نماینده مردم گنبدکاووس در مجلس:
راهحل رفع ناترازی کشور
در دستان رئیسجمهوری است
نماینده مردم گنبدکاووس در مجلس با تاکید بر اینکه راه حل رفع ناترازی کشور در دستان رئیس جمهوری است گفت: ماده ۴۶ قانون برنامه هفتم که هم مجلس و هم دولت به آن متعهد هستیم وسیله رفع مشکلات را مشخص کرده است.
عبدالحکیم آق ارکاکلی نماینده مردم گنبدکاووس در مجلس شورای اسلامی در صحن مجلس در تذکری خطاب به وزیر بهداشت اظهار کرد: از تمام روسای دانشگاههای علوم پزشکی کشور گزارشی دربارهی وضعیت ذخیرهسازی سوخت جایگزین برای شرایط بحرانی بگیرید چراکه بسیاری از بیمارستانهای کشور دیزل ژنراتور مناسب نیز ندارند؛ این تذکر را جدی بگیرید تا جلوی بحران دیگری را بگیرد.
وی با اشاره به فرارسیدن فصل زمستان گفت: دولت باید اعلام کند که برنامهاش برای زمستان جاری و تابستان سال آتی چیست و طوری نشود که در تابستان سال آتی هم برق و هم گاز قطع شود؛ وزرای مربوطه باید با حضور در مجلس در این خصوص گزارش دهند.
این نماینده مجلس در پایان در تذکری به رئیسجمهوری اظهار کرد: ترک فعل صورت گرفته در حوزه سوخت و ذخیرهسازی آن محرز است و قطعاً مشکلاتی هم وجود دارد اما راهحل رفع ناترازی کشور در دستان مبارک رئیسجمهوری است؛ ماده ۴۶ قانون برنامه هفتم که هم مجلس و هم دولت به آن متعهد هستیم وسیله رفع مشکلات را مشخص کرده است. باید ببینیم که دنیا از انرژیهای تجدیدپذیر خصوصی و خورشیدی چه بهرهای برده است و ما چه کردهایم و برنامه دولت در این خصوص چیست.
افزایش تقاضای اروپا برای گاز مایع روسیه
اتحادیه اروپا همزمان با تشدید تنشها پیرامون واردات گاز روسیه از خاک اوکراین، واردات گاز طبیعی مایع (الانجی) از روسیه را افزایش داده است.
آمار رصد کشتیها نشان میدهد اتحادیه اروپا، امسال، حجم بالایی الانجی از روسیه خریداری کرده است. در میان خریداران بزرگ، فرانسه، بالاترین خرید را تاکنون داشته و خرید اسپانیا مشابه سطح بالایی است که در سال گذشته، مشاهده شد.
این آمار نشان میدهد که اروپا همچنان به انرژی روسیه وابسته است و با وجود کاهش عرضه روسیه در سال ۲۰۲۲، این کشور بزرگترین تامین کننده گاز اروپا مانده است. در حالیکه مقامات اتحادیه اروپا و کییف، خواستار توقف خرید گاز روسیه شده اند، هیچ ممنوعیت سراسری اعلام نشده و گاز روسیه، یک گزینه ارزانتر برای بسیاری از خریداران باقی مانده است.
کشورهایی مانند انگلیس، آلمان و کشورهای منطقه بالتیک، خرید گاز روسیه را متوقف کردهاند. اما بمحض اینکه گاز مایع روسیه در فرانسه، بلژیک یا هلند به گاز طبیعی تبدیل شد و وارد شبکه شد، مولکولها مخلوط شده و آزادانه به کشورهای دیگر جریان مییابند.
اتحادیه اروپا، اوایل امسال، برای نخستین بار، موافقت کرد محدودیتهایی را برای الانجی روسیه اعمال کند و کشتیهای ناوگان سایه این کشور و صادرات مجدد سوخت روسیه به کشورهای ثالث را هدف قرار داد. فرانسه و بلژیک خواستار رصد دقیقتر شدند.
سهم روسیه از مجموع واردات گاز به اروپا، حدود ۱۵ درصد است و ممکن است سال آینده که قرارداد ترانزیت گاز روسیه به اوکراین منقضی میشود، سقوط بیشتری پیدا کند. احتمال توافق جدید پس از مذاکرات فشرده در چند روز گذشته، ضعیف شده است. در بازار الانجی، روسیه دومین تامین کننده بزرگ اروپا پس از آمریکا است.
بر اساس گزارش بلومبرگ، اورزولا فون در لاین، رئیس کمیسیون اروپا، ماه گذشته، اعلام کرد ممکن است واردات الانجی بیشتر از آمریکا برای حذف گاز مایع روسیه، ممکن باشد. دونالد ترامپ، رئیس جمهور منتخب آمریکا هم هفته گذشته تهدید کرد اگر کشورهای عضو اتحادیه اروپا، نفت و گاز بیشتری از آمریکا خریداری نکنند، برای صادرات این منطقه، تعرفه اعمال میکند.