تکميل کريدورهاي آزادراهي کشور
اولويت اصلي دولت است
مديرعامل شرکت ساخت تکميل کريدورهاي شمال - جنوب و شرق به غرب کشور را از اولويتهاي اصلي دولت و وزارت راه دانست و گفت: توسعه متوازن، فراگير و عادلانه از شاخصهاي گفتمان دولت وفاق ملي است.
هوشنگ بازوند مديرعامل اين شرکت، تکميل کريدورهاي ترانزيتي در بخش آزادراهي را اولويت دولت و وزارت راه و شهرسازي اعلام کرد و گفت: توسعه متوازن، فراگير و عادلانه از شاخصهاي گفتمان دولت وفاق ملي است که بي ترديد يکي از اولويتهاي مصداقي و عملياتي اين گفتمان ايجاد و تکميل قطعات باقيمانده يا کار نشده در کريدورهاي ترانزيتي آزادراهي است.
معاون وزير راه و شهرسازي تکميل کريدورهاي آزادراهي را در قالب 7 طرح تشريح کرد و افزود: کريدورهاي شمال- جنوب و شرق به غربي کشور در مجموع 6 هزار و 186 کيلومتر است که در حال حاضر 2 هزار و 836 کيلومتر از آنها به بهرهبرداري رسيده است، 339 کيلومتر در دست اجرا قرار دارد و براي تکميل بخشهاي باقيمانده بيش از 5 ميليون و 300 هزار ميليارد ريال اعتبار مورد نياز است.
وي کريدور شماره يک آزادراهي کشور را که از شمال تا جنوب کشور امتداد دارد يکي از مهمترين شريانهاي ترانزيتي کشور اعلام و بيان کرد: اين کريدور از تهران آغاز ميشود و با عبور از قم، اراک، خرمآباد و اهواز به بندر امام خميني در جنوب متصل ميشود.
بازوند ادامه داد: اين کريدور 817 کيلومتر است که تاکنون 450 کيلومتر آن به بهرهبرداري رسيده است و 145 کيلومتر آن در قالب آزادراه قم-سلفچگان و اراک-خرمآباد در دست اجرا قرار دارد و به منظور تکميل بخشهاي باقيمانده 350 هزار ميليارد ريال اعتبار نياز است.
مديرعامل شرکت ساخت و توسعه دومين کريدور آزادراهي کشور را تسهيل کننده ارتباط پايتخت با شمال غرب کشور دانست و اظهار داشت: اين کريدور به طول 914 کيلومتر از تهران تا مرز بازرگان در شمال غرب کشور طراحي شده است که در حال حاضر 664 کيلومتر آن به بهرهبرداري رسيده است و عمليات اجرايي 92 کيلومتر شامل قطعه 6 آزادراه اروميه تبريز و آزادراه تبريز مرند در دست اجرا است.
بازوند در تشريح سومين کريدور آزادراهي کشور از تهران تا ايلام در غرب کشور اظهار کرد: اين کريدور به طول 607 کيلومتر از تهران آغاز و با عبور از ساوه، همدان، کرمانشاه و حميل به ايلام در غرب کشور ميرسد. 288 کيلومتر آن در حال حاضر زير عبور قرار دارد و 85 کيلومتر نيز در دست احداث قرار دارد.
معاون وزير راه و شهرسازي اتصال تهران به بندرعباس را چهارمين کريدور آزادراهي کشور اعلام کرد و گفت: اين کريدور شمال-جنوبي 1 هزار و 297 کيلومتر است که محدوده تهران تا نطنز به طول 312 کيلومتر به صورت آزادراه در دست بهرهبرداري قرار دارد و عمليات اجرايي 985 کيلومتر ديگر هنوز آغاز نشده است.
مديرعامل شرکت ساخت و توسعه تکميل کريدور شماره پنج با هدف اتصال آزادراهي تهران-قزوين-رشت- آستارا را يکي ديگر از اولويتهاي دولت دانست و ادامه داد: اين کريدور 520 کيلومتر است که در حال حاضر تا رشت به صورت آزادراهي زير عبور قرار دارد و عمليات اجرايي 190 کيلومتر ديگر نيازمند 350 هزار ميليارد ريال اعتبار است.
بازوند در ادامه از تکميل شدن 707 کيلومتر از کريدور آزادراهي شماره 6 خبر داد و گفت: اين کريدور نيز در قالب اتصال تهران-قم-اصفهان-شيراز و بوشهر طراحي شده است و در حال حاضر حدود 66 درصد پيشرفت فيزيکي دارد.
مديرعامل شرکت ساخت و توسعه مسير تهران - چرم شهر - گرمسار - سمنان - مشهد - سرخس را هفتمين کريدور آزادراهي کشور اعلام کرد و توضيح داد: اين کريدور 954 کيلومتر است که 85 کيلومتر آن در قالب آزادراه جنوبي تهران تکميل شده است و به منظور اتصالآزادراهي پايتخت به شمال شرق کشور 836 کيلومتر از آن باقيمانده است.
وي در پايان گفت: در حال حاضر 3 هزار و 52 کيلومتر مسير آزادراهي در کشور به بهرهبرداري رسيده است، 760 کيلومتر در دست اجرا قرار دارد و 1 هزار و 882 کيلومتر نيز در دست مطالعه است و با توجه به تاکيد وزير راه و شهرسازي مبني بر تکميل هرچه سريعتر اين اولويتهاي آزادراهي به دنبال مشوقهاي لازم براي حضور بخش خصوصي در کنار دولت در توسعه شبکه آزادراهي کشور و بهرهمندي از مزاياي آن هستيم.
خبر خوش براي کاميونداران در مرزهاي ترکيه
مديرکل راهداري و حملونقل جادهاي آذربايجانغربي گفت: تا زمان پايان تعطيلات سال نو در ترکيه و انجام مذاکرات در سطح بالاتر با مقامات کشور همسايه، سهميه گازوئيل براي ناوگان ترانزيتي ايراني تعلق ميگيرد.
ارسلان شکري مدير کل راهداري و حمل ونقل جاده اي آذربايجان غربي با حضور در برنامه منظر شبکه استاني با اشاره به حل مشکلات کاميون داران ايران معطل شده در کشور ترکيه بعد از تعطيلات سال نو اين کشور، اظهار کرد: دولت ترکيه از 8 دي ماه معافيت مالياتي بر سوخت را براي کاميونهاي ايراني لغو کرد و طبق اين قانون ترکيه به ازاي هر ليتر گازوئيل مبلغي به ميزان 28.064 لير از رانندگان ايراني دريافت ميکند. وي با اشاره به اينکه دولت تمامي توان خود را براي حمايت از ناوگان داخلي و تردد آسان ناوگان ترانزيتي کشور بکار گرفته است، تصريح کرد: طبق تصميم گيريهاي صورت گرفته مقرر شد تا زمان پايان تعطيلات سال نو در ترکيه و انجام مذاکرات در سطح بالاتر با مقامات کشور همسايه، ميزان 800 ليتر سهميه گازوئيل براي ناوگاني که به داخل ترکيه و 1400 ليتر سهميه گازوئيل براي ناوگان ترانزيتي ايراني که از ترکيه به ساير کشورها تردد دارند تعلق گيرد همچنين در مرز رازي نيز براي خودرو هاي ون و پلاک عمومي 50 ليتر معافيت سوخت در نظر گرفته شده است.اين مقام مسئول اظهار کرد: تمامي مرزهاي استان براي تردد ناوگان باري و مسافري ايراني و خارجي باز است و ناوگان حمل ونقل باري و مسافري بدون توقف ميتوانند از پايانههاي مرزي استان تردد کنند.
شکري با تاکيد به اينکه آذربايجان غربي نقش مهمي در حمل ونقل داخلي و بين المللي دارد، خاطرنشان کرد: سالانه نزديک به 13 ميليون تن کالا در داخل کشور و نزديک به 2 ميليون تن کالاي ترانزيتي توسط ناوگان حملونقلي استان جابجا ميشود که طبق برنامه هفتم تلاش ميکنيم با توسعه زيرساخت ها اين ظرفيت استاني را افزايش دهيم.مدير کل راهداري و حمل ونقل جادهاي آذربايجان غربي با اشاره به اينکه يکي از ظرفيتهاي استان در بحث کنسانتره است، يادآورشد: باتوجه به جابجايي 70 درصد کنسانتره کشور از اين استان، توسعه ناوگان حمل ونقلي بويژه ناوگان يخچالي را بيش از گذشته ميطلبد.
وي با اشاره به اينکه آذربايجان غربي با داشتن 950 کيلومتر مرز مشترک با 3 کشور و يک چهارم مرزهاي کشور نقش مهمي در صادرات و واردات و توسعه اقتصاد کشور ايفا ميکند، تصريح کرد: اداره کل راهداري و حمل ونقل جادهاي استان براي استفاده از اين ظرفيت بينظير، از تمامي سرمايه گذاران جهت سرمايهگذاري در ايجاد مجتمعهاي خدماتي رفاهي، گردشگري، سرمايهگذاري در محورها و توسعه زيرساختهاي جادهاي استان درخواست همکاري و مساعدت ميکند.شکري ادامه داد: طرح احداث پارکهاي لجستيک و پايانههاي صادراتي و ترکيبي، ايجاد لجستيک کشاورزي در اروميه که ترکيبي از حمل ونقل جاده اي_ ريلي_ هوايي است و بحث لجستيک مرزي در منطقه آزاد ماکو مطالعه شده و بخشي نيز نيازمند جذب سرمايه گذار براي اجرا است. اين مقام مسئول با تاکيد به اينکه با توجه به بالا بودن ميانگين عمر ناوگان باري و مسافري کشور و استان، افزود: ناوگان باري و مسافري کشور و استان نيازمند نوسازي هستند از اين رو بحث واردات کاميون هاي زير 5سال عمر از مرز هاي بازرگان و سرو در حال انجام است همچنين درکنار آن از ظرفيت توليد داخل نيز با هدف کاهش متوسط عمر ناوگان باري و مسافري استفاده مي شود.مدير کل راهداري و حمل ونقل جاده اي آذربايجان غربي در خصوص توسعه پايانه هاي مرزي استان نيز گفت: اقدامات خوبي در پايانه هاي مرزي استان باهدف توسعه زيرساخت ها جهت تردد ايمن و آسان ناوگان حمل ونقلي و مسافران در حال اقدام است که بازنگري طرح جامع پايانه مرزي بازرگان، تعيين زمين براي جانمايي دستگاه ايکس ري در مرز رازي، اقدامات عمراني در پايانه مرزي تمرچين و پيگيري و رايزني با کشور عراق براي ايجاد پايانه در کيله سردشت ازجمله اين طرح ها است.
رئيس کميسيون عمران مجلس:
ساخت و ساز مسکن بهبود مي يابد
رئيس کميسيون عمران مجلس با بيان اينکه همراهي خوبي که ميان وزارت راه و شهرسازي و اين کميسيون وجود دارد، گفت: در مسير درستي حرکت مي کنيم و شاهد بهبود ساخت و ساز مسکن در کشور خواهيم بود. به گزارش وزارت راه و شهرسازي، «محمدرضا رضايي کوچي» در حاشيه نشست با فرزانه صادق و معاونان وي با اعضاي اين کميسيون اظهار داشت: جلسه بسيار خوبي با حضور اکثريت قاطع اعضاي اين کميسيون به منظور بحث و بررسي موضوعات مرتبط با حوزه مسکن و شهرسازي که در برنامه هفتم توسعه به عنوان سند چشم انداز کشور مطرح است، برگزار شد. وي افزود: وزارت راه و شهرسازي و شخص وزير نيز بر انجام مفاد برنامه هفتم توسعه تاکيد دارند. گزارش هاي ارائه شده در اين نشست بيانگر آن است که اقدامات خوبي در زمينه زمينهاي الحاقي و شهرهاي جديد انجام شده است. رئيس کميسيون عمران مجلس شوراي اسلامي با بيان اينکه در گذشته بانک ها همکاري مناسبي در حوزه مسکن نداشتند، ادامهداد: با پيگيري هاي کميسيون عمران مجلس، امروز شاهد بهبود همکاري بانک ها در ارائه تسهيلات مسکن هستيم، به طوري که از حدود 800 هزار نفري که به بانک ها معرفي شده اند، نزديک به 400 هزار نفر موفق به عقد قرارداد شده اند و تسهيلات حدود 400 هزار نفر ديگر نيز پرداخت خواهد شد. رضايي کوچي بيانداشت: اميد مردم به مجلس و دولت است و ما با هم افزايي مي توانيم نيازهاي آنها را رفع کنيم. وي خاطرنشان کرد: در فضاي امروز کشور بايد همدلي حاکم باشد، هر حرف و کلامي خارج از اين مسير به طور طبيعي به ضرر کشور است، بر اين اساس بايد از هرگونه اختلاف و تفرقه به جد پرهيز شود.