روزنامه کائنات
6

انرژی

۱۴۰۳ سه شنبه ۲۰ آذر - شماره 4733

مدیرعامل شورون:

تحریم‌ها علیه تهران تنها مسیر بشکه‌های نفت ایران را تغییر داد

 مدیرعامل شورون اعلام کرد که تحریم‌های کنونی واشینگتن علیه تهران تنها مسیر صادرات محموله‌های نفتی ایران را تغییر داده است.
به گزارش کائنات و به نقل از شانا، مایکل ویرث در اندیشکده شورای آتلانتیک گفت: تحریم‌های کنونی ایالات متحده آمریکا علیه تهران واقعاً بشکه‌های ایران را از بازار دور نگه نداشته است، بلکه مسیر آنها را تغییر داده است.
وی افزود: این اوضاع درباره بسیاری از تحریم‌های اعمال‌شده صادق است، این محدودیت‌ها واقعاً عرضه را کاهش نداده و تنها مسیرهای عرضه را تغییر داده‌ استد.
مدیرعامل شورون گفت: شورون که تنها تولیدکننده آمریکایی نفت در میدان‌های نفتی ونزوئلاست، با تیم دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری منتخب ایالات متحده، درباره فعالیت‌هایش در این کشور مذاکره نکرده است.
صنعت نفت ونزوئلا از سال ۲۰۱۹ میلادی تحت تحریم‌های ایالات متحده بوده است. این محدودیت‌ها به‌منظور محدود کردن درآمد نفتی این کشور و مقابله با نیکلاس مادورو، رئیس‌جمهوری ونزوئلا در واکنش به نتایج انتخابات سال ۲۰۱۸ و انتخابات مورد مناقشه سال ۲۰۲۴ در نظر گرفته شده است.
شورون از سال ۲۰۲۲ میلادی مجاز به صادرات نفت برای بازپرداخت سود سهام پرداخت‌نشده از شریکان سرمایه‌گذاری مشترک بوده است.
ویرث با بیان اینکه هدف از این تصمیم حمایت از سیاست ایالات متحده درباره ونزوئلا و فراهم کردن آینده بهتر برای این کشور است، گفت: ما تلاش داریم در ونزوئلا بمانیم و در عین حال با دولت آمریکا هم همکاری کنیم. از آنجا که شرکت‌های دیگر ونزوئلا را ترک کرده‌اند و با شرکت‌هایی از روسیه و چین جایگزین شده‌اند اگر بخواهیم از ونزوئلا خارج شویم، به احتمال زیاد حضورمان در آنجا به پایان می‌رسد و بدون شک این همان جایی است که ما با آنها درگیر هستیم. کاهش محدودیت‌ها برای شورون و دیگر شرکت‌های نفتی، در زمان دولت جو بایدن، رئیس‌جمهوری آمریکا انجام شد و مشخص نیست که سیاست دولت ترامپ در آینده چگونه خواهد بود.
ارسال محموله‌های نفتی از ونزوئلا به ایالات متحده از سوی شورون در ماه گذشته میلادی در قالب مجوز سال ۲۰۲۲ دولت بایدن، ۲۳۸ هزار بشکه در روز بوده است.
ویرث همچنین درباره ذخیره‌سازی‌های راهبردی نفت آمریکا گفت: دولت در تلاش است پس از بزرگ‌ترین برداشت از ذخیره‌سازی‌ها در سال ۲۰۲۲ که به پایین‌ترین سطح خود در ۴۰ سال اخیر رسیده است، آنها را دوباره پر کند.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس:
قطعی برق شهرک‌های صنعتی
به فاجعه منجر می‌شود
 عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت که مدت قطعی برق کارخانه‌ها در ساعات طولانی منجر به فاجعه خواهد شد.
فتح الله توسلی، نماینده مردم بهار و کبودرآهنگ در مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی مجلس و در جریان رسیدگی به بخش هزینه‌ای لایحه بودجه ۱۴۰۴ در تذکری گفت: شهرک‌های صنعتی روزانه ساعات طولانی قطعی برق دارند و یک فاجعه در حال رخ دادن است. عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در پایان تاکید کرد: تبعات اقتصادی این قطعی‌ها سال آینده مشخص خواهد شد. در بحث اقتصاد ملی کشور از رئیس مجلس شورای اسلامی و از دلسوزان می‌خواهم یک فکری برای این موضوع کنند.

رکورد ۸ ساله دریافت خوراک پتروشیمی
بندر امام شکست
 پتروشیمی بندر امام با دریافت روزانه بیش از ۸۲ هزار بشکه خوراک ان‌جی‌ال به رکوردی بی‌سابقه در دریافت خوراک در فصل سرما طی هشت سال گذشته دست یافت.
به گزارش کائنات و به نقل از شانا، این مجتمع عظیم صنعتی در روزهای سرد آذر ۱۴۰۳ و محدودیت دریافت خوراک پتروشیمی‌ها توانست بیش از ۸۲ هزار بشکه در روز خوراک ان‌جی‌ال دریافت کند و رکوردی تاریخی در فعالیت‌های شرکت ثبت کند.
افزون بر این، در روزهای ابتدایی مهر ۱۴۰۳ نیز پتروشیمی بندر امام موفق به دریافت بیش از ۱۰۰ هزار بشکه خوراک ان‌جی‌ال در روز شده بود که این موضوع رکوردی کم‌سابقه در تاریخ این مجموعه و تحقق اهداف ترسیم‌شده به‌شمار می‌رود.
پتروشیمی بندر امام همچنین با هدف افزایش دریافت خوراک و ارتقای ظرفیت تولید، اقدام‌های قابل‌توجهی ازجمله راه‌اندازی ایستگاه‌های بالادست ان‌جی‌ال ۱۲۰۰ شامل تقویت فشارهای یک تا ۴ گچساران و همکاری با مناطق نفت‌خیز جنوب را در دستور کار قرار داده و با تأمین متریال مورد نیاز برای راه‌اندازی ترین سوم و چهارم کارخانه‌های ان‌جی‌ال ۷۰۰ و ان‌جی‌ال  ۸۰۰، بخش مهمی از برنامه‌های توسعه‌ای شرکت را به اجرا رسانده است.
به این منظور، تعمیرات اساسی مبدل‌های هوایی ایستگاه‌های گچساران و ساخت و نصب بیرنگ کمپرسور تقویت فشار شماره ۲ نیز انجام شده که نشان‌دهنده تلاش‌های پیگیر پتروشیمی بندر امام برای حفظ و ارتقای ظرفیت‌های تولیدی است.
پتروشیمی بندر امام در دو سال سپری شده نقش مهمی نیز در راه‌اندازی واحدهای ان‌جی‌ال ۱۲۰۰ و ایستگاه‌های بالادست ایفا کرده است و این ایستگاه‌ها که به‌دلیل کاهش تکلیف، حداقل چهار سال از سرویس خارج شده بودند، دوباره به چرخه تولید بازگشته‌اند. تعمیرات اساسی کارخانه ان‌جی‌ال  ۱۵۰۰ در سال ۱۴۰۲ با تلاش‌ متخصصان مجتمع از دیگر اقدام‌های انجام‌شده همسو با تأمین خوراک پایدار بوده است.
همکاری با شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب با هدف تثبیت و افزایش دریافت خوراک، تعمیر و تأمین قطعات یدکی تجهیزات ایستگاه‌های بالادست ان‌جی‌ال ۱۲۰۰، راه‌اندازی ایستگاه‌های ان‌جی‌ال ۱۳۰۰ (که به‌دلیل تحریم‌ها بیش از ۶ سال از سرویس خارج بودند) و تعمیرات اساسی کمپرسورهای پروپان ان‌جی‌ال ۴۰۰ از دیگر اقدام‌های انجام‌شده بوده است. پتروشیمی بندر امام همچنین در پروژه‌هایی چون تعویض خطوط لوله ۶ و ۱۶ اینچ در غرب رودخانه کارون به طول ۱۰ کیلومتر برای تثبیت و افزایش خوراک همکاری می‌کند.
با اقدام‌های انجام‌شده، پتروشیمی بندر امام در ۱۴۰۲ بیش از ۲۴ میلیون بشکه خوراک ان‌جی‌ال دریافت کرده و موفق به تحقق ۱۰۶ درصد از اهداف خود و ثبت رکوردی تازه در تأمین خوراک شده است.

قیمت گاز در اروپا کاهش یافت
 قیمت گاز طبیعی در اروپا، تحت تاثیر هوای زمستانی ملایم و بادی، برای پنجمین روز کاهش یافت. قیمت پایه گاز در اروپا، پس از افت ۲.۸ درصدی در هفته گذشته، به کاهش ادامه داد. توفان داراگ که در آخر هفته، انگلیس را درنوردید، تولید نیروی بادی را تقویت کرد و نیاز به استفاده از گاز برای تولید برق، کمتر شد.
در حالی که پیش بینی می شود برودت هوا در روزهای آینده بیشتر شود و سرعت باد ملایم شود، انتظار می رود شرایط ملایم و بادی در هفته آینده بازگردد و به محدود شدن مصرف گاز، درست زمانی که محموله‌های جدید به سواحل اروپا می رسند، کمک کند. واردات گاز طبیعی مایع (ال‌ان‌جی) به اروپا، به بالاترین حد از ژانویه صعود کرده است.
طبق داده های رصد کشتی که توسط بلومبرگ گردآوری شده است، تعدادی از  محموله‌های  ال‌ان‌جی به دلیل توفان آخر هفته، با تاخیر از راه می رسند اما یک کشتی سرگرم تخلیه محموله خود است و چهار کشتی دیگر قرار است هفته جاری برسند.
گروه واردکننده ENN چین در یادداشتی اعلام کرد تقاضای آسیا برای گاز، ضعیف مانده و چین ممکن است محموله‌های ال‌ان‌جی بیشتری را بفروشد زیرا تقاضای صنعتی در این کشور، ضعیف مانده و فروش نقدی محموله‌ها، سود بیشتری دارد.
بر اساس گزارش بلومبرگ، قیمت معاملات گاز هلند برای تحویل در ماه آتی که قیمت پایه بازار اروپاست، در آمستردام، ۰.۷ درصد کاهش یافت و به ۴۶.۱۶ یورو در هر مگاوات ساعت رسید. قرارداد مشابه در انگلیس، ۱.۱ درصد کاهش داشت.

صادرات روزانه گاز روسیه به چین رکورد زد
 گازپروم، رکورد جدیدی را در صادرات روزانه گاز به چین از طریق خط لوله، به ثبت رساند. شرکت گازپروم در بیانیه‌ای اعلام کرد جریان روزانه گاز از خط لوله «قدرت سیبری»، از حداکثر تعهدات قراردادی روسیه فراتر رفته است، اما به رقم مشخصی اشاره نکرد.
این غول گازی از اول دسامبر، تحویل گاز را به معادل روزانه ۳۸ میلیارد متر مکعب در سال که ظرفیت خط لوله «قدرت سیبری» است، افزایش داد.
چین از گاز استقبال می‌کند و تقاضایش برای این سوخت رشد روزافزون دارد. مصرف داخلی در هشت ماهه سال جاری، تحت تاثیر گرمایش شهری، تقاضای صنعت و تلاش برای جایگزین‌سازی کامیون‌های گازسوز با انواع دیزلی، ۸.۸ درصد افزایش یافت و به ۲۸۳ میلیارد متر مکعب رسید. پیش بینی می‌شود تقاضا برای گاز طبیعی در چین، به میزان بیش از ۵۰ درصد افزایش یابد.
بر اساس گزارش بلومبرگ، چین، امسال، به بزرگترین بازار صادرات خط لوله‌ای گاز روسیه تبدیل می شود زیرا گازپروم، پس از امتناع خریداران اروپایی از واردات گاز روسیه بر سر جنگ اوکراین، اتکای بیشتری به چین پیدا کرده است.

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه