روزنامه کائنات
6

انرژی

۱۴۰۳ دوشنبه ۱۵ بهمن - شماره 4769

قاچاق را کتمان نمي‌کنيم اما به‌دنبال کاهش آمار قاچاق هستيم

 مديرعامل شرکت ملي پالايش و پخش فرآورده‌هاي نفتي ايران با اشاره به افزايش توليد بنزين و نفت‌گاز از ابتداي استقرار دولت چهاردهم گفت: ما قاچاق را کتمان نمي‌کنيم و به‌دنبال کاهش آمار قاچاق هستيم.
محمدصادق عظيمي‌فر ديروز (يکشنبه، 14 بهمن) در آيين امضاي تفاهم‌نامه مشترک «طرح پايش لحظه‌اي و مديريت هوشمند زنجيره تأمين فرآورده‌هاي نفتي کشور» با بيان اينکه به‌طور ميانگين از ابتداي استقرار دولت چهاردهم حدود 10 ميليون ليتر توليد بنزين افزايش يافته و توليد نفت‌گاز در آذر و دي امسال به روزانه 124 ميليون ليتر رسيده است، اظهار کرد: شرکت ملي پالايش و پخش فرآورده‌هاي نفتي ايران افزون بر افزايش توليد بر مديريت مصرف بنزين تمرکز کرده و گام نخست اين اقدام تمرکز بر نقاط اتلاف انرژي است.
وي با اشاره به اينکه مصرف سوخت خودروهاي کشور دو برابر ميانگين جهاني است، تصريح کرد: بخشي از افزايش مصرف کشور به‌دليل پديده قاچاق است و ميانگين افزايش سالانه مصرف کشور 7 درصد است که بخشي از آن طبيعي است.
مديرعامل شرکت ملي پالايش و پخش فرآورده‌هاي نفتي ايران با بيان اينکه بايد اتلاف‌هاي زنجيره توليد، انتقال و توزيع فرآورده را به حداقل برسانيم، گفت: ما قاچاق را کتمان نمي‌کنيم و به‌دنبال کاهش آمار قاچاق در کشور هستيم.
عظيمي‌فر افزود: با استفاده از طرح پايش لحظه‌اي و هوشمندسازي زنجيره تأمين فرآورده‌هاي نفتي که ديروز امضا مي‌شود، هر قطره فرآورده توليدي پايش مي‌شود تا بتوانيم با به حداقل رساندن مداخله انساني بر مبناي داده‌هاي لحظه‌اي از اتلافات مختلف مانند اتلاف زمان، قاچاق و انرژي جلوگيري کنيم.
وي تأکيد کرد: به‌دنبال مديريت زنجيره پالايش و پخش با استفاده از ابزارهاي کارآمد هستيم و در اين طرح از پيشرفته‌ترين سيستم‌هاي اندازه‌گيري استفاده مي‌کنيم.
مديرعامل شرکت ملي پالايش و پخش فرآورده‌هاي نفتي ايران با بيان اينکه در اين طرح از اينترنت اشيا استفاده مي‌شود و پس از جمع‌آوري داده‌ها براي تحليل از ابزارهاي هوش مصنوعي استفاده خواهيم کرد، گفت: در اين طرح سه مجموعه درجه يک کشور مشارکت دارند تا بتوانيم با هم‌افزايي مسئولانه اين طرح را هرچه سريع‌تر به نتيجه برسانيم.
عظيمي‌فر با بيان اينکه پس از انقلاب اسلامي توليد بنزين هفت برابر و نفت‌گاز حدود چهار تا پنج برابر افزايش يافته است، تصريح کرد: پس از انقلاب اسلامي اقدام‌هاي بسيار خوبي در افزايش توليد فرآورده‌هاي نفتي و توسعه ظرفيت‌هاي پالايشگاهي انجام شده که ساخت پالايشگاه ستاره خليج‌فارس و  پالايشگاه بندرعباس ازجمله طرح‌هاي توسعه‌اي اجرا شده پس از انقلاب اسلامي است.
وي با اشاره به اينکه ناترازي سوخت و انرژي ازجمله چالش‌هاي اساسي است که صنعت نفت را تحت‌الشعاع قرار داده است، افزود: بايد بر مديريت مصرف تمرکز کنيم البته اين به‌معناي غافل شدن از افزايش توليد نيست بلکه در بخش توليد نيز خوشبختانه از ابتداي استقرار دولت چهاردهم حدود 10 ميليون ليتر به توليد بنزين با کيفيت کشور افزوده شده است.
مديرعامل شرکت ملي پالايش و پخش فرآورده‌هاي نفتي ايران با بيان اينکه در دولت چهاردهم به‌دنبال بهره‌برداري از طرح‌هاي پالايشگاهي در حوزه افزايش ظرفيت و کيفي‌سازي فرآورده‌هاي پالايشگاهي هستيم، تأکيد کرد: تمرکز صرف بر افزايش عرضه تنها راه مقابله با ناترازي نيست و بايد زنجيره ناکارآمد توليد بيشتر و مصرف بيشتر، شکسته شود که گام نخست آن شناسايايي محل‌هاي اتلاف انرژي است.
عظيمي‌فر در پايان از مسعود پزشکيان، رئيس‌جمهوري قدرداني کرد و گفت: نگاه رئيس‌جمهوري نسبت به مسائل موجود در کشور نگاه کتمان نيست و چالش‌هاي موجود در کشور را به‌صورت شفاف مطرح مي‌کنند و با رويکرد حل مسئله به بحث قاچاق فرآورده در کشور ورود و تمامي ارکان جامعه را براي حل اين مسئله بسيج کردند.

 

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه