بهینه سازی مصرف انرژی
مرضیه رامشیری- امروزه برای بشر بهره بردن از تکنولوژی تبدیل به یک ضرورت گشته. انرژی اصلی ترین عامل تامین نیرو برای بهره گیری از تکنولوژی میباشد. از تلویزیون تا اینترنت و ... از انرژی برق بهره برده و نمیتوان بدون انرژی چندان دوام آورد. وسایل خانگی تاثیر بسزایی در مصرف انرژی خواهند داشت. مخصوصا لوازم الکتریکی نظیر لباسشویی و اتو و بخاری برقی و مواردی مشابه آنها مصرف انرژی بسیار بالایی دارند و بایستی به نحوی این مصرف انرژی را بهینه کرد. بخش دیگری از تکنولوژی به رفاه ارتباط دارد. بشر روز به روز دنبال رفاه بیشتریست و تجهیزات گرمایشی و سرمایشی و تهویه و ماشینهای قدرتمندتر و مواردی از این قبیل برای زندگی بشر امروزی ضروریست.
هر کشور با توجه به منابعی که داراست این انرژی را تا حد امکان ایجاد مینماید. انرژی گاز بیشتر برای بخش گرمایشی کاربردیست و برای ابزار و تجهیزات سرمایشی و تهویه مطبوع عموما از برق بهره گرفته میشود. مصرف انرژی در صنعت بسیار زیاد بوده. حالا اگر صنایع مختلف غذایی که بخش عمدهای از صنعت را تشکیل میدهند و یا صنایع تولیدی را هم به این آمار اضافه کنیم آمار بسیار بالاتری را خواهیم داشت. با این حال صنعت به انرژی نیازمنده تا بتواند زنده بماند.
بهینه سازی مصرف انرژی های پاک به معنای استفاده از این منابع ارزشمند به طور کارآمد و موثر، با کمترین ضایعات و بیشترین بازده است. این امر نه تنها به حفظ محیط زیست و کاهش انتشار گازهای گلخانه ای کمک می کند، بلکه به لحاظ اقتصادی نیز مقرون به صرفه است و می تواند هزینه های انرژی را به طور قابل توجهی کاهش دهد.
بهینه سازی مصرف انرژی تعریف خاصی ندارد. اما در یک مفهوم کلی هر چقدر طریقه مصرف ما از انرژی و منابع انرژی صحیح تر شود، مصرف انرژی بهینهای خواهیم داشت. همانطور که میدانید تولید انرژی روز به روز بیشتر شده و انسانها با روشهای مختلف آن را مصرف میکنند تا زندگی راحتتری داشته باشند. مصرف انرژی معمولا از برق تامین میگردد اما در صنایع مختلفی از سوخت هم برای این کار بهره میگیرند. که مصرف بنزین در هواپیماها و ماشینها و سایر وسایل مکانیکی مثالی برای این نوع از مصرف انرژی خواهد بود. بهینه سازی مصرف انرژی به این معناست که به اندازه و صحیح مصرف کنیم و از هدر رفتن آن به هر نحوی جلوگیری کنیم. بلکه به این معنا نیست که اصلا مصرف نکنیم یا کم مصرف کنیم.
بهینه سازی مصرف انرژی های پاک، یک ضرورت انکارناپذیر برای حفظ محیط زیست، مقابله با تغییرات آب و هوایی و توسعه پایدار است. با اتخاذ تدابیر مناسب و همکاری همه جانبه، می توان به طور قابل توجهی در بهینه سازی مصرف این منابع ارزشمند و بهره مندی از مزایای آنها برای نسل های حال و آینده گام برداشت.
در کنار اصول کلی که در این بخش به آنها اشاره شد، روش های عملیاتی متعددی نیز برای بهینه سازی مصرف هر یک از منابع انرژی های پاک وجود دارد. آشنایی با این روش ها و استفاده از آنها در زندگی روزمره، می تواند به طور قابل توجهی در کاهش مصرف این منابع و حفظ محیط زیست کمک کند.
استفاده از مشوق های اقتصادی مانند معافیت های مالیاتی، ارائه یارانه و وام های کم بهره، می تواند به تشویق مردم و فعالان اقتصادی به استفاده از انرژی های پاک و بهینه سازی مصرف آنها کمک کند.
معافیت های مالیاتی: ارائه معافیت های مالیاتی به مصرف کنندگانی که از انرژی های پاک استفاده می کنند، می تواند به آنها در کاهش هزینه های مصرف انرژی و تشویق آنها به استفاده از این منابع پاک کمک کند.
ارائه یارانه به مصرف کنندگانی که از انرژی های پاک استفاده می کنند، می تواند به آنها در کاهش هزینه های مصرف انرژی و تشویق آنها به استفاده از این منابع پاک کمک کند.
مدیرعامل سازمان تاکسیرانی تهران خبر داد؛
واگذاری ۲۵۰ ون جدید به ناوگان تاکسیرانی پایتخت
مدیر عامل سازمان تاکسیرانی شهر تهران از واگذاری ونهای جدید در راستای نوسازی ونهای پایتخت خبر داد.
شادی مالکی با اعلام صدور فراخوان واگذاری ونهای جدید به رانندگان تاکسی در تهران بیان کرد: کمتر از ۱۰ روز دیگر فراخوان واگذاری ونها صادر میشود و در گام اول حدود ۲۵۰ دستگاه ون منتشر میشود.
وی با بیان اینکه این ونهای جدید در اختیار متقاضیانی که ون فرسوده دارند، قرار خواهد گرفت تا نسبت به نوسازی ونهایشان اقدام کنند، افزود: این ونها مربوط به ون هایی است که در طرح شاتل فعال بودند.
مالکی با تأکید بر اینکه در حال ارائه لایحه واگذاری به شورای شهر هستیم و همزمان شرایط واگذاری تعیین تکلیف میشود، افزود: بعد از انتشار فراخوان واگذاری، ونها در راستای نوسازی در اختیار ون داران فرسوده قرار داده میشود و در مسیرهای پرتردد به ارائه خدمات میپردازند.
وی ادامه داد: از آنجایی که تمام پول ونها را شهرداری تهران پرداخت کرده دیگر تابع دستورالعمل وزارت کشور نیستند و برای ونها قیمت کارشناسی تعیین خواهیم کرد و بر اساس آن، فراخوان واگذاری منتشر میشود.