مدیرعامل شرکت بهرهبرداری نفت و گاز گچساران خبر داد؛
کاهش گازسوزی
روزانه ۱۰۰ میلیون فوت مکعب در گچساران
مدیرعامل شرکت بهرهبرداری نفت و گاز گچساران با بیان اینکه جمعآوری گازهای همراه نفت از اولویتهای این شرکت است، گفت: با راهاندازی توربو کمپرسورها و واحدهای تقویت فشار میدان گچساران از سوزاندن روزانه ۱۰۰ میلیون فوتمکعب گازهای همراه نفت جلوگیری میشود.
به گزارش کائنات و به نقل از شانا، غلامرضا کمالی با بیان اینکه با تلاش همکاران این شرکت تعمیرات، آمادهسازی و راهاندازی تعدادی از توربینهای گازی ایستگاههای تقویت فشار میدان گچساران انجام شد، اظهار کرد: با راهاندازی دو ردیف توربوکمپرسور گازی C-۲۰۳ در واحد تقویت فشار گچساران ۲ و ردیف C-۴۰۳ واحد تقویت فشار گاز گچساران ۴ در آینده نزدیک از سوزاندن روزانه ۱۰۰ میلیون فوتمکعب گاز همراه نفت جلوگیری میشود.
وی با اشاره به اینکه گازها همراه نفت پس از جمعآوری و فشارافزایی در مجتمع پالایشگاهی گاز و گاز مایع ۱۲۰۰ فرآورش و مایعات گازی (NGL) و گاز شیرین سبک استحصال میشود، افزود: گاز سبک بهعنوان بخشی از خوراک پالایشگاه گاز بیدبلند خلیج فارس برای تأمین بخشی از گاز مصرفی سوخت کشور ارسال میشود.
مدیرعامل شرکت بهرهبرداری نفت و گاز گچساران گفت: با انجام این اقدامهای مؤثر سه هدف مهم جلوگیری از گازسوزی و خسران این ثروت ملی، تولید محصولات با ارزش اقتصادی بالا و جلوگیری از آلودگیهای زیستمحیطی و استفاده از ظرفیت پالایشگاه گاز بیدبلند خلیج فارس برای تکمیل زنجیره ارزش و تأمین بخشی از سوخت مورد نیاز کشور بهمنظور رفع بخشی از ناترازی گاز، محقق میشود.
کمالی ادامه داد: وزارت نفت در تلاش است با توجه به فصل سرما با همت و تلاش جهادی و شبانهروزی مانع از مشکل کمبود گاز در کشور شود و همه ما وظیفه داریم برای تحقق این سیاست از این ثروت ملی بهخوبی نگهداری و در مصرف آن صرفهجویی کنیم.
وی با اشاره به اینکه ایستگاه تقویت فشار گچساران ۴ که از زمان کاهش تکلیفی تولید نفت و گاز متوقف شده و از مدار خارج بود، بهزودی راهاندازی میشود، تصریح کرد: با راهاندازی این ایستگاه، همه ایستگاههای تقویت فشار گاز میدان گچساران در مدار تولید خواهند بود و با انجام این مهم و کاهش سوزاندن روزانه حدود ۱۰۰ میلیون فوتمکعب گاز همراه نفت، از سوزاندن گاز در میدان گچساران جلوگیری میشود و گازسوزی بخش میدان گچساران به صفر میرسد و با تزریق این گازها در مخزن گچساران با تثبیت فشار مخزن از کاهش تولید نفت نیز جلوگیری میشود.
مدیرعامل شرکت انتقال گاز ایران خبر داد؛
ناوگان انتقال گاز در آمادگی کامل
مدیرعامل شرکت انتقال گاز ایران گفت: باتوجه به بروز سرمای زودهنگام در نیمه دوم امسال و افزایش مصرف گاز طبیعی، خوشبختانه ناوگان انتقال گاز در آمادگی کامل بسر میبرد.
به گزارش کائنات و به نقل از شانا، پیمان خضرایی در جریان بازدید از منطقه ۷ عملیات انتقال گاز ضمن قدردانی از زحمات تمامی کارکنان منطقه اظهار کرد: با توجه به بروز سرمای زودهنگام در نیمه دوم امسال و افزایش مصرف گاز طبیعی، خوشبختانه ناوگان انتقال گاز در آمادگی کامل بسر میبرد و انتظار میرود همچنان با همان روحیه ایثار و فداکاری، در روزهای سرد سال گاز را بهصورت پاک، ایمن، پایدار و بهرهور انتقال دهیم.
وی با بیان اینکه آثار کار تیمی بهخوبی در این منطقه نمایان است، تصریح کرد: با وجود اینکه منطقه ۷ عملیات انتقال گاز در حال توسعه است، اما با برنامهریزی دقیق و همکاری تمامی کارکنان، توانستهایم زیرساختهای لازم را برای انتقال پایدار گاز بهویژه در غرب کشور فراهم کنیم. خضرایی بر آموزش تمامی کارکنان و نقش و اهمیت آموزش در بهرهوری سازمان تأکید کرد: آموزش برای همه کارکنان است و هیچ منعی برای حضور نیروهای غیررسمی در دورههای آموزشی وجود ندارد.
جلیل بصیری پارسا، مدیر منطقه ۷ عملیات انتقال گاز نیز در این بازدید ضمن ارائه گزارش عملکرد منطقه بر اهمیت همافزایی و کار گروهی تأکید کرد و گفت: محیط آرام و همدل در این منطقه، پیشران انجام بهتر امور است و با همدلی توانستهایم در انتقال پایدار گاز به غرب کشور موفق عمل کنیم. وی با اشاره به اینکه این منطقه در حال توسعه است، یادآور شد: منطقه ۷ عملیات، مأموریت انتقال پایدار گاز در استانهای همدان، کرمانشاه، لرستان، کردستان، ایلام، مرکزی و قسمتی از استانهای زنجان و قزوین را برعهده دارد.
مدیر منطقه ۷ عملیات انتقال گاز اظهار امیدواری کرد که با اقدامهای انجامشده، همانند سالهای گذشته گاز بهصورت پایدار به مصرفکنندهها منتقل شود.
مدیر خدمات فنی شرکت ملی حفاری ایران اعلام کرد؛
ارائه ۳ هزار و ۱۲۴ خدمات یکپارچه فنی
به چاههای نفت و گاز
مدیر خدمات فنی شرکت ملی حفاری ایران گفت: ۳ هزار و ۱۲۴ عملیات تخصصی در قالب خدمات یکپارچه فنی در هشت ماه امسال به چاههای نفت و گاز در مناطق خشکی و دریایی کشور ارائه شد.
به گزارش کائنات و به نقل از شانا، عبدالله ویسیآرا اظهار کرد: این تعداد عملیات در مقایسه با مدت مشابه پارسال ۶.۳۷ درصد و نسبت به سال قبل از آن ۸.۸۱ درصد افزایش دارد.
وی با اشاره به تلاش شبانهروزی کارکنان این مدیریت برای انجام بهموقع درخواستهای شرکتهای متقاضی و مدیریتهای عملیات حفاری شرکت افزود: خدمات ارائهشده شامل ۸۹ عملیات اسیدکاری گسترده و ویژه، هزار و ۳۸ عملیات سیمانکاری و هزار و ۱۷۰ عملیات تزریقپذیری است.
مدیر خدمات فنی شرکت ملی حفاری ایران بیان کرد: ۱۷۲ عملیات لوله مغزی سیار، ۲۴۰ عملیات آزمایش چاه با ساق مته، ۲۶۷ عملیات لولهگذاری چاه، ۲۱ عملیات نصب آویزه و ۶۳ عملیات آزمایش بهرهدهی چاه بخش دیگری از خدمات ارائهشده در این مدت بهشمار میآید.
ویسیآرا گفت: در مدت یادشده با انجام ۲۳ عملیات کامل و ویژه حفاری با هوا به متراژ ۴ هزار و ۱۲۹ متر حفاری انجام و در حفاری به روش فروتعادلی نیز ۴۱ عملیات ویژه ثبت شد.
وی به طرح بازسازی و نوسازی تجهیزات کاربردی در حوزه این مدیریت اشاره و تصریح کرد: با توجه به حجم توافقنامهها و قراردادهای همکاری میان شرکت ملی حفاری و شرکتهای زیرمجموعه شرکت ملی نفت ایران و بخش خصوصی، تلاش میشود ظرفیتهای فنی و تخصصی این حوزه به نحو مطلوب بهکارگیری و بهرهبرداری شود.
معاون امور بینالملل و بازرگانی وزیر نفت:
گاز طبیعی در قلب گذار انرژی جهان قرار دارد
معاون امور بینالملل و بازرگانی وزیر نفت با اشاره به اینکه چشمانداز انرژی جهان دستخوش دگرگونی اساسی است، گفت: گاز طبیعی در قلب این گذار قرار دارد. گاز بهعنوان یک منبع انرژی پاکتر، قابلاعتماد و چندمنظوره، نقش مهمی در پرداختن به چالش دوگانه تأمین تقاضای روبهرشد انرژی و در عین حال کاهش انتشار گازهای گلخانهای ایفا میکند.
به گزارش کائنات و به نقل از شانا، سید علیمحمد موسوی در نشست کارشناسی بیستوششمین اجلاس وزیران مجمع کشورهای صادرکننده گاز (جیئیسیاف) با بیان اینکه باعث افتخار است که در چنین گردهمایی برجستهای از کارشناسان، سیاستگذاران و متخصصان بهمنظور پیشبرد نقش گاز طبیعی در چشمانداز انرژی جهانی سخنرانی میکنم، اظهار کرد: همچنین قدردانی خود را از محمد حامل، دبیرکل جیئیسیاف و همکاران توانمندشان بهجهت تعهد استثنایی تقدیم میکنم.
وی تصریح کرد: تعهد به انجام تحقیقات باکیفیت، تهیه گزارشهای روشنگرانه و دادههای مهم برای کشورهای عضو مانند کشور ما بسیار سودمند است. اقدامهای شما زمینه را برای تصمیمگیری آگاهانه فراهم و همکاری بین کشورهای عضو را تقویت میکند.
معاون امور بینالملل و بازرگانی وزیر نفت با تأکید بر اینکه برای بسیاری از کشورهای عضو این مجمع، گاز تنها یک منبع نیست، بلکه محرکی برای رشد اقتصادی، مسیری به سوی امنیت انرژی و سنگ بنای توسعه پایدار است، افزود: این نشست فرصتی را برای تعمیق درک ما از روند، چالشها و فرصتها در بازار گاز طبیعی فراهم میکند و بستری برای تلاقی دانش و تخصص جمعی کشورهای عضو جیئیسیاف است که در آن میتوان به شکلدهی سیاستهایی که بهنفع همه ذینفعان باشد، کمک کرد.
موسوی با بیان اینکه امیدوارم گفتوگوهای روشنگر و غنی باشد، ادامه داد: گفتوگو نهتنها درک ما را از بازار گاز طبیعی بالا میبرد، بلکه پیوندهای همکاری و حمایت متقابل اعضای جیئیسیاف را تقویت میکند.
وی تصریح کرد: از تعهد شرکتکنندگان برای پیشبرد اهداف مشترک این مجمع تشکر میکنم. از این فرصت برای تبادلنظر و تقویت مشارکت استفاده کرده و بر تعهد خود در قبال آیندهای که در آن گاز طبیعی همچنان نقشی حیاتی در تضمین عرضه انرژی ثابت و پایدار برای نسلهای آینده ایفا میکند، تأکید میکنم.