روزنامه کائنات
8

صفحه آخر

۱۴۰۳ شنبه ۱۷ آذر - شماره 4730

بازگشت مسعود کیمیایی به سینما در ۸۳ سالگی با «خائن‌کشی»

 اکران فیلم «خائن کشی» مسعود کیمیایی در سینماهای کشور آغاز شد.
جدیدترین فیلم مسعود کیمیایی که سه سال قبل در جشنواره فیلم فجر رونمایی شد از روز گذشته، جمعه ۱۶ آذرماه میزبان علاقه‌مندان به سینما و آثار این فیلمساز برجسته ایران است.
«خائن کشی» بهمن‌ماه ۱۴۰۰ در چهلمین جشنواره فیلم فجر با روایت قصه‌ای حول نهضت ملی شدن صنعت نفت ساخته و آماده نمایش شد و حالا در فاصله کمتر از دو ماه تا جشنواره فجر چهل و سوم در سینماهای کشور به اکران عمومی در آمده است.
کیمیایی که این روزها با نمایشگاه نقاشی‌های خود با عنوان «جسدهای جاندار» در گالری ثالث میزبان مخاطبان خود است، آخرین فیلمش را با حضور جمعی از بازیگران مطرح سینما همچون مهران مدیری، امیر آقایی، سارا بهرامی، پانته آ بهرام، پولاد کیمیایی، اندیشه فولادوند، حمیدرضا آذرنگ، سام درخشانی، الهام حمیدی، نرگس محمدی،  فرهاد آئیش و رضا یزدانی ساخته است.
این فیلم که سال گذشته پروانه نمایش گرفت، سال ۱۴۰۱ در جشنواره رتردام به نمایش درآمد و بعد در قالب یک مینی سریال در شبکه نمایش خانگی در نسخه‌ای متفات به نمایش درآمد. این فیلم در چهلمین جشنواره فجر نامزد دریافت ۶ جایزه بود و سیمرغ بلورین بهترین طراحی لباس را کسب کرد.  
«خائن کشی» اثری در ژانر جنایی و تاریخی است که مسعود کیمیایی در آن اتفاقی سیاسی ـ تاریخی را محوریت اصلی روایتش قرار داده و گذری هم به ماجرای ملی شدن صنعت نفت داشته است. او همان سه سال قبل در گفت‌وگویی با روزنامه همشهری در پاسخ به اینکه چرا در این فیلم سراغ مصدق و دهه ۳۰ رفته، گفته است: «چون هر چه داریم از مصدق و نفتی است که او ملی کرد.»

مدیرکل هنرهای نمایشی
از ایرج طهماسب تجلیل کرد
 حمید نیلی مدیرکل هنرهای نمایشی کشور با حضور در کارگاه آموزشی «کشف عروسک و بازیگری» از ایرج طهماسب قدردانی کرد.
به گزارش دبیرخانه جشنواره نمایش عروسکی تهران-مبارک، حمید نیلی مدیر کل هنرهای نمایشی کشور با حضور در کارگاه آموزشی «کشف عروسک و بازیگری» از ایرج طهماسب تجلیل کرد.
این کارگاه آموزشی با تدریس ایرج طهماسب، بازیگر و مجری با سابقه کشور و فعال در عرصه نمایش عروسکی، به همت دبیرخانه بیستمین جشنواره بین المللی نمایش عروسکی تهران-مبارک در روزهای ۱۴ و ۱۵ آذر برگزار شد.
امیر سلطان‌احمدی دبیر بیستمین جشنواره بین‌المللی نمایش عروسکی تهران نیز در این جلسه حضور داشت.
امیر سلطان‌احمدی دبیر بیستمین جشنواره بین‌المللی نمایش عروسکی تهران-مبارک بیان کرد: برگزاری کارگاه‌های آموزشی توسط اساتید معتبر نمایش عروسکی ایران و جهان یکی از بخش‌های جانبی جشنواره امسال است که امیدواریم در رسیدن به یکی از اهداف این جشنواره، یعنی ارتقای کیفی نمایش عروسکی به ما کمک کند.
بیستمین جشنواره بین‌المللی نمایش عروسکی تهران-مبارک ۲۶ آذر تا ۳ دی ۱۴۰۳ در تهران برگزار خواهد شد. این دوره‌ از جشنواره‌ بین‌المللی نمایش‌ عروسکی تهران-مبارک در بخش‌های نمایش‌های صحنه‌ای (مخاطب نوجوان و بزرگسال)، نمایش‌های صحنه‌ای (مخاطب خردسال و کودک)، نمایش‌های فضای باز، تئاتر ملل، فراگیر، نمایشنامه‌نویسی، بخش ۱۰۰ ثانیه‌ای (فضای مجازی)، اختراعات و دستاوردهای تکنیکی برگزار می‌شود. در جشنواره بیستم همچنین نشست‌های تخصصی و کارگاه‌های آموزشی و انتقال تجربه، جلسات گفتگو با محوریت نقد و بررسی و ... برای علاقه‌مندان به نمایش عروسکی برگزار خواهد شد. این جشنواره با شعار «رویای سفید دوستی» اجرا می‌شود.

معاون تنظیم‌گری و کسب و کار بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای:
بازی‌های رایانه‌ای در ایران ۳۴میلیون بازیکن دارد
 معاون تنظیم‌گری و کسب و کار بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای با بیان این‌که این بازی‌ها در ایران ۳۴میلیون بازیکن دارد، گفت: بیشتر دنبال این هستیم که یک اکوسیستم سرمایه‌گذاری برای بازی‌های داخلی ایجاد کنیم.
علیرضا فراهانی اظهار داشت: در دنیا بیش از دو میلیارد نفر بازیکن بازی های رایانه ای داریم که این عدد در ایران بیش از ۳۴ میلیون نفر است و تقریبا یک سوم جمعیت ایران بازیکن این بازی‌ها هستند.
وی افزود: هم‌اینک بیش از ۱۵۰ شرکت بازی‌ساز داریم که از این تعداد ۱۵ شرکت ناشر بین‌المللی هستند. ما یک بازی داریم که در روسیه یک میلیون نصب دارد. بیش از ۵۰ بازی بالای یک میلیون نصب در کشور هم داریم. بازی‌ای داریم که در ۱۸ کشور دنیا دارد عرضه می‌شود و ناشرانی داریم که در آمریکا، اروپا و شرکت‌های مختلف دنیا بازی‌هایشان در حال عرضه شدن است. مانند روسیه که یک بازی متعلق به شرکت خصوصی دارد که بیش از یک میلیون دلار درآمد داشته و توانسته سهم خود را در بازار بین‌المللی به دست بیاورد.
فراهانی درباره رویکرد امسال بنیاد در حوزه بازی‌های رایانه‌ای گفت: دو سال است بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای رویکرد خود را حمایت جزئی روی پلتفرم‌های سرمایه‌گذاری آورده است. رویدادی را به نام رویداد سکوی پرش غزال برگزار می‌کند که در آن بیش از ۵۰ شرکت و یا صندوق سرمایه‌گذاری را دور هم گرد می‌آورند.
وی افزود: در این رویداد بیش از ۳۰ ناشر ایرانی حضور دارند و در قالب سه رویداد مستمر تیم‌هایی شرکت و طرح های خود را مطرح و صندوق‌های سرمایه‌گذاری روی این بازی‌ها سرمایه‌گذاری می‌کنند.
به گفته فراهانی، پارسال برای اولین بار در کشور این اتفاق افتاد و امسال هم در دهه فجر در کنار جشنواره‌ بازی‌های فجر این اقدام را انجام می‌دهد.
او در عین حال درباره شعار دولت و این که آیا سفارشی در خصوص ساخت بازی با این موضوع داشتیم و آیا استقبال می‌کنید از ساخت چنین مواردی؟ گفت: فعلا سفارشی نداشتیم. ما به سازنده بازی موضوعی نمی‌دهیم. چون جشنواره تازه شروع شده اما فعلا چیزی نداشتیم.

سینما حقیقت؛
۳ مستند ایرانی و ۲۰ مستند خارجی
در بخش مسابقه غزه روی پرده می‌روند
  ۲۳ مستند در بخش مسابقه غزه هجدهمین جشنواره بین‌المللی فیلم مستند ایران «سینماحقیقت» با هم رقابت می‌کنند.
به گزارش روابط عمومی مرکز گسترش سینمای مستند، تجربی و پویانمایی، ۲۳ فیلم از فیلمسازان خارجی و ایرانی در بخش غزه هجدهمین جشنواره بین المللی «سینماحقیقت» حضور دارند.
فیلم های بخش غزه هجدهمین جشنواره بین المللی «سینماحقیقت» عبارتند از؛
«خارج از قاب» به کارگردانی ندا ابو حسنا از کشور فلسطین و اردن
«جاد و ناتالی» به کارگردانی اوس البنا از فلسطین و اردن
«بهشت جهنم» به کارگردانی کریم ساتوم از فلسطین
«نه» به کارگردانی حنا اعلیم از فلسطین
«همه چیز خوبه» به کارگردانی نیدال دامون از کشورهای فلسطین و قطر
«۲۴ ساعت» به کارگردانی علا دامو از فلسطین
«عکس های سلفی» به کارگردانی ریما محمود از فلسطین
«پوست لطیف» به کارگردانی خمیس مشهراوی از فلسطین
«فلش بک» به کارگردانی اسلام الزریعی از فلسطین
«فرح و مریم» به کارگردانی وسام موسی از فلسطین
«معلم» به کارگردانی تامر نجم از فلسطین و لبنان
«بازیافت» به کارگردانی رباب خمیس از فلسطین
«اکو» به کارگردانی مصطفی کولب از فلسطین و فرانسه
«من را ببخش» به کارگردانی احمد حسونا از فلسطین
«وقتی برای بازی نیست» به کارگردانی محمد الیازیجی از فلسطین
«طعم وصال: سرگذشت هانی عباس» به کارگردانی سنا المر از سوئیس
«بلوار بیروت» به کارگردانی فرح الهاشم از لبنان
«استرداد با تاخیر» به کارگردانی عبداله معطان از فلسطین
«شعری که میخواندیم» به کارگردانی آنی سکاب از فلسطین
«آیدا باز می گردد» به کارگردانی کارول منصور از لبنان
«نحیط» به کارگردانی احسان شادمانی از ایران
«آلبوم خانوادگی من» به کارگردانی محمدرضا نوروزبیگی از ایران
«فریم های فلسطینی» به کارگردانی سعید فرجی از ایران
هجدهمین جشنواره بین‌المللی فیلم مستند ایران «سینماحقیقت» با دبیری محمد حمیدی مقدم از ۱۸ تا ۲۵ آذرماه در پردیس چارسو برگزار می‌شود.

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه