچه و سیاست‌گذاری واحد در حوزه اکتشافات ذخایر معدنی کشور موضوعی است که وزارت صمت عزم خود را جزم کرده و خواسته جدی سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور نیز بر همین امر است؛ زیرا در صورتی که چنین هدفی محقق شود می‌توانیم درباره آینده اکتشاف و منتشر نشدن یا نشدن داده‌های زمین‌شناسی پاسخگو باشیم.

رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس مطرح کرد؛  
ضرورت بهبود ترانزیت کالاهای کشاورزی
 رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس بر ضرورت بهبود در ترانزیت کالاهای کشاورزی، لزوم توجه ویژه به مسکن و راه‌های روستایی و ضرورت به روزرسانی تجهیزات هواشناسی برای پیش‌بینی بخش کشاورزی تأکید کرد.
به گزارش وزارت راه و شهرسازی، محمدجواد عسکری، در نشست مشترک با فرزانه صادق، وزیر راه و شهرسازی، و معاونان این وزارتخانه، مهم‌ترین دغدغه‌ها و مطالبات نمایندگان مجلس را در حوزه حمل‌ونقل و مسکن روستایی مطرح کرد. رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس با تأکید بر اهمیت پیش‌بینی‌های دقیق هواشناسی برای بخش کشاورزی، گفت: نیاز است که تجهیزات و امکانات هواشناسی به‌روز و تقویت شوند تا پیش‌بینی‌های دقیق و به موقع در اختیار کشاورزان قرار گیرد.
عسکری همچنین به مشکلات حمل‌ونقل محصولات کشاورزی در مسیرهای جاده‌ای، ریلی، هوایی و دریایی اشاره کرد و گفت: زیرساخت‌های حمل‌ونقل باید به‌روز شوند تا صادرات و جابه‌جایی کالاهای کشاورزی با سرعت و کیفیت بهتری انجام شود. وی با اشاره به مشکلات ترانزیتی در نقاط مرزی افزود: در مرز آذربایجان و برخی دیگر از گذرگاه‌های مرزی، چالش‌هایی در انتقال محصولات کشاورزی وجود دارد. پیشنهاد می‌کنم که وزیر راه و شهرسازی و اعضای کمیسیون کشاورزی از نقاط مرزی مانند شلمچه، بصره و مرزهای مرتبط با افغانستان و پاکستان بازدید کنند تا مشکلات موجود بررسی و برطرف شود. دیگر از دغدغه‌های این حوزه دانست و تأکید کرد که باید قوانین و مقررات برای کاهش هزینه‌های حمل و فروش محصولات کشاورزی اصلاح شود. عسکری همچنین درباره اهمیت مسکن روستایی و بهسازی راه‌های روستایی گفت: در حال حاضر، نسبت جمعیت شهری به روستایی 75 به 25 درصد است، در حالی که این رقم در ابتدای انقلاب 55 به 45 درصد بود. به همین دلیل، نیاز است که وزارت راه و شهرسازی با همکاری بنیاد مسکن، برنامه‌های بهتری برای توسعه مسکن روستایی اجرا کند.

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه