روزنامه کائنات
6

انرژی

۱۴۰۳ چهارشنبه ۱۴ آذر - شماره 4729

برای ۳ ماه نخست ۲۰۲۵ اتفاق خواهد افتاد؛

احتمال تمدید کاهش عرضه ۸ عضو اوپک‌پلاس

 منابع تولیدکنندگان عضو سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) و غیراوپک (اوپک‌پلاس) از احتمال تمدید کاهش عرضه داوطلبانه اضافه روزانه ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار بشکه‌ای هشت عضو این ائتلاف خبر دادند.
به گزارش کائنات و به نقل از شانا، چهار منبع ائتلاف تولیدکنندگان  اوپک‌پلاس به رویترز گفتند که اوپک‌پلاس در نشست آتی خود احتمالاً آخرین دور کاهش تولید خود را تا پایان سه ماهه اول تمدید خواهد کرد تا حمایت بیشتری از بازار نفت ارائه کند. اعضای ائتلاف اوپک‌پلاس که نیمی از نفت جهان را تولید می‌کند، به‌منظور حمایت از وضع قیمت و بازارهای جهانی نفت خام، با در نظر گرفتن برنامه کاهش عرضه گروهی در کنار کاهش‌ عرضه داوطلبانه در مجموع روزانه ۵ میلیون و ۸۶۰ هزار بشکه از تولید خود کاسته‌اند که معادل ۵.۷ درصد تقاضای جهانی است.
اعضای اوپک‌پلاس در سی‌وهفتمین نشست وزارتی موافقت کرده بودند بخش عمده کاهش عرضه نفت خود را تا سال ۲۰۲۵ تمدید کنند، آنها تصمیم گرفتند افزون بر حفظ کاهش عرضه جمعی روزانه ۲ میلیون بشکه‌ای، کاهش عرضه داوطلبانه روزانه یک‌میلیون و ۶۵۰ هزار بشکه‌ای را که در آوریل ۲۰۲۳ اعلام شده بود، تا پایان دسامبر ۲۰۲۵ تمدید کنند.
افزون‌ بر این، هشت عضو اوپک‌پلاس توافق کرده بودند کاهش عرضه داوطلبانه اضافه روزانه ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار بشکه‌ای خود را که در نوامبر ۲۰۲۳ اعلام شده بود تا پایان سپتامبر ۲۰۲۴ تمدید و سپس این رقم برای حمایت از ثبات بازار نفت به‌تدریج و به‌طور ماهانه تا سپتامبر ۲۰۲۵ تعدیل کنند، اما برنامه تعدیل تدریجی کاهش عرضه داوطلبانه اضافه این اعضا تاکنون دو بار (نخستین بار یک ماه تا اکتبر ۲۰۲۴ و دومین بار به مدت دو ماه تا دسامبر ۲۰۲۴) به تعویق افتاده است.
یکی از این منابع گفت: احتمال می‌رود این کاهش برای سه ماه نخست تمدید شود. دبیرخانه اوپک اوایل در اطلاعیه‌ای اعلام کرد به‌دلیل حضور چند نفر از وزیران کشورهای عضو ائتلاف اوپک‌پلاس در چهل‌وپنجمین نشست سران کشورهای شورای همکاری خلیج فارس، سی‌وهشتمین نشست وزارتی اوپک‌پلاس  از یکم دسامبر به پنجم دسامبر موکول شده است و به‌صورت ویدیوکنفرانس برگزار خواهد شد. با وجود اقدام‌های اوپک‌پلاس، قیمت نفت خام برنت در سال جاری میلادی بیشتر در محدوده ۷۰ تا ۸۰ دلار برای هر بشکه داد و ستد شده است و حدود ۷۲ دلار برای هر بشکه معامله شد و در سپتامبر این رقم به ۶۹ دلار و پایین‌ترین سطح در سال ۲۰۲۴ میلادی رسید. کُند شدن رشد تقاضای نفت چین و جهان و افزایش تولید کشورهای خارج از ائتلاف اوپک‌پلاس از دلایل اصلی تعویق در اجرای برنامه تعدیل تدریجی کاهش عرضه داوطلبانه اضافه هشت عضو اوپک‌پلاس به‌شمار می‌آید.

۲۲ سد بیش از ۵۰ درصد آب دارند
 بر اساس آخرین آمار از ابتدای سال آبی تا تاریخ کنون از وضعیت بارش‌های کشور، میزان بارش‌ها نسبت به سال گذشته یک درصد افزایش یافته و ۲۲ سد بیش از ۵۰ درصد آب دارند.
میزان ورودی مخازن کل کشور از ابتدای سال آبی ابتدای مهرماه تا کنون معادل ۳.۲۵ میلیارد متر مکعب بوده که در قیاس با سال گذشته که عددی معادل ۳.۴۵ میلیارد مترمکعب بوده ۶ درصد کاهش داشته است. همچنین میزان کل خروجی سدهای کشور نیز نسبت به سال قبل با ۲ درصد کاهش مواجه بوده است.
حجم آب موجود مخازن ۲۲.۶۶ میلیارد متر مکعب ثبت شده که این عدد نسبت به سال قبل که عددی معادل ۲۰.۳۵ میلیارد متر مکعب بوده ۱۱ درصد افزایش یافته است. همچنین حجم پرشدگی سدهای کشور نیز تا این تاریخ ۴۴ درصد است.
وضعیت برخی از سدهای مهم کشور بیانگر این است که در ۲۲ سد درصد پرشدگی کمتر از ۲۰ درصد است، به‌طوری‌ که سد زنجیره کارون و جره، سد جگین استان هرمزگان ۸۵، سد سردشت آذربایجان غربی، سد بیجار استان گیلان، سد ایلام سد داریان ۵استان کرمانشاه بیش از ۵۰ درصد آب دارند. همچنین ارتفاع کل ریزش‌های جوی کشور معادل ۳۴.۵ میلیمتر است. این مقدار بارندگی نسبت به میانگین دوره‌های مشابه درازمدت (۳۶.۵ میلیمتر) ۵ درصد کاهش و نسبت به دوره مشابه سال آبی گذشته (۳۴.۲ میلیمتر) ۱ درصد افزایش را نشان می‌دهد.

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه