بیش از ۷۳ همت تسهیلات امهالی پرداخت شد
طبق آمارهای بانک مرکزی، در هفت ماهه نخست امسال میزان تسهیلات امهالی شبکه بانکی کشور به ۷۳ هزار و ۸۷۹ میلیارد تومان رسیده است.
به گزارش کائنات، بانک مرکزی دادههای تسهیلات امهالی پرداختی توسط شبکه بانکی کشور (تمامی بانکها و مؤسسات اعتباری) از ابتدای فروردین ماه سال جاری تا پایان مهار ماه را منتشر کرده که بر اساس آن در این بازه زمانی؛ مجموعا ۶۴ هزار و ۴۰۱ فقره تسهیلات امهالی به ارزش ۷۳ هزار و ۸۷۹ میلیارد تومان، پرداخت شده است.
*تسهیلات امهالی چیست؟
تسهیلات امهالی بانکی یا امهال وام به فرایند تاخیر در پرداخت مبالغ معوقه یا اصل و جریمه به توافق بین بانک و مشتری اشاره دارد. به عبارت دیگر، در صورتی که یک مشتری نتواند مبلغ اصل و جریمه را در زمان تعیین شده پرداخت کند، امهال تسهیلات انجام میشود و امهال در تسهیلات به معنای مهلت دادن در بازپرداخت آن است که البته براساس موقعیت های مختلف از شرایط ویژهای برخوردار است.
براین اساس، در مواقعی که افراد با مشکلات خسارتهای طبیعی، دست و پنجه نرم میکنند و بحث درآمد آنها با مشکل مواجه میشود؛ یک تاخیر زمانی در بازپرداخت وام آنها اتفاق میافتد. برای مثال در زمان همه گیری کرونا، امهال تسهیلات برای عدهای از افراد ارائه شد که به واسطه آن توانستند بازپرداخت اقساط خود را در مدت طولانیتری انجام بدهند.
*میزان تسهیلات امهالی بانکها چه قدر است؟
شبکه بانکی کشور طی هفت ماهه نخست امسال، ۶۴ هزار و ۴۰۱ فقره تسهیلات امهالی پرداخت کرده که پنج بانک تجارت با سه هزار و ۴۶۵ فقره به ارزش ۱۵.۷ همت، بانک ملی ایران با ۳۸ هزار و ۸۳ فقره به ارزش ۱۵.۵ همت، بانک گردشگری با ۶۲ فقره به ارزش ۱۱ همت، بانک ملت با دو هزار و ۳۵۲ فقره به ارزش ۹.۳ همت و بانک صادرات با ۱۲ هزار و ۹۷۹ فقره به ارزش ۹.۲ همت، در جایگاه اول تا پنجم پرداخت تسهیلات امهالی از سوی شبکه بانکی و موسسات اعتباری کشور قرار گرفتهاند.
نرخ بهره بین بانکی ثابت ماند
نرخ بهره بین بانکی در پایان هفته اول آذر ماه، بدون تغییر نسبت به هفته قبل از آن در محدوده ۲۳.۷۹ درصد ثابت ماند. به گزارش کائنات، براساس دادههای بانک مرکزی نرخ بهره بین بانکی در پایان هفته نخست آذرماه سال جاری نسبت به هفته قبل از آن بدون تغییر و در محدوده ۲۳.۷۹ درصد ثابت مانده است.
نرخ بهره بین بانکی در ابتدای آبان ماه (دوم آبان ماه) با افزایش ۰.۴ درصدی به ۲۳.۷۶ درصد رسید که بالاترین نرخ بهره بین بانکی از ابتدای سال جاری تا آن روز بود. با این حال، در پایان هفته اول آبان ماه (نهم آبان) با کاهش ۰.۰۴ نسبت به هفته قبل از آن به ۲۳.۷۲ درصد رسید و در پایان هفته بعد از آن (۱۶ آبان ماه) ثابت ماند.
در پایان هفته سوم آبان ماه (۲۳ آبان)، نرخ بهره بین بانکی با افزایش ۰.۱ درصدی به ۲۳.۷۳ درصد رسید و در هفته پایانی آبان ماه، نرخ بهره بین بانکی با جهش ۰.۶ درصدی از ۲۳.۷۳ به ۲۳.۷۹ درصد رسید که بالاترین نرخ بهره بین بانکی از ابتدای سال جاری تا پایان آبان ماه بود.
گفتنی است؛ در پایان هفته نخست آذرماه در هفتم آذر ۱۴۰۳، حداقل نرخ توافق بازخرید یا عملیات ریپو بین بانکی، طبق روال سابق در محدوده ۲۳ درصد قرار داشت. توافقنامه بازخرید یا عملیات ریپو بین بانکی، یک توافقی میان دو طرف (دو بانک) است. به نحوی که یک طرف اوراق بهادار خود را به قیمت مشخص، به طرف دیگر میفروشد؛ به عبارت دیگر پول قرض میکند و بهطور همزمان تعهد میکند، که همان اوراق بهادار را به قیمت مشخص و در تاریخ مشخص، در آینده خریداری کند.
کدام بانکها بیشتر وام دادند؟
شبکه بانکی کشور، از ابتدای سال جاری تا پایان مهر ماه، ۱۱ میلیون و ۶۵۵ هزار فقره تسهیلات به ارزش سه هزار و ۶۷۱ همت پرداخت کرده است.
به گزارش کائنات، شبکه بانکی کشور از ابتدای سال جاری تا پایان مهرماه، ۱۱ میلیون و ۶۵۵ هزار و ۶۲۵ فقره تسهیلات به ارزش سه هزار و ۶۷۱.۶ همت (هزار میلیارد تومان) پرداخت کرده است که نشان پرداخت بیش از ۵۶۷ هزار میلیارد تومان (همت) تسهیلات طی آبان ماه از سوی بانکها و موسسات اعتباری دارد.
مطابق آمار و دادههای منتشر شده از سوی بانک مرکزی، از میان کل بانکها و موسسات اعتباری کشور (شبکه بانکی)، پنج بانک ملت با ۷۴۹ هزار و ۷۹۰ فقره تسهیلات به ارزش ۶۰۱ همت، بانک پاسارگاد با ۷۹۷ هزار و ۱۹۹ فقره تسیلات به ارزش ۴۴۷ همت، بانک ملی ایران با یک میلیون و ۵۵۸ هزار و ۸۲ فقره تسهیلات به ارزش ۳۷۵ همت، بانک تجارت با ۵۵۴ هزار و ۴۷۵ فقره تسهیلات به ارزش ۳۶۰ و بانک صادرات با ۴۷۹ هزار و ۵۱۶ فقره تسهیلات به ارزش ۳۰۸ همت، در جایگاه اول تا پنجم بانکهای برتر در پرداخت تسهیلات طی هفت ماهه نخست امسال قرار گرفتند.
همچنین، پنج بانک، قرض الحسنه مهر با پرداخت دو میلیون و ۷۶۱ هزار و ۶۹۳ فقره تسهیلات به ارزش ۲۰۱.۲ همت، بانک سپه با ۸۳۶ هزار و ۴۷۴ فقره به ارزش ۱۷۵ همت، بانک سامان با ۹۱۹ هزار و ۵۱۱ فقره به ارزش ۱۷۰ همت، بانک خاورمیانه با ۱۶۶ هزار و ۸۳۲ فقره به ارزش ۱۵۲.۳ همت و بانک اقتصاد نوین با ۱۷ هزار و ۹۱۹ فقره تسهیلات به ارزش ۱۲۷.۴ همت، در جایگاه ششم تا دهم بانکهای برتر در پرداخت تسهیلات از سوی شبکه بانکی کشور قرار گرفتند.
سرپرست بانک توسعه تعاون:
رکن اعتباری، قلب تپنده بانک است
سرپرست بانک توسعه تعاون گفت: رکن اعتباری قلب تپنده بانک است، به صورت مستمر با همکاران و ارکان اعتباری بانک همکاری داریم، باید چالش ها و مسائل حوزه اعتباری را با هم اندیشی و هم افزایی، ساماندهی کنیم.
به گزارش کائنات، علی سرزعیم در رابطه با حجم تقاضاها برای تسهیلات و معرفی شدگان نیز بر ضرورت تقسیم بندی و توزیع زمانی تایید کرد و گفت: برای رسیدگی به نیازمندی های حوزه حمایتی جامعه و همچنین برای کمک به حوزه های کسب و کار تعاونی ها نیازمند برنامه دقیق و منسجم هستیم.
سرزعیم خاطر نشان کرد: واقف هستیم که سیاست های پولی و همچنین محدودیت های کنترلی و اعتباری بانک مرکزی استمرار دارد، لذا توجه به روشهای نوین تامین مالی و استفاده از ظرفیت بازار بدهی ضرورت دارد. نیاز مالی و اعتباری بسیاری از واحدهای اقتصادی از طریق ابزارهای نوین قابلیت تامین دارد. اقدامات متنوعی از سوی بانک صورت پذیرفته است، با تقویت این حوزه و همچنین دستیابی به ظرفیت شرکت تامین سرمایه امکان فعالیت بیشتر در این حوزه فراهم است.
این مقام بانکی تصریح کرد: همزمان با گسترش فین تک ها و فناوری های مالی؛ شاهد شکل گیری تقاضاهای متنوع اعتباری در بازار برای کالاهای خانگی و احتیاجات اقشار گوناگون جامعه هستیم، می توانیم بخشی از تسهیلات حمایتی را با تمرکز بر بازار کالاهای ایرانی اختصاص دهیم، شاهد شکل گیری تقاضای اعتباری برای سفر هستیم. برای پاسخگویی به این تقاضاها متناسب با نیاز جامعه برنامه های متنوع اعتباری قابل اجرا است.
سرزعیم تاکید کرد: در سیستم اقتصادی جامعه اقدامات و فعالیت های متنوعی در حوزه های بازرگانی و صادرات و واردات در حال انجام است، می توانیم سهم بانک توسعه تعاون را در فعالیت های بانکداری بین المللی و حوزه ارزی افرایش دهیم.
در این جلسه حسن شریفی معاون عملیات بانکی، احمد محمدی مدیر امور اعتباری، مصیب کرمی مدیر امور بین الملل، رامین نجمی رئیس اداره کل سرمایه گذاری و روسا و معاونین ادارات حوزه معاونت عملیات بانکی گزارشی از اقدامات و برنامه ها ارائه دادند.