کارگردان ایرانی
برنده ۲ جایزه
از جشنواره نیویورک شد
نشان افتخار بهترین کارگردان فیلم کوتاه و جایزه بهترین فیلمنامه کوتاه فستیوال آمریکایی به رامین حسینپور کارگردان فیلم کوتاه «صورتگر» رسید.
به گزارش روابط عمومی اثر، رامین حسینپور کارگردان، نویسنده و تهیهکننده فیلم کوتاه «صورتگر» برنده نشان افتخار بهترین کارگردانی فیلم کوتاه و بهترین فیلمنامه کوتاه از رویداد New York International Film Awards (NYIFA®) در ماه دسامبر ۲۰۲۴ و ابتدای ژانویه ۲۰۲۵ شد.
این جشنواره ششمین سال خود را پشت سر گذاشت و فیلمها در سه مرحله مقدماتی، نیمه نهایی و نهایی توسط هیئت داوران گزینش شدند.
جشنواره بین المللی نیویورک برخی از بهترین فیلمهای کوتاه را که هر ماه توسط هیئت داوران انتخاب میشوند در مراسم عمومی در کلوپ تهیهکنندگان در منهتن در شهر نیویورک نمایش میدهد. فیلمسازان چهار هفته قبل از این رویداد مطلع می شوند و اکران عمومی آثار ۲۰ ژانویه ۲۰۲۵ (۱ بهمن) است.
فیلم مستند کوتاه «صورتگر» درباره زندگینامه مولانا و شمس تبریزی به سال ۶۴۲ هجری برمیگردد که بر اساس داستان و روایت واقعی ساخته شده است.
فیلم کوتاه «صورتگر» در حال حاضر در رقابت برای واجد شرایط شدن در آکادمی اواردز آمریکا و کانادا و بفتا و … سال ۲۰۲۶ حضور رسمی دارد و جزو ۵۰ اثر برتر فیلم کوتاه و مستند و موسیقی در فهرست IMDb در سال ۲۰۲۵ قرار گرفته است.
همچنین این فیلمساز ایرانی ساخت فیلم کوتاه «مدعی» درباره زندگینامه فریدالدین عطار نیشابوری را در پیشتولید دارد.
از بهترین دستاوردهای فیلم کوتاه «صورتگر» به کارگردانی رامین حسین پور در تابستان سال ۲۰۲۲ حضور در بخش بهترین مستند کوتاه از فستیوال Rhode Island International Film Festival که واجد شرایط آکادمی اواردز آمریکا و کانادا و بفتا است، بود که در جایگاه سوم قرار گرفت و نیز نامزد بهترین مستند کوتاه از جشنواره ۷۸ ساله FESTIVAL INTERNAZIONALE DEL CINEMA DI SALERNO در سال ۲۰۲۴ و همینطور بهترین کارگردان فیلم کوتاه از جشنواره Crown Point International Film Festival شیکاگو در سپتامبر ۲۰۲۴ شد.
دیگر عوامل فیلم کوتاه «صورتگر» عبارتند از مدیر برنامه هنری: محمد نظری، تدوین: احسان واثقی، تیریدی آرتیست: حجت شعبانی، مدیر فیلمبرداری: علی احسانی، مجری دکوراسیون: مهدی حکمت، هلیشات: امید احمدزاده و رسول کیانپور، عکاس هنری: محمد حسامیان، بازیگران: فاضل مصلینژاد و داود اسدالهی، اعضای تیم موسیقی: نیما نواپور، محمد نیک، مهرداد بلوچیان، فرشاد عنایتی، انتشار بین المللی: بهروز طباطبائی، فرید رضائیان، مهندس مرجان فعال، انتشار داخلی: حمید نوریفام، مدیر روابط عمومی: نغمه دانش آشتیانی.
یک کشاورز
موزائیک ۱۷۰۰ ساله پیدا کرد
یک کشاورز اهل ترکیه یک موزائیک بزرگ رومی را هنگام کاشتن درختان گیلاس پیدا کرد.
اواخر سال گذشته میلادی بود که یک کشاورز در شرق ترکیه هنگام کاشتن درختان گیلاس، یک موزاییک کمیاب و سالم رومی را کشف کرد. باستانشناسان معتقدند این موزاییک که تقریباً ۹ کیلومتر مربع وسعت دارد، بزرگترین نمونه در نوع خود است که تا کنون در این کشور کشف شده است.
گمان میرود این موزاییک که صدها سال زیر ۵۰ سانتیمتر خاک سطحی سست در روستای سالکایا در استان الازیغ واقع در ۴۸۰ کیلومتری شرق آنکارا مدفون شده بود، در اواخر قرن سوم میلادی (حدود ۱۷۰۰ سال پیش) ساخته شده باشند.
به گفته باستانشناسان ممکن است موزاییکهای بزرگتری در نقطه دیگری از ترکیه وجود داشته باشد، اما آن موزاییکها الگوهای هندسی یا موضوعات اساطیری را به تصویر میکشند.
موزائیکی که اخیرا کشف شده است یک پلنگ کمیاب آناتولی را به تصویر میکشد. در این موزائیک مجموعهای از صحنههای شکار از جمله کمین کردن یک شیر برای یک بز، شکار یک شترمرغ توسط یک پلنگ به تصویر کشیده شده است.
کشاورزی که این موزائیکها را کشف کرده است، زمین را خریداری کرده و روند کاشت نهال گیلاس را در سال ۲۰۲۳ آغاز کرده بود. او در سپتامبر سال گذشته میلادی این موزائیکها را هنگام حفاری زمین پیدا کرد و موضوع را به مسئولان موزه دولتی الازیغ اطلاع داد.