روزنامه کائنات
7

شهرستان

۱۴۰۳ شنبه ۱۰ آذر - شماره 4725

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی مازندران خبر داد:

درخواست تعطیلی و توقف ۹ معدن ذغال‌سنگ مازندران

  مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی مازندران از ارسال درخواست تعطیلی پنج کارگاه معدنی به دستگاه قضا و پیگیری توقف عملیات چهار شرکت معدنی فاقد مجوز خبر داد.
علی باقری در راستای پیگیری مطالبات مردمی درباره پیشگیری از حوادث معادن از اجرای دقیق آئین‌نامه آموزش ایمنی کارفرمایان، کارگران و کارآموزان خبر داد و اظهار کرد: براساس این آئین‌نامه آموزشی، نیروهای کارگر ماهر و آموزش‌دیده در معادن و کارگاه‌ها به‌کارگیری می‌شوند. می‌وی تشکیل کمیته حفاظت فنی و بهداشت‌کار در معادن را الزامی دانست و افزود: پیمانکاران معادن باید گواهینامه صلاحیت ایمنی از اداره‌کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی دریافت کنند. می‌ مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی مازندران بیان کرد: با توجه به ماهیت پرخطر و شرایط ویژه کارگاه‌های معدنی تحت‌الارضی و به منظور صیانت از نیروی انسانی شاغل در بخش معدن،  بازرسان کار استان بطور مستمر از کلیه معادن استان بازدید و بدون اغماض با کارفرمایان متخلف برخورد قانونی می‌کنند.
‌این مسئول از نظارت بر اجرای دقیق مقررات قانون کار و آئین‌نامه‌های حفاظتی و بهداشتی توسط بازرسان کار از معادن استان خبر داد و افزود: براساس دستور وزرای تعاون، کار و رفاه اجتماعی و صنعت، معدن و تجارت( تکاور و صمت) هیات بازرسان ویژه معدنی استان متشکل از نماینده این اداره‌کل و نمایندگان شرکت تهیه و تولید مواد معدنی و سازمان نظام مهندسی معدن در راستای پایش شرایط ایمنی در معادن بازرسی‌های همه‌جانبه از کلیه معادن استان به عمل می‌آورند و ایرادات و نواقص موجود از لحاظ عدم اجرای مقررات قانونی را به کارفرمایان متذکر می‌شوند. می‌ باقری با اعلام اینکه درخواست تعطیلی پنج کارگاه معدنی در استان با توجه به شرایط پرمخاطره و عدم رعایت موازین ایمنی به مراجع قضایی ارسال شد، خاطرنشان کرد: همچنین طی مکاتبه‌ای، پیگیری توقف عملیات چهار شرکت معدنی فاقد پروانه بهره‌برداری و مجوز معتبر از اداره‌کل صنعت، معدن و تجارت درخواست شد. می‌وی عدم تهویه مناسب حفریات معدنی مطابق مقررات، عدم تهیه نقشه‌های تهویه کارگاه معدنی، عدم تمهید تعداد مناسب راه‌های ارتباطی تونل‌ها به سطح زمین مطابق مقررات، عدم تجهیز کارگران به لوازم حفاظت فردی و ایمنی و عدم رعایت دقیق مقررات مرتبط با تاسیسات الکتریکی کارگاه و سیستم ارتینگ از نواقص عمده منجر به تعطیلی معادن است. می‌مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی مازندران با اشاره به اینکه بازرسی از معادن و کارگاه‌های پرخطر به صورت ویژه در استان پیگیری می‌شود، تصریح کرد: در هشت ماهه سال گذشته ۳ هزار و ۹۰۰ مورد و از ابتدای امسال تاکنون ۴ هزار و ۴۰۰ بازدید از کارگاه‌های پرخطر در استان صورت گرفته است. می‌باقری با بیان اینکه کوچک‌ترین سهل‌انگاری در معدن می‌تواند منجر به وقوع حوادث جبران‌ناپذیر شود، گفت: براساس ماده ۹۵ قانون کار تأمین شرایط ایمن در محیط کار بر عهده کارفرما است.

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه