روزنامه کائنات
2

سیاسی

۱۴۰۳ سه شنبه ۲ بهمن - شماره 4761

معاون اول رئیس‌جمهور در همایش رتبه‌بندی شرکت‌های برتر ایران:

محوریت برنامه هفتم، توسعه بخش خصوصی و بنگاه‌های بزرگ است


 معاون اول رئیس‌جمهور با تأکید بر اینکه مبنای ما رسیدن به سند چشم‌انداز است، گفت: اگر بخواهیم در میان کشورهای پیشرفته جایگاهی داشته باشیم، راهی جز توسعه بخش خصوصی و بنگاه‌های بزرگ نداریم.
محمدرضا عارف در همایش شرکت‌های برتر ایران که در مرکز همایش‌های بین‌المللی صداوسیما برگزار شد، با اشاره به پیشینه تدوین و تصویب برنامه اول توسعه و عدم‌ابلاغ این برنامه به‌دلیل واگرا بودن، اظهار داشت: برای رشد کشور نیاز به بنگاه‌های بزرگ اقتصادی داریم که البته دولت بنگاه‌دار خوبی نیست و باید دولت نقش شفاف‌کننده، کمک‌کننده و تسهیل‌گر مسیر حرکت بنگاه‌های بزرگ را داشته باشد که از برنامه سوم توسعه به بعد این نقش برای دولت درنظر گرفته شد و اوج این نگاه در برنامه هفتم پیشرفت با محوریت بخش خصوصی و بنگاه‌های بزرگ است و همایش‌های ارزشمند این چنینی برای ارتقای جایگاه بنگاه‌های بزرگ در اقتصاد ملی و منطقه‌ای و پاسخگویی به مطالبات مردم بسیار بالا است.
وی در پاسخ به این پرسش که آیا با تشکیلات دولتی توان پاسخگویی به مطالبات مردم در کشوری که همواره متکی به نفت بوده است را داریم یا خیر؟ افزود: به دلایلی روشن و وجود منابع زیرزمینی همچون نفت، ایران را کشوری ثروتمند تلقی و در این مسیر ترسیم کرده‌اند تا کشور را در وضعیت کنونی نگه دارند؛ تا به‌دنبال بهره‌گیری از توان شرکت‌های بزرگ اقتصادی و صنعتی نرویم و مونتاژ و واردکننده محصولات کشورهای صنعتی و پیشرفته شویم.
معاون اول رئیس‌جمهور با اشاره به میزان درآمد حاصل از فروش نفت کشور تصریح کرد: پول فروش نفت کشور در خیلی از مواقع کمتر از فروش عروسک و اسباب‌بازی برخی کشورهای دیگر است.
هدف بعدی دولت اجرای بیانیه گام دوم انقلاب است
عارف با تأکید بر اینکه هدف‌گذاری جایگاه اول در منطقه در سند چشم‌انداز ۲۰ ساله را رها نکرده‌ایم و از این نیز فراتر خواهیم رفت، گفت: هدف بعدی دولت اجرای بیانیه گام دوم انقلاب است که این بیانیه روشن مبتنی بر علم، نشاط جوانی، انگیزه نخبگان و افق روشن برای کشور است و در این راستا مبنای کاری دولت رسیدن به اهداف سند چشم‌انداز است و باید سند برنامه هفتم توسعه که میثاق همه ملت است را با جدیت دنبال کنیم.
معاون اول رئیس‌جمهور با بیان اینکه رسیدن به رشد ۸ درصدی درنظر گرفته شده در برنامه هفتم توسعه نیازمند منابعی است که باور داریم قابل دستیابی است، تأکید کرد: در تابستان سال‌جاری ۱۸ هزار مگاوات کسری برق داشتیم و پیش‌بینی‌ها این است که سال آینده به ۲۴ هزار مگاوات برسد؛ در این راستا دولت خیزی بزرگ برای استفاده از انرژی تجدیدپذیر برداشته است و تولید ۵ هزار مگاوات برق از انرژی باد و ۳۰ هزار مگاوات از انرژی خورشیدی برنامه‌ریزی دولت است که ان‌شاءالله رخ خواهد داد و سرمایه‌های داخلی نیز برای رسیدن به این اهداف پیدا شده است. امیدواریم با فضای ایجاد شده و مدیریت دولت ۸ تا ۱۰ هزار مگاوات از محل انرژی خورشیدی برای سال آینده تامین شود.
ضعف خودروسازی کشور به‌دلیل نبود تحقیق و توسعه است
وی با تأکید بر اهمیت و ضرورت تدوین سند راهبرد ملی پیشرفت صنعتی تصریح کرد: در ضرورت تدوین این سند هیچ شکی وجود ندارد و بنای کار بر این است که همه در این مسیر مدافع باشند و باید از برچسب‌زنی جلوگیری کنیم و گاهی یک مسئله غیرسیاسی، سیاسی می‌شود که در این شرایط ادامه فعالیت میسر نیست و باید با کمک کارشناسان و تجارب دنیای پیشرفته این سند راهبردی را تهیه کنیم و به‌عنوان یک تعهد ملی اجرا شود.
معاون اول رئیس‌جمهور شناسایی و گسترش بازارهای منطقه و رقابت‌پذیری را از مهم‌ترین لازمه‌های شرکت‌های پیشران برشمرد و گفت: اگر نتوانیم با کشورهای پیشرفته رقابت کنیم، کشور با چالش‌ها و بحران‌های اساسی در آینده روبه‌رو خواهد شد. تحقق رقابت‌پذیری در گرو فعال شدن بخش تحقیق و توسعه شرکت‌ها است. برای نمونه، ضعف خودروسازی کشور به‌دلیل نبود همین بخش تحقیق و توسعه است و باید به‌عنوان سرمایه‌گذاری بلندمدت و نه هزینه به بخش تحقیق و توسعه توجه شود.

 

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه