روزنامه کائنات
4

جامعه

۱۴۰۳ يکشنبه ۲۳ دي - شماره 4756

رئیس سازمان بهزیستی کشور:

بسیاری از مددجویان بدلیل سیاست‌های نادرست مستقل نمی‌شوند


  سیدجواد حسینی در همایش ملی مددکاری اجتماعی ایران اظهار کرد: تغییرات و دگرگونی‌های جهان امروز سرعتی خیره‌کننده دارد، به‌گونه‌ای که در امواج دنیای ارتباطی، از دنیای فیزیکال به سمت دنیای دیجیتال و از آنجا به سمت دنیای منتال و اکنون در حال ورود به دنیای متاورس هستیم. هرچقدر به سمت موج‌های جدید حرکت می‌کنیم، سرعت دگرگونی افزایش می‌یابد، به طوریکه از منظر جامعه‌شناسی می‌توان جامعه امروز را جامعه طوفانی نام نهاد.
وی افزود: جامعه‌ای طوفانی است که سرعت دگرگونی‌ها روزافزون باشد. دومین ویژگی‌ در جامعه طوفانی فراگیری دگرگونی در همه ابعاد زندگی و سومین ویژگی جامعه طوفانی این است دگرگونی‌ها از سطح لایه رویی زندگی به لایه‌های عمیق عرصه‌های زیست بشر نفوذ کرده است. چهارمین مولفه این است که این دگرگونی‌ها در بسیاری از عرصه‌ها ناشناخته است. پنجمین ویژگی جامعه طوفانی این است که جامعه طوفانی جامعه‌ای غافلگیرکننده است و به همین دلیل است که ایران نیز از این عرصه نتوانسته مصون بماند و جامعه‌شناسان امروز ایران این جامعه را با این ویژگی‌ها البته با نامهای متعدد دیگری نام نهاده‌اند.
رئیس سازمان بهزیستی کشور افزود: از سوی دیگر، به دلایل متعدد با ناهنجاری‌ها و آسیب‌هایی در جامعه مواجهیم؛ ضریب جینی و نابرابری‌ها به ۰.۴۰ و فقر دست کم به ۲۰ درصد، بیکاری‌های بالای ۱۵ درصدی و اجاره‌نشینی ۳۵ درصد مردم که بین ۵۵ تا ۷۰ درصد هزینه خانوار صرف اجاره مسکن می‌شد، مواجه بوده‌ایم. با این وضعیت، سیاست‌های ما پیرامون کنترل و کاهش این مسائل در بعد از انقلاب چگونه بوده است؟ در دهه اول نوع نگاه ما به این آسیب‌ها نگاهی آخرت‌گرایانه و اخلاق‌مدارانه بوده است. ابزار این سیاست پند و اندرز بوده است.
وی یادآور شد: در دهه دوم انقلاب سیاست خود را عوض کرده و سیاستی که در دهه دوم انقلاب برای کنترل و کاهش آسیبها گذاشتیم سیاست کنترلی با نگاه امنیتی بود. در دهه سوم انقلاب سیاستی جدید جانشین شد و آن سیاست علمی-اجتماعی بود. لذا رویکرد در سالهای ۷۵ به بعد رویکرد اجتماعی- فرهنگی شد.
حسینی با بیان اینکه جنس مسائل اجتماعی باید اجتماعی دیده شود، گفت: این نگاه از دهه سوم آغاز شد.
رئیس سازمان بهزیستی کشور در بخش دیگری از سخنان خود، تصریح کرد: امروز از همکاران خود خواسته‌ام که سند جامع راهبردی توانمندسازی را تدوین کنند. ۱۷۰ ماموریت وظیفه سازمان بهزیستی وجود دارد و تمام این ماموریت‌ها را با رویکرد اثربخشی توانمندسازانه موردبازنگری قرار دهند. اگر این ماموریت‌ها منجر به توانمندسازی شود، تثبیت می‌شود و اگر به توانمندسازی منجر نمی‌شود، تعطیل شود و اگر حرکتی لازم است که به توانمندسازی منجر شود، تاسیس شود.
وی با اشار به یک میلیون و ۶۰۰ اعانه‌بگیر سازمان، گفت: بسیاری از این افراد به زندگی مستقل و با کیفیت نمی‌روند زیرا نگاه ما نگاه توانمندسازانه، فرصت‌آفرینانه و محله گرایانه، خانواده‌محور و اجتماعی ساز نبوده و آنگونه که بایسته است، نیست. این جهت‌گیری‌ها باید در سازمان ایجاد شود تا رویکرد توانمندی بیاید.

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه