چه کالاهایی ملزم به معاملات در سامانه ارز تجاری هستند؟
پیرو بخشنامه جدید بانک مرکزی، صنایع روانکار، دوده، کامپاند، سیمان، کاشی و سرامیک و انواع لبنیات از تاریخ سوم آذرماه ۱۴۰۳ ملزم به واگذاری ارز حاصل از صادرات خود در مرکز مبادله ایران به واردکنندگان بر اساس نرخ توافقی و سازوکار اجرایی این مرکز هستند و سایر صادرکنندگانی که در گروههای مذکور قرار ندارند فعلا میتوانند واگذاری ارز حاصل از صادرات خود را طبق روال سابق انجام دهند یا به صورت اختیاری در سامانه ارز تجاری عرضه کنند.
به گزارش کائنات، مطابق با بخشنامه بانک مرکزی از تاریخ ۲۶ آذرماه ۱۴۰۳، تامین ارز حاصل از صادرات دیگران فقط در مرکز مبادله امکان پذیر است و کلیه صادرکنندگان و واردکنندگان غیر نیمایی ملزم به استفاده از بستر سامانه ارز تجاری مرکز مبادله ایران برای خرید و فروش ارز هستند. بنابراین، پیرو بخشنامه جدید بانک مرکزی، صنایع روانکار، دوده، کامپاند، سیمان، سرامیک و انواع لبنیات از تاریخ سوم آذرماه ۱۴۰۳ ملزم به واگذاری ارز حاصل از صادرات خود در مرکز مبادله ایران به واردکنندگان بر اساس نرخ توافقی و سازوکار اجرایی این مرکز هستند و سایر صادرکنندگانی که در گروههای مذکور قرار ندارند فعلا میتوانند واگذاری ارز حاصل از صادرات خود را طبق روال سابق انجام دهند یا به صورت اختیاری در سامانه ارز تجاری عرضه کنند. واردکنندگان ثبت سفارشهای دارای شرح تعرفههای «تلفن هوشمند به صورت آماده (CBU)»، «ماشینهای خودکار داده پردازی شخصی (PC) کیفی (Note Book) لپ تاپ (laptop)»، «رایانه لوحی تبلت با صفحه نمایش حداقل ۷ اینچ حتی با قابلیت نصب سیم کارت (tablet PC)»، گوشیهای تلفن همراه دارای صفحه کلید غیرلمسی(Feature phone) و سایر دستگاهها و همچنین دارای سازمان مجوزدهنده «دفتر صنایع ماشین آلات و تجهیزات تولید-تخصیص ارز»، جهت استفاده از ارز اشخاص صادرات دیگران صرفا مجاز به ثبت درخواست از محل مرکز مبادله ارز و طلای ایران هستند.
گفتنی است؛ پیرو عملیاتی شدن دستورالعمل معاملات بازار ارز تجاری مرکز مبادله ارز و طلای ایران، کلیه صادرکنندگان مشمول بند دو ماده هشت آیین نامه اجرایی تبصره (۶) بند (ح) ماده (۲) مکرر قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز مصوب ۲۵ آبان ماه ۱۴۰۱ هیات وزیران با اصلاحات و الحاقات بعدی، در چارچوب مقررات ناظر بر برگشت ارز حاصل از صادرات و سایر مقررات مرتبط، میتوانند به عنوان متقاضی فروش، از طریق بانک عامل، ارز حاصل از صادرات خود را در بستر مرکز مبادله ایران به فروش رسانند. همچنین کلیه واردکنندگان دارای مجوز و تخصیص معتبر از محل تامین مرکز مبادله ایران باید به عنوان متقاضی خرید از طریق بانک عامل در بستر این مرکز اقدام به تامین و خرید ارز کنند.
وزارت امور اقتصادی و دارایی اعلام کرد؛
تسهیل اعطای اقامت به سرمایهگذاران ارزی و ریالی خارجی
وزارت امور اقتصادی و دارایی اعلام کرد: با تصویب در هشتمین جلسه شورای ملی تامین مالی، اعطای اقامت به سرمایهگذاران ارزی و ریالی خارجی تسهیل خواهد شد.
به گزارش کائنات، به استناد بند (الف) ماده (۲۹) قانون تأمین مالی تولید و زیرساختها، پیشنویس آییننامه اجرایی «تسهیل و اعطای اقامت به متقاضیان سپردهگذاری یا سرمایهگذاری ارزی و ریالی» بعد از بحث و بررسی به تأیید اعضای شورا ملی تأمین مالی رسید. طبق این آییننامه، مقرر شد که مدت اقامت اعطایی بهتناسب مبلغ سپرده و یا سرمایهگذاری اتباع خارجی، حداکثر سه ماه پس از ابلاغ این آییننامه، طی دستورالعملی به تصویب شورای ملی تأمین مالی برسد. همچنین در این جلسه، «پیشنویس آییننامه ایجاد و راهبری سامانه جامع اطلاعات سرمایهگذاری کشور»، موضوع ماده (۲۵) قانون تأمین مالی تولید و زیرساختها، نیز بعد از اعمال برخی اصلاحات به تأیید اعضای شورا رسید. مطابق با قانون تأمین مالی تولید و زیرساختها، هدف از ایجاد این سامانه، معرفی ظرفیتهای سرمایهگذاری دولتی و غیردولتی در کشور و جذب تأمین مالی خارجی است. شورای ملی تأمین مالی متشکل از وزیر اقتصاد بهعنوان رئیس شورا، رئیسکل بانک مرکزی، رئیس سازمان برنامه و وزیر صنعت و معدن و تجارت و رئیس سازمان بورس و رئیس بیمه مرکزی و رئیس هیئت عامل صندوق توسعه ملی و وزرای مدعو بر حسب دستور جلسه است.