روزنامه کائنات
7

شهرستان

۱۴۰۳ شنبه ۲۲ دي - شماره 4755

سرمایه‌گذاری راهبردی برای فردای بهتر؛

طرح‌های توسعه‌ای پتروشیمی تبریز

  لیلا پاشایی: شرکت پتروشیمی تبریز که فعالیت‌های طراحی و مهندسی آن در نیمه دوم سال ۱۳۶۸ و عملیات نصب آن در سال ۱۳۷۱ آغاز گردید، بزرگ‌ترین شرکت شمال‌ غرب ایران با ظرفیت تولید اسمی ۸۷۰ هزار تن پلیمر شامل پلی‌اتیلن، پلی‌ پروپیلن، پلی‌ استایرن، ABS و سایر محصولات جانبی هیدروکربوری است.
این شرکت با اتکا به دانش فنی، تجربه و تلاش کارکنان خود، به عنوان یکی از قطب‌های تولید محصولات پلیمری در کشور، فعالیت نموده و در جهت توسعه صنعت پتروشیمی کشور گام‌های بزرگی برداشته است.
پتروشیمی تبریز با اجرای پروژه‌های توسعه‌ای متنوع، به دنبال افزایش ظرفیت تولید، بهبود کیفیت محصولات، کاهش هزینه‌های تولید و نهایتاً توسعه متوازن و پایدار است.
برخی از پروژه‌های شرکت پتروشیمی تبریز عبارتند از:
پروژه ۳۱۰ هزارتنی پلی‌اتیلن سنگین: این طرح مهم‌ترین پروژه‌ی توسعه‌ای پتروشیمی تبریز است که برای نخستین بار در کشور با استفاده از دانش فنی کاملاً ایرانی طراحی شده و در مرحله اجرا می‌باشد.
با بهره‌برداری از این پروژه، ظرفیت تولید پلی‌اتیلن سنگین در مجتمع پتروشیمی تبریز به طور قابل توجهی افزایش خواهد یافت.
پروژه انتقال و استفاده مجدد از پساب تصفیه‌خانه شهر تبریز: این پروژه حیاتی با هدف توسعه پایدار، تأمین آب با قابلیت اطمینان بالا، حفاظت از محیط زیست و استفاده بهینه از منابع آبی در مجتمع پتروشیمی تبریز اجرا می‌شود و به زودی به بهره‌برداری خواهد رسید.
پروژه اتیل بنزن و استایرن مونومر: بر مبنای نیاز شرکت پتروشیمی تبریز جهت تأمین استایرن مونومر مورد نیاز واحدهای پلی‌استایرنی، اطمینان از استمرار تولید واحدها در ظرفیت اسمی، کسب ارزش افزوده مورد انتظار و قابل حصول و همچنین تکمیل زنجیره ارزش، پروژه حاضر در دستور کار قرار گرفته است.
در شرایط فعلی شکاف بین تولید و مصرف خوراک استایرن مونومر در ایران، اجرای این پروژه استراتژیک منجر به افزایش چشمگیر تولید استایرن پتروشیمی تبریز خواهد شد.
پروژه تأمین برق طرح‌های توسعه‌ای مجتمع: با شروع عملیات اجرایی طرح‌های توسعه‌ای شرکت و نیاز این طرح‌ها به توان الکتریکی، پروژه تأمین برق طرح‌های توسعه‌ای از شبکه برق سراسری در دستور کار قرار گرفت.
با اجرای این پروژه، برق مورد نیاز پروژه‌های توسعه‌ای پتروشیمی تبریز به طور پایدار تأمین خواهد شد.  
پروژه توسعه نیتروژن: این پروژه با هدف افزایش تولید ازت مجتمع پتروشیمی تبریز تعریف و در حال پیشرفت می‌باشد.
پروژه توسعه کولینگ: این پروژه به منظور احداث واحد جدید کولینگ هیبریدی باز، تعریف شده است.
پروژه آفسایت و تأمین بخار: این پروژه به منظور احداث خطوط لوله خوراک، محصول و یوتیلیتی‌های مورد نیاز واحد‌های توسعه‌ای در دستور کار شرکت قرار گرفته است. پروژه ارتقا سیستم‌های کنترلی نیروگاه: این پروژه با هدف به‌روز رسانی سیستم‌های کنترلی ناحیه ۵، یکپارچه سازی سیستم‌ها، افزایش بهره‌وری انرژی و کاهش هزینه‌های تولید انجام می‌شود.
پتروشیمی تبریز محصولات خود را تحت لیسانس معتبرترین شرکت‌های جهانی تولید می‌کند و سالانه حدود ۴۵۰ هزار تن محصول قابل فروش و عرضه به مشتریان دارد. با توجه به موقعیت استراتژیک شرکت پتروشیمی تبریز و نزدیکی به دروازه‌های اروپا، بخش قابل توجهی از فرآورده‌های این شرکت به کشور‌های اروپایی، حوزه بالکان، آسیای جنوب شرقی به ویژه چین و نیز کشورهای آفریقایی صادر می‌شود.

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه