تهدید قطر برای توقف
فروش گاز به اتحادیه اروپا
قطر تهدید کرد اگر کشورهای عضو اتحادیه اروپا، قوانین جدیدی را اجرا کنند که تحت آن، شرکتهایی که معیارهای تعیین شده درباره انتشار کربن، حقوق بشر و کار را رعایت نمیکنند، جریمه میشوند، ارسال گاز به این بلوک را متوقف خواهد کرد.
سعد الکعبی، وزیر انرژی قطر، به روزنامه فایننشیال تایمز گفت: اگر اعضای اتحادیه اروپا، جریمههای عدم پایبندی را در مقیاسی که در دستورالعمل بررسی دقیق شرکتی ذکر شده اعمال کنند، دوحه، صادرات گاز طبیعی مایع (الانجی) خود به این بلوک را متوقف خواهد کرد.
این قانون، کشورهای اتحادیه اروپا را ملزم میکند شرکتها را برای عدم رعایت سقف تعیین شده، معادل پنج درصد از درآمد جهانی سالانه خود، جریمه کنند.
وزیر انرژی قطر گفت: اگر اینطور باشد که من با رفتن به اروپا، پنج درصد از درآمد خود را از دست بدهم، به اروپا نخواهم رفت. من بلوف نمیزنم. پنج درصد از درآمد تولید شده شرکت «قطرانرژی»، به معنای پنج درصد از درآمد دولت قطر است. این پول مردم است. بنابراین، نمیتوانم چنین پولی را از دست بدهم و هیچ کس این نوع پول از دست دادن را نمیپذیرد.
اتحادیه اروپا در ماه مه سال جاری، قوانین شرکتی را تصویب کرد. این قوانین، بخشی از مجموعه گستردهتری از الزامات گزارشدهی هستند که با هدف همسویی شرکتها با هدف اتحادیه اروپا برای رسیدن به صفر شدن انتشار کربن تا سال ۲۰۵۰ انجام میشود.
بر اساس گزارش رویترز، اما این دستورالعمل با واکنش شدید شرکتها، چه در داخل و چه در خارج از اتحادیه اروپا مواجه شده است و به دشوار بودن این قوانین و لطمه دیدن توان رقابتی اعتراض شکایت کردهاند.
تلاش مجارستان برای
ادامه ترانزیت گاز از اوکراین
نخست وزیر مجارستان اعلام کرد این کشور به دنبال راهکاری برای تداوم جریان گاز روسیه به اروپا پس از اتمام قرارداد ترانزیت فعلی میان مسکو و کییف است.
ویکتور اوربان در کنفرانس مطبوعاتی در بوداپست، اعلام کرد ما از طرحهای ترانزیت اوکراین دست نکشیدیم. مذاکرات بیشتر با هر دو کشور روسیه و اوکراین، برنامهریزی شده تا امکان ترانزیت گاز پس از سال ۲۰۲۴ فراهم شود.
با وجود جنگی که سه سال قبل آغاز شد، اوکراین، مسیر کلیدی برای صادرات گاز روسیه از طریق خط لوله است و همچنان حدود ۱۵ میلیارد متر مکعب در سال گاز روسیه را به کشورهای اروپایی منتقل میکند. قرارداد ترانزیت میان مسکو و کییف، در پایان دسامبر، منقضی میشود و سران دو کشور، هفته گذشته، تمدید این توافق را منتفی اعلام کردند.
با این حال، مشتریان باقی مانده گازپروم در اروپای مرکزی شامل مجارستان و اسلواکی و همچنین خریداران صنعتی بزرگ در اتریش و ایتالیا، حامی راهحلی هستند که از اختلال عرضه در زمستان امسال، جلوگیری میکند. گزینههای دیگری ماند سواپ گاز با مشارکت کشور ثالثی مانند جمهوری آذربایجان، مطرح شده است. اوربان در کنفرانس مطبوعاتی در بوداپست، تائید کرد تغییر نقطه فروش در مرز میان روسیه و اوکراین، نیز تحت بررسی قرار دارد. نخست وزیر مجارستان اعلام کرد حتی اگر جریان گاز از طریق اوکراین، در سال آینده متوقف شد، مجارستان در زمستان امسال، از عرضه کافی از طریق منطقه بالکان برخوردار است. مجارستان تضمین دریافت کرده که بلغارستان که کشور ترانزیت برای حجم مذکور است، مانع جریان گاز نخواهد شد. بر اساس گزارش بلومبرگ، مسیر بالکان شامل تحویل گاز روسیه از طریق خط لوله «ترک استریم» است.
ونزوئلا و ریلاینس هند
سوآپ نفت را ازسر گرفتند
اسناد داخلی شرکت دولتی نفت ونزوئلا (پدوسا) نشان میدهد که این شرکت ونزوئلایی با مجوز آمریکا، عملیات سوآپ نفت با شرکت پالایش نفت ریلاینس هند را ازسر گرفته است.
بررسی یک سند داخلی شرکت دولتی نفت ونزوئلا نشان داد پدوسا و ریلاینس، عملیات سوآپ نفت را که پیشتر بهدلیل تحریمهای آمریکا علیه کاراکاس متوقف شده بود، ازسر گرفتهاند.
ریلاینس و دیگر پالایشگاههای هندی اوایل سال ۲۰۲۴، محمولههای نفت خام ونزوئلا را با مجوز آمریکا که در آوریل امسال منقضی شده بود، وارد کرده بودند.
واشینگتن ژوئیه امسال برای شفافیت در تجارت نفتی با ونزوئلا، مجوز انفرادی اعطا کرد. پیش از اعمال تحریمهای واشینگتن علیه کاراکاس، هند دومین بازار بزرگ نفت خام ونزوئلا بود. با توجه به اقدامهای آمریکا و مجوزهای جداگانه صادر شده برای بعضی از شریکان سرمایهگذاری مشترک پدوسا، با توجه به دادههای ردیابی نفتکشها چین امسال همچنان مقصد اصلی نفت ونزوئلا بوده است و پس از آن ایالات متحده و اروپا در ردههای بعدی قرار دارند.
بر اساس این سند، یک نفتکش غولپیکر حامل حدود یک میلیون و ۹۰۰ هزار بشکه محموله نفت خام سنگین نوع «مری» ونزوئلا، در اوایل ماه جاری میلادی به مقصد بندر سیکا هند حرکت کرد، در حالی که ریلاینس در ازای آن در ماه دسامبر محموله ۵۰۰ هزار بشکهای نفتای سنگین را به پدوسا تحویل داد.