روزنامه کائنات
8

صفحه آخر

۱۴۰۳ شنبه ۱۳ بهمن - شماره 4767

نشست خبری فیلم «صیاد»؛

کارگردان «صیاد»: موضوع شهید صیاد برای سال‌های طولانی دغدغه ام بود


 کارگردان فیلم سینمایی «صیاد» اولین اثر اکران شده در جشنواره فیلم فجر ۴۳ گفت: موضوع شهید صیاد برای سال‌های طولانی دغدغه من بود. ساختن فیلم درباره چنین مضامینی، به‌ویژه اگر شخصیت اصلی آن یک فرد واقعی باشد، سختی‌های بسیاری دارد.
نخستین نشست خبری جشنواره چهل و سوم فیلم فجر به فیلم «صیاد» اختصاص یافت که با اجرای اکبر نبوی و با حضور جواد افشار کارگردان، محمدرضا شفیعی تهیه‌کننده، خشایار موحدیان تدوینگر، علی سرابی، نادر سلیمانی، ایوب آقاخانی، محمدرضا هدایتی، رز رضوی بازیگران فیلم در برج میلاد سینمای رسانه‌ها برگزار شد.
محمدرضا شفیعی در ابتدای این نشست گفت: فیلم سینمایی «صیاد» بر اساس یک فیلم‌نامه سینمایی ساخته شده است و قصدی برای سریال ساختن از روی آن وجود ندارد. در ابتدای کار، داستان فیلم‌نامه تا بیت‌المقدس پیش می‌رفت، اما به دلیل طولانی‌شدن زمان فیلم و نزدیک‌شدن آن به سه ساعت، از قصه کم و مدت‌زمان آن را کاهش دادیم و در نهایت فیلم به حدود ۱۱۰ دقیقه رسید.
جواد افشار نیز درباره انتخاب مارال بنی‌آدم برای نقش همسر شهید صیاد شیرازی توضیح داد: مارال بنی‌آدم بازیگر بسیار خوبی است و حضور او در این نقش تأثیر مثبتی داشت. حتی خانواده شهید صیاد نیز در بازخوردهای اولیه از بازی او استقبال کردند که این، بزرگ‌ترین هدف ما بود. اینکه بازیگران بتوانند همدیگر را لمس کنند، جزو اهداف ثانویه ما بود که به انتخاب بازیگر کمک کرد؛ اما به‌هیچ‌وجه هدف اولیه ما نبود.
وی گفت: موضوع شهید صیاد برای سال‌های طولانی دغدغه من بود. ساختن فیلم درباره چنین مضامینی، به‌ویژه اگر شخصیت اصلی آن یک فرد واقعی باشد، سختی‌های بسیاری دارد. تعدد دستگاه‌های فرهنگی گاهی به مانعی تبدیل می‌شود و قهرمانان را در چارچوب‌های محدود محصور می‌کند. فیلم «صیاد» تنها پنجره‌ای کوتاه به زندگی این شهید بزرگوار است.
وی تاکید کرد: جریان حاکم بر محتوا گاهی شما را از پرداختن به چنین موضوعاتی بازمی‌دارد و به سمت فیلم‌های کافه‌ای سوق می‌دهد. ساختن چنین فیلم‌هایی کار ساده‌ای نیست و نزدیک به یک دهه تلاش لازم بود تا این فیلم به ثمر برسد. زیرا برای آن تلاش زیادی شده است. نگاه من ممکن است با نگاه سایر نقش‌ها متفاوت باشد، اما مهم این است که در فیلم‌نامه چه انتظاری از من بوده و چطور توانسته‌ام آن را اجرا کنم.
رز رضوی نیز درباره نقش و حضورش در این فیلم توضیح داد: حضور در این فیلم برای من افتخار بزرگی بود. از طریق همکاری قبلی، موفق شدم این نقش را به دست بیاورم. پدر من جانباز و سرهنگ بازنشسته ارتش است، به همین دلیل همیشه شهیدان را دوست داشته‌ام و کارکردن درباره آن‌ها برایم ارزشمند است.
نادر سلیمانی نیز گفت: مهم کم یا زیاد بودن در کار نیست، مهم این است که چگونه در آن حضور داشته باشیم. ما در سنندج با عشق و دل کار کردیم. نمی‌توان گفت شخصیت‌ها تیپ هستند؛ من بعد از سال‌ها کار، اصول شخصیت‌شناسی را می‌دانم و این نظر را قبول ندارم.
ایوب آقاخانی بازیگر تأکید کرد: ساخت این فیلم با زحمت و فرسایش زیادی همراه بود و تنها آرزوی ما این است که مخاطبان از آن رضایت داشته باشند. من همیشه با افتخار به هر پروژه‌ای که آقای شفیعی در آن حضور دارد، پاسخ مثبت می‌دهم. این بار هم حضور جواد افشار مزید بر علت شد. یکی از مهم‌ترین وظایف فرهنگی، پرداخت به شخصیت‌های ملی است. نباید ترس از مصادره روایت باعث شود که از بعد روان‌شناسی شخصیت‌ها غافل شویم. باید لحظات حیاتی تاریخ کشور را به تصویر کشید و از تفسیر شخصی پرهیز کرد.

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه