وزیر و راه و شهرسازی:
پیگیر تامین اعتبار
برای تکمیل پروژههای مهم مازندران هستیم
وزیر و راه و شهرسازی گفت: در جهت تکمیل پروژههای ساری، سوادکوه و قائمشهر پیگیریها برای تخصیص اعتبار ادامه دارد.
فرزانه صادق طی بازدید از پروژههای آزاد راه ساری-قائمشهر، پل پلسفید، محور ساری-تاکام و پل سه راه جویبار در ساری اظهارکرد: در راستای تکمیل این پروژهها، نمایندگان پیگیریهایی را از قبل انجام داده بودند.
وی افزود: در جهت تکمیل پروژهها، پیگیریها برای تخصیص اعتبار ادامه دارد.
وزیر راه و شهرسازی تصریح کرد: در صورتی که بتوانیم تخصیص اعتبار را انجام دهیم در مدت زمان کوتاهتری میتوان از این پروژه بهرهبرداری کرد.
وزیر راه: پیگیر تامین اعتبار برای تکمیل پروژههای مهم مازندران هستیم
صادق گفت: پروژه پل سهراه جویبار که سالها مردم گرفتار این پروژه هستند، طرح عمرانی مهمی است و در سهولت رفت و آمد مردم تاثیرگذار است.
وی تاکید کرد: البته پیگیری نمایندگان در تخصیص اعتبار کارگشاست.
مدیر طرح واردات خودرو وزارت صمت:
واردات خودروی جانبازان سرعت گرفت
مدیر طرح واردات خودرو وزارت صمت گفت: ثبت سفارش خودروی جانبازی، تا پایان آذرماه افزایش ۱۰ برابری خواهد داشت. مهدی ضیغمی، مدیر طرح واردات خودروی وزارت صمت با اشاره به اینکه بخش قابل توجهی از پروندههای ایجاد شده در سامانه شخصی جانبازان، تبدیل به ثبت سفارش شده است، افزود: ۶۰۰۰ پرونده خودروی جانبازی تعیین تکلیف و تعداد قابل توجهی از این خودروها وارد کشور شده است.
وی گفت: با ورود خودروی جانبازان به گمرکات کشور، فرآیندهای ترخیص از جمله تاییدیه استاندارد، محیط زیست و سایر موارد در حال انجام است.
مدیر طرح واردات خودرو وزارت صمت گفت: اختلال سامانه جانبازان در ثبت سفارش شخصی و شرکتی کاملا برطرف شده و ثبت سفارش از طریق شرکتها نیز آغاز شده است.
ضیغمی با اشاره به اینکه شرکتها از هفته آینده اقدام به وارد کردن خودرو به بنادر و گمرکات کشور میکنند، اضافه کرد: امیدواریم تعداد قابل توجهی از خودروهای جانبازان تا پایان آذرماه وارد کشور شود.
وزارت صمت با ایجاد تمهیدات لازم و تعامل با دستگاههای متولی ورود خودروی جانبازان را سرعت بخشیده و این روند در هفته آتی از ۶۰۰ مورد به حداقل ۶۰۰۰ ثبت سفارش، افزایش خواهد یافت.
معرفی ۳۸ هزار خانه خالی جدید به سازمان مالیات
وزارت راه و شهرسازی، اطلاعات ۳۸ هزار و ۲۵۹ خانه خالی مربوط به سال ۱۴۰۲ را به سازمان امور مالیاتی ارایه کرده و این در حالی است که طی سالهای ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ نیز حدود ۱۲۵ هزار واحد مسکونی خالی از سکنه مشمول مالیات شدند.
به گزارش کائنات، قانون مالیات بر خانههای خالی در سال ۱۳۹۹ به تصویب مجلس یازدهم رسید و مطابق آن مقرر شد خانههایی که بیش از ۱۲۰ روز ساکن نداشته باشند مشمول مالیات بر مبنای درآمد اجاره شوند. به پشتوانه این قانون، روند معرفی واحدهای خالی از سکنه با شدت و ضعف طی سالهای گذشته ادامه داشته است. وظیفه شناسایی این واحدها بر عهده وزارت راه و شهرسازی گذاشته شده، هرچند به گفته رییس کل سازمان امور مالیاتی بعضا اشتباهاتی در معرفی این خانهها صورت میگیرد.
در این رابطه نخعیراد، عضو کمیسیون شوراها و عضو کمیسیون تلفیق گفته است: سازمان ثبت احوال، بهعنوان متولی سامانه خانوار، با ارائه دادههای دقیق و بهروز میتواند نقشی کلیدی در صحتسنجی و تکمیل اطلاعات سامانه املاک و اسکان ایفا کند.
مطابق ماده ۵۴ مکرر قانون مالیاتهای مستقیم، مالکان واحدهای مسکونی که واقع در کلیه شهرهای بالای یکصدهزار نفر جمعیت که به استناد سامانه ملی املاک و اسکان کشور موضوع تبصره (۷) ماده (۱۶۹) مکرر این قانون، در هر سال مالیاتی در مجموع بیش از چهار ماه به عنوان خانه خالی شناسایی شوند، به ازای هر ماه بیش از زمان مذکور، بدون لحاظ معافیتهای تبصره (۱۱) ماده (۵۳) این قانون، به صورت ماهانه مشمول مالیاتی برمبنای مالیات بر درآمد اجاره به شرح زیر میشوند:
سال اول- معادل شش برابر مالیات متعلقه
سال دوم - معادل دوازده برابر مالیات متعلقه
سال سوم به بعد - معادل هجده برابر مالیات متعلقه
در سالهای ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ در مجموع ۱۲۵ هزار و ۷۵۸ واحد مسکونی خالی مشمول مالیات شدند که رقمی بالغ بر ۵ هزار و ۷۸۰ میلیارد تومان مالیات برای آنها تعیین شده است؛ رقمی که اگرچه برای دولت درآمد آنچنانی محسوب نمیشود اما میتواند در عرضه خانههای خالی به بازار مسکن موثر باشد. دولتها در جهان برای برقراری ثبات در بازار مسکن و کنترل قیمتها از اهرم مالیاتی استفاده میکنند و با سازوکار مشخص برای مالکانی که به قصد کسب سودهای غیرمنطقی به بازار مسکن گام گذاشتهاند، هزینه ایجاد میکنند. این اقدام مالکان دارای تعداد زیاد خانه را به عرضه واحدها یا پرداخت مالیات هدایت می کند که در هر دو حالت برای بخش عمده مردم منفعت خواهد داشت. البته در این راستا باید توجه ویژه ای به برطرف کردن چالش های قانونی و اجرایی شود تا این ابزار مفید و مناسب عمل کند.
سازمان امور مالیاتی در جدیدترین آمار مربوط به خانههای خالی اعلام کرده است تا ۲۳ آبانماه، اطلاعات ۳۸ هزار و ۲۵۹ خانه خالی مربوط به سال ۱۴۰۲ از طریق وزارت راه و شهرسازی به سازمان امور مالیاتی کشور ارسال شده است. در سالهای ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ در مجموع ۱۲۵ هزار و ۷۵۸ واحد مسکونی خالی مشمول مالیات شدند که رقمی بالغ بر ۵ هزار و ۷۸۰ میلیارد تومان مالیات برای آنها تعیین شده است. بر اساس ماده ۵۴ مکرر قانون مالیاتهای مستقیم، صرفاً اطلاعاتی که از طریق سامانه ملی املاک و اسکان کشور در اختیار سازمان قرار میگیرد، ملاک عمل برای مطالبه واحدهای مسکونی خالی است. سازمان امور مالیاتی، پس از بررسی فرایند قانونی به مشمولان خانههای خالی پیامک ارسال خواهد کرد و مالکان خانههای خالی نیز بعد از ابلاغ مبلغ نهایی مالیات، یک ماه فرصت پرداخت داشته و در صورت عدم تمکین از قانون، با صدور برگ قطعی از ایشان مطالبه خواهد شد.
رئیس ستاد نوسازی ناوگان عنوان کرد؛
با مازاد گواهی اسقاط خودرو مواجهایم
رئیس ستاد نوسازی ناوگان حمل و نقل و اسقاط خودروهای فرسوده گفت: رشد ۳۰۰ درصدی اسقاط خودروهای فرسوده در ۸ ماهه ۱۴۰۳ در مقایسه با سال گذشته موجب شد با مازاد گواهی اسقاط خودرو مواجه شویم که یکی از دغدغههای مهم این صنعت است.
مهران سالاریه، رئیس ستاد نوسازی ناوگان حمل و نقل و اسقاط خودروهای فرسوده گفت: یکی از چالشهایی که در صنعت اسقاط خودرو وجود دارد، موضوع مصرف گواهی اسقاط است که به میزان تولید و واردات خودرو ارتباط دارد. وی افزود: با توجه به مشخص بودن میزان تولید و واردات خودرو در کشور همچنین هدفگذاری در برنامه هفتم برای اسقاط ۵۰۰ هزار دستگاه خودرو به نظر میرسد گواهی اسقاط مازاد خواهیم داشت که محل مصرفی ندارد. سالاریه اضافه کرد: با توجه به موضوع آلودگی هوا و ناترازی که در مصرف سوخت وجود دارد و از طرفی افزایش هر ساله خودروهای فرسوده در ناوگان حمل و نقل کشور، باید درباره محل مصرف گواهی اسقاط خودروهای فرسوده، فکر جدی کرد. رئیس ستاد نوسازی ناوگان حمل و نقل و اسقاط خودروهای فرسوده در گفتوگو با خبرگزاری صداو سیما، از ظرفیت اسقاط سالانه ۶۰۰ هزار دستگاه خودرو در مراکز اسقاط سراسر کشور خبر داد و گفت: از ابتدای امسال تا پایان آبان ماه تعداد ۲۳۷ هزار خودروی فرسوده در کشور اسقاط شده که پیش بینی میکنیم اسقاط خودروهای فرسوده تا پایان سال به ۳۵۰ هزار دستگاه افزایش پیدا کند. سالاریه گفت: در ستاد نوسازی ناوگان حمل و نقل و اسقاط خودروهای فرسوده برای رفع چالش محل مصرف گواهی اسقاط مازاد، پیشنهادهایی را به مراجع ذیصلاح ارائه کرده ایم که در حال بررسی است.
رئیسکل بانک مرکزی:
تورم سالانه تولیدکننده
به کمترین میزان هفت سال اخیر رسید
تورم سالانه تولیدکننده در آبانماه امسال به ۲۷.۶ درصد رسید که این رقم یکی از کمترین ارقام سالانه تورم تولیدکننده هفت سال اخیر است.
به گزارش کائنات، «محمدرضا فرزین» رئیسکل بانک مرکزی، این موضوع را در جلسه اخیر هیات دولت و طی گزارشی به رئیسجمهور اعلام کرد.
وی گفت: بر اساس گزارش آبانماه ۱۴۰۳ شاخص بهای تولیدکننده (PPI)، تورم ماهانه این شاخص در آبان ۲.۴ درصد شد. فرزین ادامهداد: بر همین اساس، تورم سالانه تولیدکننده آبانماه نیز با یک درصد کاهش نسبت به مهرماه به ۲۷.۶ درصد رسید که پس از آبان ماه ۱۳۹۷، این رقم یکی از کمترین ارقام سالانه تورم تولیدکننده هفت سال اخیر است. رئیسکل بانک مرکزی تصریح کرد: از طرف دیگر، تورم سالانه مصرفکننده (CPI) نیز در آبانماه به کمترین میزان خود پس از آبان ۱۳۹۹ کاهش یافت.
وی بیانداشت: تورم اقلام خوراکی هم که در مهرماه رشد سریعتری داشت در ۹ روزه ابتدای آبان ماه در اقلام اساسی، از کاهش محسوس برخوردار بوده است.