روزنامه کائنات
6

انرژی

۱۴۰۳ يکشنبه ۳۰ دي - شماره 4759

افزایش تعرفه گاز پرمصرف‌ها به کمک رفع ناترازی انرژی می آید

 رفع مشکل ناترازی انرژی در حال حاضر تنها از طریق افزایش تعرفه مشترکان پر مصرف و اصلاح نظام یارانه‌ای امکان پذیر است.
سامانه بارشی جدید به کشور وارد شده و در این مدت ما شاهد کاهش 4تا8 درجه‌ای دمای ما به ویژه در شهرهای شمالی خواهیم بود. همزمان با کاهش دمای هوا ما شاهد افزایش میزان مصرف گاز در بسیاری از مناطق کشور از جمله گیلان، مازندران ، البرز ،خراسان رضوی و خراسان شمالی هستیم.
طبق آخرین آمارهای که شرکت ملی گاز اعلام کرده است همزمان با هشدار سطح نارنجی هواشناسی میزان مصرف گاز افزایش یافته است.
براساس اعلام شرکت ملی گاز ایران، در 24 ساعت گذشته، میزان مصرف گاز در کشور به عدد 867 میلیون مترمکعب رسید؛ بنابراین گزارش، 599 میلیون مترمکعب گاز در بخش‌های بخش خانگی، تجاری و صنایع جز مصرف شده است که 69 درصد از میزان کل مصرف مربوط به بخش خانگی است.
مصرف گاز بخش خانگی در مقایسه با مدت مشابه پارسال، 11 درصد افزایش داشته است. بنابراین از مردم درخواست کرد؛ دمای محیط را بر روی 18 تا 21 درجه سانتی‌گراد تنظیم کنند. با کاهش یک درجه سانتی‌گراد از دمای محیط، می‌توان تا 6 درصد در مصرف گاز صرفه‌جویی کرد. همچنین با پوشیدن لباس گرم‌تر، می‌توان نیاز به گرما را کاهش داد.
به گفته بسیاری از کارشناسان یکی از اصلی ترین عوامل در کمبود گازمربوط به‌ناترازی انرژی است که با انجام راهکارهای مناسب  می توانیم ناترازی ها را در سال آینده کاهش دهیم.
همچنین یکی از راهکارها برای کاهش مصرف‌گاز افزایش تعرفه‌های  مشترکان پرمصرف است که این اقدام خود نقش بسیار موثری در  این بخش دارد.
اصلاح نظام یارانه‌ای در مصرف گاز الزامی است
در همین زمینه حبیب قاسمی عضو کمیسیون تلفیق مجلس در خصوص کاهش میزان مصرف گاز  گفت: یکی از موضوعات مهم در مدیریت مصرف انرژی، اصلاح نظام یارانه‌ای و هدایت منابع به سمت حمایت از تولید کالاهای کم‌مصرف و نوآورانه است.
وی ادامه داد:در حال حاضر، بخش زیادی از یارانه‌های انرژی به شکل مستقیم به سوخت و برق اختصاص داده می‌شود. این سیاست، ضمن تشویق به مصرف بی‌رویه، باعث شده مصرف‌کنندگان به سمت استفاده از وسایل پرمصرف و غیر استاندارد سوق پیدا کنند. در صورتی که این یارانه‌ها به سمت حمایت از تولید تجهیزات کم‌مصرف هدایت شود، می‌توان علاوه بر کاهش مصرف، هزینه‌های سنگین ناشی از ناترازی انرژی را نیز کاهش داد.  
قاسمی با بیان اینکه یکی از دلایل مهم بالا بودن مصرف انرژی در کشور، عدم دسترسی مصرف‌کنندگان به تجهیزات استاندارد و کم‌مصرف است گفت: در بسیاری از مناطق، به‌ویژه مناطق محروم، وسایل گرمایشی و سرمایشی قدیمی و پرمصرف همچنان استفاده می‌شوند که راندمان بسیار پایینی دارند.
وی ادامه داد: اگرچه ممکن است این تجهیزات در کوتاه‌مدت ارزان‌تر به نظر برسند، اما در بلندمدت، هزینه‌های بالای مصرف انرژی و آسیب به محیط زیست را به همراه دارند. بنابراین، حمایت از تولید و عرضه گسترده وسایل کم‌مصرف در بازار، یکی از الزامات اصلی کاهش ناترازی انرژی است.  
در دوماه گذشته که پویش کاهش دو درجه‌ای دمای هوا از سوی رئیس جمهور مطرح شده باعث گردیده بسیاری از کارشناسان و همچنین نمایندگان مجلس اجرای آن را راهکار مناسب برای کاهش مصرف گاز می دانند.
اجرای پویش دو درجه کمتر در مدارس و ادارات الزامی است
مسعودی کارشناس انرژی با بیان اینکه  کاهش مصرف گاز و اجرای پویش دو درجه کمتر می تواند به کاهش میزان ناترازی های انرژی کمک کند گفت: طبق بررسی ها و آمارها تا به امروز اجرای این طرح باعث کاهش میزان مصرف گاز به بیش از  500هزار متر مکعب  شده است.
وی ادامه داد: تمامی دستگاه ها باید هرچه بیشتر به اجرای این طرح و پویش کمک  کنند چرا که همکاری دستگاه ها و مدارس و ادارات می تواند زمینه ساز اجرای هرچه بیشتر این طرح شود. پیوستن‌دستگاه‌ها وهمچنین مشترکان به پویش دو درجه نقش بسیار زیادی در طول سال‌های آینده برای رفع ناترازی انرژی دارد.
رکورد تحویل گاز شیرین به خطوط سراسری شکسته شد
در  همین زمینه سعید توکلی مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران در خصوص رفع این ناترازی‌ها گفت: یکی از نکات مهمی که امسال اتفاق افتاد، پویش دو درجه کمتر است. این پویش با حمایت رئیس‌جمهوری شروع شد و بیش از 700 چهره سرشناس از صنوف مختلف به آن پیوستند، تأثیرگذاری این پویش در روزهای سرد پاییز که مصرف بالایی پیش‌بینی شده بود، نمود پیدا کرد و اثر قابل‌توجهی در کاهش مصرف گاز داشت.
معاون وزیر نفت با بیان اینکه دو مؤلفه در بحث ناترازی انرژی، وجود دارد که می‌توان به افزایش تولید و بهره‌وری انرژی در مصرف اشاره کرد، تصریح کرد: با همراهی مردم بخشی از ناترازی قابل‌حل است و مردم با مدیریت مصرف می‌توانند شرکت ملی گاز ایران را یاری کنند.
توکلی از شکست رکورد تحویل گاز شیرین به خطوط سراسری نیز خبر داد و بیان داشت: از 10 آذر تا 26 دی‌، رکورد تحویل گاز 6 مرتبه با توزیع 876 میلیون مترمکعب شکسته شد و  تاکنون هیچ‌گونه قطع گاز خانگی در کشور صورت نپذیرفته است که این نشان‌دهنده مجاهدت کارکنان صنعت گاز کشور است.
وی با تأکید بر ایجاد امیدآفرینی در بین مردم اظهار کرد: هم‌اکنون تمامی ارکان حاکمیت به این باور رسیده‌اند که ناترازی‌ها فقط مربوط به امروز یا دیروز نیست، ریشه در سال‌های گذشته دارد، بنابراین برای بهبود وضع منابع گاز کشور، باید بر این مهم، تمرکز و برنامه‌ریزی کرد.
براساس این گزارش در حال حاضر اجرای این طرح  همچنین افزایش تعرفه گاز مشترکان پر مصرف و بد مصرف تا به امروز توانسته است نقش بسیار زیادی در کاهش رفع ناترازی‌ها انرژی و همچنین رفع مشکل کمبود گاز برای سال‌های آینده داشته باشد بنابراین باید این طرح ادامه پیدا کند تا سال‌های آینده شاهد مشکلات قطعی برق و گاز نباشیم.

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه