رییس سازمان بهزیستی کشور اعلام کرد؛
ایران در لیست سالخوردهترین
کشورهای دنیا در سال ۱۴۳۰
رییس سازمان بهزیستی کشور با تاکید بر اینکه دولت چهاردهم مقوله سالمندی را جدی گرفته است، گفت: برنامه شادی و نشاط سالمندان مقوله جدی است که به آن میپردازیم؛ از همین روی، وارد شرکتهای دانشبنیان شدیم که وسایل زندگی توانمندسازانه و جامعه توانمندساز را برای سالمندان مهیا کند.
سیدجواد حسینی در مراسم رونمایی از محیط دوستدار سالمند با بیان اینکه دولت چهاردهم مقوله سالمندی را جدی گرفته است، گفت: در این راستا دو جلسه با دکتر عارف در حوزه سالمندی داشتهام. ایشان به معاون فرهنگیشان دستور دادند که کمیته هماهنگی پیرامون کیفیتبخشی به مدیریت امر سالمندان داشته باشیم.
وی با بیان اینکه آرمان جامعه بشری این است که به شهر دوستدار انسان دسترسی پیدا کند، گفت: توسعه در دهههای اخیر، توسعه انسان مبنا شده است و دیگر توسعه تکنولوژی مبنا، توسعه دارایی مبنا و توسعه مالکیت مبنا به کنار نهاده شده است. یعنی هم انسان موتور محرک اصلی توسعه است و هم انسان باید بیشترین بهره را از توسعه ببرد.
وی با اشاره به اینکه جامعه دوستدار انسان دارای چند مولفه است که یکی از مولفههای مهم آن جامعه دوستدار سالمند است، یادآور شد: برنامه شادی و نشاط سالمندان مقوله جدی است که به آن میپردازیم. از همین روی، وارد شرکتهای دانشبنیان شدیم که وسایل زندگی توانمندسازانه و جامعه توانمندساز را برای سالمندان مهیا کند. به وزارتخانهها و سازمانها و شهرداریها که میتوانند شادابی سالم برای سالمندان فراهم کنند، به طور جدی توجه داریم، زیرا باید این نسل نقرهای را به فعالیتهای نقرهای و خدمات نقرهای پیوند بزنیم.
حسینی افزود: گاهی شرمنده میشویم که در مسیر تفاوتها و شکافهای نسلی، با کاهش ارزش سالمندی مواجه میشویم. باید تمام تلاش خود را کنیم که تکریم سالمندی را وجهه همت خویش سازیم و سالمندان را بر صدر بنشانیم و قدر نهیم.
وی با تاکید بر اینکه سالمندان به لحاظ اقتصادی میتوانند موتور محرک توسعه باشند، گفت: مجموعه مراقبین سالمندی در ابعاد گوناگون، مشاغل کمهزینه و پرسرعت شدهاند.
رییس سازمان بهزیستی کشور با بیان اینکه اکنون ۱۲ درصد جمعیت سالمند است، خاطرنشان کرد: جمعیت ۱۲ درصد سالمندی یعنی ورود به سالمندی، جمعیت ۱۴ تا ۲۱ درصد سالمندی یعنی جمعیت سالمند و جمعیت ۲۱ تا ۲۸ درصد سالمندی یعنی سالخورده و جمعیت ۲۸ درصد سالمندی و بالاتر یعنی جمعیت شدیداً سالخورده؛ در سال ۱۴۳۰ بیش از ۳۰ درصد جمعیت ایران سالمندند و بنابراین یکی از سالخوردهترین کشورهای دنیا خواهیم شد.
حسینی با اشاره به لزوم پیمایش ملی پیرامون سالمندان، تصریح کرد: سالمندشناسی ما در مولفههای گوناگون اکنون از قوت کافی برخوردار نیست.
به گفته وی، پدیده سالمندی در ایران و جامعه جهانی چند وجهی است؛ با سالمندان معلول، با سالمندان نیازمند، با سالمندان تنها، به ویژه سالمند زن تنها، با سالمندان فاقد مسکن، با سالمندان بیمار مواجهیم و برای اینکه از این موج آخر جمعیتی با سالمندی سالم و فاخر عبور کنیم نیاز به پیش بینیها و آینده پژوهیهای جمعیت شناختی داریم و از همین رو یکی از کارهایی که شروع کردهایم، بحث محیطهای دوستدار سالمند است. وی گفت: در ۹ شهر که از یک سو دستگاههای موثر در سالمندی در آنجا آمادگی بیشتری دارند و از سوی دیگر سرعت سالمندی در این شهرها اولویت دارد، طرح شروع شد که مولفههای هشت گانه را در پی خواهیم گرفت. وی در ادامه با اشاره به آموزش سالمندان گفت: امروز نیاز داریم سالمندانمان در رویارویی با سالمندی توانمند شوند.
رییس سازمان حفاظت محیط زیست مطرح کرد؛
۸ کلانشهر درگیر آلودگی هوا
رییس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: علاوه بر تهران، هفت کلانشهر دیگر کشور درگیر معضل آلودگی هوا هستند.
شینا انصاری روز گذشته در همایش ملی هوای پاک که با حضور مسعود پزشکیان - رییس جمهوری - در سازمان حفاظت محیط زیست برگزار شد، با اشاره به روز هوای پاک اظهارکرد: اواخر دهه ۷۰ روز ۲۹ دیماه به عنوان روز هوای پاک تصویب شد. هدف از این کار جلب توجه به آلودگی هوا در آلودهترین ماههای سال یعنی آذرماه و دیماه بود.
رییس سازمان حفاظت محیط زیست ادامه داد: سال ۱۳۷۹ برنامه جامع ملی آلودگی هوا در هفت محور به تصویب رسید تا شاهد روزهای کمتری با هوای ناسالم باشیم اما در ادامه نهتنها تهران که هفت کلانشهر دیگر نیز با مشکل آلودگی هوا مواجه هستند. پس از تصویب قانون هوای پاک به رغم هفت سال تلاش بخش اندکی از ۲۲۸ حکم لازم اجرایی شد.
او با ذکر چند مثال گفت: در حال حاضر ۲۴ میلیون خودرو فرسوده در سطح کشور در حال تردد است و تعداد خودروهای اسقاط شده از سال ۹۶ تا ۱۴۰۲ ناچیز بوده است. با این حال باید گفت که ۲۷۳ هزار خودرو از ابتدای امسال اسقاط شده است.
معاون رییس جمهوری افزود: با تکالیف انباشتشده در حوزه هوای پاک مواجه هستیم. در پنج ماه دولت چهاردهم کارگروه ملی کاهش آلودگی هوا را فعال کردیم و با این محوریت به آلودگی هوای شهرهای اراک، اهواز، اصفهان و مشهد پرداخته و در این زمینه برنامهریزی کردهایم همچنین موضوع صنایع آلاینده و نیروگاهها نیز از جمله مواردی بود که در دستور کار ما قرار داشت و به آن پرداختیم.
او درخصوص لزوم توجه به استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر گفت: تلاش شد که توسعه انرژیهای تجدیدپذیر را دنبال و فرایند آن را تسهیل کنیم. رویکرد دولت چهاردهم در حوزه آلودگی هوا این بود که انکار و پنهانکاری نداشته باشیم و مشکلات و عوارض آلودگی هوا را برای مردم تشریح کنیم.
رییس سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به اقدامات وزارت نیرو برای کاهش آلودگی هوا گفت: این وزارتخانه فعالیتهای خوبی را در زمینه ارتقای راندمان نیروگاههای کشور شروع کرده است.
انصاری در پایان تاکید کرد: در مواجهه با معضل آلودگی هوا انکار مساله نخواهیم داشت البته باید توجه کنیم آلودگی هوا یک شبه ایجاد نشده و بر همین اساس هم حل آن یک شبه نخواهد بود. تلاش میکنیم در جهت بهبود کیفیت هوا گام برداریم.