عضو کمیسیون عمران مجلس خبر داد؛
پیگیری مجلس برای ابلاغ مبلغ جدید وام ساخت مسکن شهری
عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی ضمن انتقاد از عدم ابلاغ وام ساخت ۸۰۰ میلیونی مسکن از سوی بانک مرکزی، این اقدام را نشانهای از نبود هماهنگی در تصمیمگیریهای کلان دانست.
به گزارش کائنات، علیرضا نوین، نماینده آذرشهر، اسکو و تبریز در مجلس شورای اسلامی و عضو کمیسیون عمران در خصوص عدم ابلاغ وام ۸۰۰ میلیونی ساخت مسکن توسط بانک مرکزی گفت: اینکه بانک مرکزی هنوز پس از گذشت ۵ ماه از ابلاغ آئیننامه شورای عالی مسکن، این وام را اجرایی نکرده است، نشاندهنده نبود یکپارچگی در تصمیمگیریها است. شورای عالی مسکن نهادی است که وزرا و مسئولان کلیدی در آن حضور دارند و تصمیمات آن باید بهطور کامل اجرایی شود.
وی با اشاره به سخنان رئیس بانک مرکزی درباره قانونی نبودن مصوبه وام ۸۰۰ میلیونی اظهار کرد: «آقای فرزین در صحبتهای اخیر خود این مصوبه را غیرقانونی دانستهاند، اما به نظر من این ادعا صحیح نیست. ایشان در همان جلسه تصویب این مصوبه حضور داشتند و این موضوع با تصویب شورای عالی مسکن بهعنوان مرجع تصمیمگیری در این حوزه قانونی تلقی میشود. اگر مشکل منابع مالی برای پرداخت این وام وجود دارد، بهتر است بهطور شفاف بیان شود، نه اینکه اصل مصوبه زیر سوال برود.»
نوین با تأکید بر اهمیت این وام برای تأمین مسکن اقشار مختلف افزود: «وام ساخت مسکن یکی از ابزارهای اساسی برای تسریع روند ساختوساز و کمک به حل بحران مسکن است؛ اما متأسفانه شاهد عدم همکاری بانک مرکزی و برخی از بانکهای عامل در این زمینه هستیم. این رویکرد به معنای بیاعتنایی به دغدغههای مردم و برنامههای کلان کشور است.»
این عضو کمیسیون عمران در پایان گفت: «مجلس بهعنوان نهاد نظارتی، عملکرد دستگاهها در این زمینه را با دقت بررسی خواهد کرد. ما انتظار داریم که تمامی نهادها، بهویژه بانک مرکزی، در راستای مصوبات شورای عالی مسکن عمل کنند و موانع اجرای این طرح را رفع کنند. هماهنگی میان دستگاهها شرط اصلی موفقیت در این حوزه است.»
این عضو کمیسیون عمران مجلس گفت: مبلغ وام مسکن هر سال باید حداکثر در چند ماه ابتدایی سال ابلاغ و به مردم تخصیص پیدا کند نه اینکه این روند به حدی طولانی شود که در زمستان شاهد پرداخت آن باشیم. با فرا رسیدن فصل سرد سال و گذشت نیمی از سال، در بسیاری از استانها فصل ساخت و ساز از دست میرود و تورم موجود در اقتصاد ارزش افزودهای که این مبلغ در ابتدای سال میتواند داشته باشد را در پایان سال بسیار کاهش میدهد. از سوی دیگر باید به این نکته هم توجه داشت که ساخت مسکن شهری با ۸۰۰ میلیون وام باز هم یک کار سخت و زمان بر است و به این نحو نیست که با این مبلغ مردم بتوانند اقدام به ساخت صفر تا صد خانه برای خود بکنند.
بر اساس بخشنامه بانک مرکزی مشخص شد؛
آغاز فرآیند تامین ارز بازرگانان در مرکز مبادله
بر اساس بخشنامه بانک مرکزی، کلیه ثبت سفارشهای مشمول تامین ارز از محل صادرات دیگران، علاوه بر روال گذشته میتوانند درخواست تخصیص ارز خود را ایجاد یا ویرایش کنند.
به گزارش کائنات، پیرو بخشنامه اداره تدوین مقررات ارزی بانک مرکزی، با عنایت به آغاز فرآیند تامین ارز در بستر مرکز مبادله ارز و طلای ایران، کلیه ثبت سفارشهای مشمول تامین ارز از محل صادرات دیگران، علاوه بر روال گذشته (ثبت درخواست تخصیص ارز از محل صادرات دیگران و درج نوع نرخ ارز آزاد)، میتوانند درخواست تخصیص ارز خود را به شرح ذیل ایجاد یا ویرایش کنند. کلیه ضوابط مترتب بر درخواستهای محل صادرات دیگران برای درخواستهای محل مرکز مبادله طلا و ارز نیز صادق است.
نحوه تکمیل درخواست تخصیص ارز از محل مرکز مبادله طلا و ارز به شرح زیر است:
۱- فیلد محل تامین ارز جدید: مرکز مبادله طلا و ارز
۲- فیلد نوع نرخ ارز جدید: توافقی
۳- سایر فیلدها: مانند درخواستهای صادرات
لازم به ذکر است؛ کلیه ثبت سفارشهای دارای تعرفههای ۸۵۱۷۱۳۹۰، ۸۴۷۱۳۰۲۰، ۸۴۷۱۳۰۴۰، ۸۵۱۷۱۴۲۰ و ۸۵۱۷۶۲۹۰ و همچنین دارای سازمان مجوزدهنده «دفتر صنایع ماشین آلات و تجهیزات تولید- تخصیص ارز» جهت استفاده از ارز صادرات دیگران، صرفاً مجاز به ثبت درخواست تخصیص ارز با محل تأمین ارز مرکز مبادله طلا و ارز هستند.
درخواستهای تخصیص با وضعیت «آماده برای تخصیص» دارای تعرفههای مورد اشاره به صورت سیستمی به محل تامین ارز «مرکز مبادله طلا و ارز» و نرخ «توافقی» اصلاح گردیده و نیازی به اقدام ندارند.
همچنین واگذاری ارز حاصل از صادرات پروانههای صادراتی دارای کد تعرفههای مربوط به صنایع روانکار و دوده و کامپاند (به شرح فایل پیوست)، الزاما باید از بستر مرکز مبادله ارز و طلای ایران و با نرخ توافقی صورت گیرد.
در پایان یادآور میشود؛ براساس بخشنامه فوقالذکر از تاریخ ۱۴۰۳/۰۹/۲۶ به بعد، خرید ارز حاصل از صادرات دیگران فقط در مرکز مبادله ارز و طلای ایران صورت میپذیرد.