روزنامه کائنات
2

سیاسی

۱۴۰۳ چهارشنبه ۳ بهمن - شماره 4762

دبیر شورای عالی پیشگیری و مقابله با پولشویی و تأمین مالی تروریسم:

هیچ مشکلی از سوی FATF برای کشورهای میزبان مقاومت ایجاد نشده است


 معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی و دبیر شورایعالی پیشگیری و مقابله با پولشویی و تأمین مالی تروریسم با بیان اینکه تمامی کشورهای از جمله روسیه نگران اعتبار خود برای مراودات مالی با ایران هستند، گفت: تاکنون هیچ مشکلی از سوی FATF برای کشورهای میزبان مقاومت ایجاد نشده است.
هادی خانی اظهار داشت:  FATF  چالش دائمی تمام کشورهای دنیا است و کشورهایی که در لیست خاکستری یا لیست کشورهای پرخطر قرار گرفته و از آن خارج‌شده‌اند نیز مشابه ما برنامه اقدام داشته‌اند و برابر فرایندی که در اسناد حکمرانی این نهاد مشخص است از لیست‌ها خارج می‌شوند.
وی ادامه داد: اینکه تصور کنیم FATF می‌تواند و اجازه دارد خلاف مستندات مصوب خود با کشورها به‌صورت سلیقه‌ای برخورد کند، حرف درستی نیست و حتی اگر این فرض را هم بپذیرم که این نهاد با ما سیاسی برخورد خواهد کرد، پاک‌کردن صورت‌مسئله است و رهاسازی پرونده به حال خود یک اشتباه راهبردی است.
خانی با اشاره به اخباری پیرامون درخواست روسیه از ایران برای پیوستن به FATF گفت: نه‌ تنها روسیه، بلکه تمام کشورها به‌غیراز کره شمالی در تعامل اقتصادی با اشخاص حقیقی و حقوقی ایران به دلیل قرارگرفتن کشورمان در لیست کشورهای پرخطر پولشویی و تأمین مالی تروریسم، نگران شهرت ریسک و اعتبار خود که امروز نقش غیرقابل‌انکاری در جذب سرمایه‌گذاری و همکاری‌های بین‌المللی دارد، هستند.
وی تصریح کرد: اگر ما به دنبال جلوگیری از استثنا شدن و انزوای اقتصادی در دنیا هستیم باید مشابه تمام کشورهای دنیا ساختارسازی و سازمان‌دهی‌های ملی و بین‌المللی درجهت مدیریت فرصت‌ها و تهدیدهای مرتبط با توصیه‌های FATF را در دستور کار قرار دهیم.
رئیس مرکز اطلاعات مالی درخصوص کنوانسیون‌های CFT و پالرمو که در دستور کار مجمع تشخیص مصلحت نظام قرار دارد و در واکنش به برخی موضع‌گیری‌های رسانه‌ای که پیوستن ایران به این دو کنوانسیون به منزله قطع حمایت ایران از گروه‌های مقاومت است، گفت: کشورهایی نظیر عراق، یمن و لبنان که میزبان گروه‌های مقاومت هستند و تمام کشورهای اسلامی به این کنوانسیون‌ها ملحق شده‌اند و امروز در لیست سفید FATF هستند و بدون مشکل، تعاملات مالی و پولی خود را با دنیا دارند و مشکلی از سمت این نهاد ناظر برای آنها ایجاد نشده است. خانی ادامه داد: البته باید اشاره کنیم که کنوانسیون‌ها و قطعنامه‌های بین‌المللی برای کشورها بدون تهدید نیست، لیکن آنچه درست است شناسایی تهدید و مدیریت آنهاست نه کنارگذاشتن آنها، کاری که همه کشورها انجام می‌دهند.

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه