روزنامه کائنات
2

سیاسی

۱۴۰۳ چهارشنبه ۳ بهمن - شماره 4762

رهبر معظم انقلاب در دیدار با دست‌اندرکاران کنگره شهدای کاشان:

همواره کاشان را یک منطقه برجسته شناخته‌ایم


 رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار با دست‌اندرکاران کنگره شهدای کاشان فرمودند: به مردم عزیز کاشان سلام بنده را برسانید. ما کاشان را همیشه از دیرزمان به‌چشم یک منطقه برجسته شناخته و دیده‌ایم.
رهبر معظم انقلاب اسلامی در این دیدار خطاب به اعضای حاضر فرمودند: ما کاشان را همیشه از دیرزمان به‌چشم یک منطقه برجسته شناخته و دیده‌ایم.  به مردم عزیز کاشان سلام بنده را برسانید. ما کاشان را همیشه از دیرزمان چه به‌خاطر علمایش، چه به‌خاطر شهدایش، چه به‌خاطر کارهای هنری‌اش به‌چشم یک منطقه برجسته شناخته‌ایم و دیده‌ایم.
مشروح فرمایشات مقام معظم رهبری در دیدار اعضای کنگره شهدای کاشان همزمان با مراسم اختتامیه این کنگره، منتشر خواهد شد.
مراسم پایانی کنگره شهدای کاشان پنج‌شنبه 4 بهمن 1403 در مصلّای کاشان با سخنرانی سردار سلامی فرمانده‌کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی برگزار می‌شود.


 ترامپ چگونه بازار انرژی جهان
 را تحت تاثیر قرار می‌دهد؟
 رئیس‌جمهوری آمریکا در نخستین روز کاری خود دستورهایی در حوزه انرژی صادر کرد که بر افزایش تولید سوخت‌های فسیلی و تبدیل آمریکا به یک صادرکننده تمرکز دارد.
به گزارش رویترز، دونالد ترامپ چند ساعت پس از مراسم تحلیف خود در روز دوشنبه (دوم بهمن ۱۴۰۳) دستورهای زیادی را با هدف افزایش تولید بی‌سابقه نفت و گاز این کشور و فاصله گرفتن از تعهدهای مربوط به تغییرات اقلیمی در دولت جو بایدن، رئیس‌جمهوری پیشین ایالات متحده صادر کرد.
بعضی از اقدام‌های روز نخست کاری چهل‌وهفتمین رئیس‌جمهوری ایالات متحده آمریکا در حوزه انرژی به شرح زیر است:
اعلام وضع اضطراری در حوزه انرژی
ترامپ با اعلام وضع اضطراری ملی در حوزه انرژی ایالات متحده به‌ دنبال دستیابی به اختیار کاهش تعهدهای محیط زیستی در زیرساخت‌ها و پروژه‌های انرژی و آسان سازی صدور مجوز برای زیرساخت‌های تازه در زمینه انتقال و خطوط لوله است.
وی هنگام امضای این فرمان به خبرنگاران گفت: این تصمیم به شما امکان می‌دهد اقدام‌های لازم برای مقابله با مشکلات در حوزه انرژی را انجام دهید و ما با چنین وضع اضطراری روبه‌رو هستیم.
رئیس‌جمهوری آمریکا پیش از این در توضیح علت این فرمان گفته بود: بحران تورم از گرانی‌ها و افزایش قیمت‌های انرژی ناشی می‌شود و به همین دلیل امروز وضع اضطراری ملی انرژی اعلام می‌کنم و به حفاری برای اکتشاف و تولید نفت و گاز ادامه می‌دهیم.
ترامپ پیش‌تر گفته بود افزایش تقاضای برق از صنعت فناوری برای تأمین هوش مصنوعی نیاز به تعمیرات اساسی شبکه دارد.
مجوزهای صادرات ال‌ان‌جی
ترامپ دستور داد دولت آمریکا بررسی درخواست‌ها برای صدور مجوز صادرات از پروژه‌های تازه گاز طبیعی مایع‌شده (ال‌ان‌جی) به مقاصد آسیا و اروپا را از سر گیرد که این ابلاغ در عمل توقفی را که بایدن در اوایل سال ۲۰۲۴ برای مطالعه آثار محیط زیستی و اقتصادی صادرات این کالا ایجاد کرده بود برطرف کرد.
صادرات محموله‌های ال‌ان‌جی آمریکا در سال ۲۰۲۳ میلادی رکوردی تازه ثبت کرده بود و این کشور را به بزرگ‌ترین صادرکننده این کالا در جهان بدل کرد، اما توقف در مجوزهای صادراتی جدید سبب ایجاد ابهام برای تعدادی از پروژه‌های در حال اجرا شده بود.
خداحافظی با پیمان تغییرات اقلیمی پاریس
ترامپ با تکرار حرکتی که در دوره نخست ریاست جمهوری خود انجام داد، دستور خروج آمریکا از توافق آب‌و هوایی پاریس را که یک توافق بین‌المللی برای مبارزه با تغییرات اقلیمی است صادر کرد؛ وی تغییرات اقلیمی را یک فریب می‌داند و می‌گوید این توافق آمریکا را در شرایط رقابتی برای رقبای ژئوپلیتیک مانند چین قرار می‌دهد.
رئیس‌جمهوری آمریکا با متهم کردن چین به آلوده کردن آب و هوا گفت: من فوری از توافق ناعادلانه و یک‌طرفه تغییرات اقلیمی پاریس کناره گیری می کنم.
توقف فعالیت توربین‌های بادی فراساحلی
ترامپ فعالیت توربین‌های بادی فراساحلی فدرال را تا بررسی محیط زیستی و اقتصادی به حال تعلیق درآورد و گفت: توربین‌های بادی زشت، گران هستند و به حیات‌وحش آسیب می‌رسانند. ما به‌دنبال تولید انرژی از باد نیستیم.
در بیانیه مطبوعاتی کاخ سفید آمده است که رئیس‌جمهوری آمریکا یک دستور اجرایی مبنی بر تعلیق اجاره توربین‌های بادی فراساحلی از همه مناطق فلات قاره بیرونی آمریکا در انتظار بررسی محیط زیستی و اقتصادی صادر کرده است.
این در حالیست که بایدن انرژی باد را بخش مهمی از راهبرد خود برای کربن‌زدایی بخش برق می‌دانست.
لغو فرمان افزایش تولید خودروهای برقی
ترامپ استفاده از خودروهای برقی را هم هدف قرار داد و فرمان اجرایی سال ۲۰۲۱ میلادی بایدن برای برقی شدن نیمی از خودروهای جدید فروخته‌ شده در آمریکا تا سال ۲۰۳۰ را لغو کرد. هدف ۵۰ درصدی بایدن که از نظر قانونی الزام‌آور نبود، حمایت خودروسازان آمریکایی و خارجی را جلب کرده بود.
ترامپ در یک فرمان اجرایی اعلام کرد که توزیع بودجه مصرف‌نشده دولتی برای ایستگاه‌های شارژ وسایل نقلیه را از یک صندوق ۵ میلیارد دلاری متوقف می‌کند و لغو معافیت ایالت‌ها برای تصویب قوانین خودروهایی با آلایندگی صفر تا سال ۲۰۳۵ را خواستار شد.
رئیس‌جمهوری ایالات متحده آمریکا گفت: دولت آمریکا پایان دادن به اعتبار مالیاتی خودروهای برقی را بررسی خواهد کرد.
تداوم حفاری‌های نفت و گاز
به گفته کاخ سفید، ترامپ فرمان اجرایی را امضا کرد که در آن تلاش‌های بایدن برای جلوگیری از حفاری نفت در قطب شمال و مناطق وسیعی از سواحل ایالات متحده لغو شد.
کاخ سفید اعلام کرد که ترامپ ممنوعیت حفاری نفت در حدود ۱۶ میلیون هکتار در قطب شمال را لغو کرد.
بایدن پیش از روی کار آمدن ترامپ، فعالیت‌های توسعه‌ای نفت و گاز فراساحلی در بیشتر مناطق ایالات متحده آمریکا را ممنوع کرده بود.
پر کردن دوباره ذخیره‌سازی‌های راهبردی نفت آمریکا
رئیس‌جمهوری آمریکا گفت: ایالات متحده قصد دارد ذخیره‌سازی‌های راهبردی را پر کند؛ این احتمالاً اشاره‌ای به ذخیره‌سازی‌های راهبردی نفت خام آمریکا دارد، ذخیره نفت خام این کشور به‌عنوان محافظی در برابر شوک‌های عرضه طراحی شده است.
پس از آغاز تنش‌های روسیه و اوکراین در فوریه سال ۲۰۲۲ میلادی، بایدن بیش از ۱۸۰ میلیون بشکه نفت خام از این ذخیره‌سازی‌ها برداشت کرد که رکوردی بی‌سابقه به‌شمار می‌آید.
فروش ذخیره‌سازی‌های راهبردی نفت خام آمریکا به حفظ قیمت بنزین کمک کرد، اما سطح ذخیره‌سازی‌ها را به پایین‌ترین سطح در ۴۰ سال اخیر رساند.
ترامپ گفت: ما قیمت‌ها را پایین می‌آوریم، ذخیره‌سازی‌های راهبردی خود را دوباره پر می‌کنیم و محموله‌های انرژی آمریکا را به سراسر جهان صادر می‌کنیم.

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه