اختصاص دو دهم درصد
از مالیات بر ارزش افزوده
به تجهیز مدارس
نمایندگان مجلس با اختصاص دو دهم درصد از مالیات بر ارزشافزوده به سازمان توسعه و نوسازی و تجهیز مدارس کشور، دانشگاههای فرهنگیان، شهید رجائی و فنی و حرفهای موافقت کردند.
ادامه بررسی گزارش کمیسیون تلفیق درباره بخشهای هزینهای جزئیات لایحه بودجه ۱۴۰۴، در دستور کار نمایندگان در صحن علنی مجلس شورای اسلامی قرار گرفت و بندهای الحاقی (۲)، (۳)، (۴) و (۵) تبصره (۸) این لایحه به تصویب نمایندگان رسید.
نمایندگان در بند الحاقی (۲) مقرر کردند: همه واحدهای آموزشی دولتی وزارت آموزش و پرورش و دانشگاههای وابسته از پرداخت هزینههای آب، برق، گاز درصورت رعایت الگوی مصرف معاف هستند. الگوی مصرف طی دستورالعملی توسط وزارتخانههای نفت، نیرو و آموزش و پرورش و سازمان برنامه و بودجه کشور حداکثر تا دو ماه پس از لازم الاجراء شدن این قانون تهیه و ابلاغ میشود. بر اساس بند الحاقی (۳)، منابع این بند پس از واریز به حسابهای معرفی شده بانک مرکزی به نرخ بازار توافقی مرکز مبادله طلا و ارز ایران به ردیف درآمدی – هزینه واریز و یا با تخصیص ارزی در مراکز خارج کشور هزینه میگردد. طبق بند الحاقی (۴)، منابع حاصل را از طریق ردیف هزینهای مربوط به سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور برای توسعه و حمایت اختصاص یابد. نرخ تعرفه دریافتی این بند به پیشنهاد وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و پس از تأیید سازمان برنامه و بودجه کشور به تصویب هیأت وزیران میرسد. نمایندگان دربند الحاقی (۵) مصوب کردند در راستای بند (ت) ماده (۹۲) قانون برنامه هفتم پیشرفت بهمنظور تخریب و بازسازی و مقاومسازی و تأمین تجهیزات آموزشی مدارس و دانشگاه ها، دولت مکلف است ۲ دهم واحد درصد از محل مالیات بر ارزشافزوده موجود را به آموزش و پرورش (سازمان توسعه و نوسازی و تجهیز مدارس کشور) و دانشگاههای فرهنگیان، شهید رجائی و فنی و حرفهای اختصاص دهد.
وزیر دفاع:
برنامهریزیها را با تغییرات دنیای جدید وفق دهیم
وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح بر لزوم نوآوری و انعطافپذیری در برنامهریزیها تاکید کرد.
امیر سرتیپ خلبان عزیز نصیرزاده وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح با بیان اینکه وزارت دفاع یکی از با دانشترین سازمانهای نیروهای مسلح و وزارتخانههای دولت است، گفت: این وزارتخانه از ظرفیت علمی و دانشی بسیار خوبی برخوردار است که باید به بهترین شکل بکار گرفته شود.
وزیر دفاع طرح و برنامه را مغز متفکر هر سازمان دانست و اظهار داشت: طرح و برنامه نقش اساسی و حیاتی در راهبری و پیشرفت سازمان ایفا میکند. این حوزه راهبردها را اولویتبندی، اهداف را تعیین و چشمانداز سازمان را مشخص میکند. امیر نصیرزاده بر لزوم نوآوری و انعطافپذیری در برنامهریزیها تأکید کرد و افزود: برنامهریزیها باید بهگونهای باشد که بتوانیم سازمان را با تحولات و تغییرات دنیای جدید وفق دهیم. نوآوری در این مسیر یک ضرورت است.
وی همچنین بر اهمیت فرهنگ سازمانی تأکید کرد و گفت: فرهنگ سازمانی، عنصر حیاتی در برنامهریزیها است و هدفگذاریها باید بر اساس تعالی و فرهنگ سازمانی انجام شود تا هماهنگی و اثربخشی با مشارکت بیشتر تحقق یابد.
تدوین راهبردهای نوآورانه برای تحقق نظام مسائل و مشارکت دفاعی ملی
معاون برنامه ریزی راهبردی وزارت دفاع گفت: مشارکت دفاعی ملی بهعنوان راهبردی کلیدی برای تقویت قدرت دفاعی و بهرهگیری بیشتر از ظرفیتهای ملی مورد توجه قرار دارد.
سردار سرتیپ پاسدار طلایی نیک معاون برنامه ریزی راهبردی وزارت دفاع در نشست هم اندیشی مدیران طرح و برنامه و بودجه این وزارتخانه که با حضور وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح برگزار شد، اظهار کرد: «طرح نظام مسائل» از اولین روزهای آغاز دوره وزارت امیر نصیرزاده و در نخستین جلسه شورای راهبردی وزارت دفاع مورد تأکید ایشان قرار گرفت و به عنوان یکی از محورهای اصلی این هماندیشی است.
وی افزود: تدوین نظام مسائل با هدف شناخت دقیق وضعیت موجود و ترسیم مسیر دستیابی به شرایط مطلوب، در دستور کار قرار گرفته است. بر اساس تدابیر وزیر محترم دفاع، تدوین نظام مسائل به منظور اولویتبندی برنامهها و به کار گیری بهینه ظرفیتهای موجود پیش خواهد رفت. معاون برنامه ریزی راهبردی وزارت دفاع در ادامه، با اشاره به اهمیت «مشارکت دفاعی ملی» بهعنوان یکی دیگر از اولویتهای اصلی این وزارتخانه گفت: مشارکت دفاعی ملی بهعنوان راهبردی کلیدی برای تقویت قدرت دفاعی و بهرهگیری بیشتر از ظرفیتهای ملی مورد توجه قرار دارد. تاکنون ۲۲ موضوع در این زمینه بررسی و در گام نخست برای ارائه به دولت می شود.