۷ روایت صحیح آتش بس لبنان
اگر چه جنگ روایتها از همان لحظه آغاز طوفان الاقصی، موازی با جنگ نظامی، امنیتی و سیاسی شکل گرفته است، اما برخی رخدادهای بزرگ مثل بمباران بیمارستان معمدانی، ادعای کشف و انهدام تونل ها، شهادت سید، حمله به ساختمان سفارت ایران در سوریه، وعدههای صادق و مسائلی از این دست، اهمیت جنگ روایت را به درجهای بالاتر از جنگ نظامی میرساند.
یکی از این رخدادهای بسیار مهم، آتش بس بین لبنان و رژیم صهیونیستی است. اسراییل امید دارد با ارائه اخبار نادرست و صحنه آرایی سیاسی، به گونهای اذهان را دستکاری کند که این آتش بس را برای خود به عنوان یک پیروزی استراتژیک، به تصویر بکشاند.
الله کرم مشتاقی،دبیر سابق سفارت ایران در بیروت نوشت:در این باره چند نکته مهم است.
نتانیاهو سه هفته پیش وقتی گالانت وزیر جنگ جنایتکار خود را از کابینه اخراج کرد، استدلالش این بود که «او به اندازه کافی شجاعت و شهامت پیشبرد جنگ را ندارد». نتانیاهو میگفت: «ما بهتر میتوانیم کار حزب الله را به پایان برسانیم» حالا چه اتفاقی رخ داده که نتانیاهو و اطرافیانش به آتش بسی تن داده اند؟ بنابراین، صحیح آن است که بگوییم اسرائیل تن به آتش بس داده است. نه اینکه چرا حزب الله آتش بس را پذیرفت.
اسراییل همواره تاکید میکنند که ۸۰٪ توان نظامی حزب الله را ویران کرده اند!
اگر رژیم صهیونیستی چنین قدرت و توانمندی داشت، چرا برای ویران کردن ۲۰٪ باقیمانده، تهاجمش را ادامه نداد.
واقعیت آن است که جنگ در لبنان آنطور که اسراییل میخواست، پیش نرفت. عملیاتهای موشکی حزب الله فراتر از تصور اسراییل بود. از سوی دیگر سیاست «جامعه زدایی از مقاومت» شکست خورد و نه تنها حمایت شیعیان از حزب الله قطع نشد بلکه همبستگی لبنانیها با حزب الله بیشتر شد. اسراییل گمان میکرد میتواند حزب الله را تضعیف و با بحران سیاسی مواجه کند، در حالی که جریانهایی که در برخی موضوعات مانند انتخاب رئیس جمهور با حزب الله دچار اختلافاتی بودند، پس از تهاجم اسراییل به لبنان، سعی در نزدیکی بیشتر به حزب الله کردند. شرح و پیچیدگی این موضوع مبحث جداگانهای میطلب. این موضوعی است که خود صهیونیستها را نیز شوکه کرده است.
بندهای سیزده گانه توافق آتش بس با پیش نویس مورد نظر اسراییل فاصله زیادی دارد. به عبارتی اصرار حزب الله موجب تغییرات جدی در بندهای توافق شده است. به عنوان مثال حزب الله از تشکیل «کمیته نظارت» جلوگیری کرده است. واژه مبهم «جنوب» را به جنوب لیتانی تغییر داده، نام قطعنامه ۱۵۵۹ را حذف کرده، از آوردن نام گروههای فلسطینی فعال در لبنان، جلوگیری کرده، اصرار داشته که آوارگان لبنانی به «منازل و زمینهای خود» برگردند نه به چیزی که در پیشنویس از آن با عنوان «دیار خود» یاد شده. چندین مورد دیگر نیز در این باره با نظر حزب الله اعمال گردیده است که باید در وقت مقتضی بر روی تک تک آن، با افتخار تاکید کرد.
آوارگان لبنانی در حال بازگشت به منازل خود در جنوب هستند، اما در سرزمینهای اشغالی چنین بازگشتی وجود ندارد و صهیونیستها همچنان احساس ناامنی میکنند.
اسراییل حساب زیادی روی ناامید سازی ملتهای محور مقاومت باز کرده. اسراییل میداند که جبهه قوی، نیازمند پشت جبهه قوی است، قوت حزب الله به قوتی است که حامیان لبنانی مقاومت در پشت جبهه برایش ساخته اند. اسراییل میخواهد این قدرت اجتماعی را بشکند. امتداد قدرت اجتماعی حزب الله صرفا در لبنان خلاصه نمیشود. همچنان که قدرت اجتماعی حماس در غزه خلاصه نمیشود. ما اکنون بخشی از قدرت اجتماعی و رسانهای حزب الله هستیم و نباید اجازه بدهیم که روایتهای صهیونیستی از جنگ و آتش بس در ذهنمان رسوخ کند.
رسانه رژیم صهیونیستی: اسرائیلیها
از آتش بس با لبنان سرخورده شدهاند
روزنامه عبری زبان «یسرائیل هیوم» در گزارشی به آتش بس میان اسرائیل و لبنان اشاره کرد و نوشت که صهیونیستها از آتش بس با حزب الله سرخورده شده و احساس شکست میکنند.
این رسانه رژیم صهیونیستی در این گزارش به قلم «ساره کوهن» افزود: توافق آتش بس با حزب الله لبنان با احساس ناامیدی، سرخوردگی و تلخکامی همراه بود.
این گزارش میافزاید: هرگز گمان نمیکردیم که پیروزی بر حزب الله اینگونه باشد. پس از این همه جنگ و خستگی و خسارت، این توافق که با این شیوه و در این زمان بر ما تحمیل شد، توافق خوبی نبود. در ادامه این گزارش آمده است: توافق امضا شده با حزب الله از یک توافق خوب بسیار فاصله دارد و این توافق ما را به یاد توافقهای گذشته بنیامین نتانیاهو پس از هر عملیات فلسطینیها میاندازد.
این گزارش میافزاید: هربار و پس از هر توافقی ادعا میکردند که حماس سرکوب شده است ولی در واقعیت این گروه ضربهای نه چندان محکم خورده بود و پس از مدتی فاجعه هفتم اکتبر (پانزدهم مهر ۱۴۰۲) را رقم زد.
آتش بس بین رژیم صهیونیستی و لبنان با میانجیگری بین المللی در ساعت ۴:۰۰ بامداد روز چهارشنبه به وقت بیروت (۵:۳۰ بامداد به وقت تهران) اجرایی شد و رسانههای رژیم صهیونیستی برخی از مفاد اصلی توافق آتش بس را به شرح زیر اعلام کردند:
- حزب الله و دیگر گروههای مقاومت در خاک لبنان حملهای علیه اشغالگران انجام نخواهند داد.
- اسرائیل اقدام نظامی هجومی علیه اهداف در لبنان چه در روی زمین و چه در هوا و دریا انجام نخواهد داد.
- لبنان و اسرائیل بر اهمیت قطعنامه ۱۷۰۱ شورای امنیت واقف هستند.
- اسرائیل نیروهایش را به تدریج به جنوب خط آبی (خط ترسیم شده سازمان ملل بین لبنان و سرزمینهای اشغالی) ظرف مدت ۶۰ روز عقب خواهد برد.
- آمریکا در راستای تقویت مذاکرات غیرمستقیم بین اسرائیل و لبنان برای رسیدن به مرزهای مورد توافق طرفین حرکت خواهد کرد. همزمان با اجرایی شدن آتش بس در جنگ جبهه لبنان، نتایج جدیدترین نظرسنجی در سرزمینهای اشغالی نشان میدهد که اکثریت صهیونیستها معتقدند رژیم صهیونیستی نتوانست حزب الله را شکست دهد. براساس این نتایج، ۶۰.۸ درصد از پرسش شوندگان گفتند که رژیم اسرائیل بر حزب الله پیروز نشده است. این نتایج همچنین نشان داد که فقط ۲۵.۸ درصد از پرسش شوندگان معتقدند که رژیم اسرائیل پیروز شده است و ۱۳.۴ درصد دیگر گفتهاند که در این زمینه مطمئن نیستند. آتش بس در جبهه لبنان با انتقاد گسترده محافل سیاسی داخلی رژیم صهیونیستی روبرو شده و آنها چنین توافقی را شکست و ناکامی این رژیم توصیف کردند.
اقتدار دریایی ما در جهان مشاهده میشود
امیر شهرام ایرانی فرمانده نیروی دریایی ارتش در پیش از خطبههای نماز جمعه تهران که در مصلای امام خمینی(ره) برگزار شد، ضمن گرامیداشت ۷ آذرماه ـ روز نیروی دریایی ارتش ـ گفت: عملیات موفقیت آمیز مروارید ۷ در بسیاری از دانشگاه های دریایی تدریس میشود، چرا که توانست در مدت کوتاهی پس از جنگ، دشمن بعثی را از عرصه دریایی حذف کند و همچنان اقتدار دریایی باقی بماند. وی افزود: این سیادت و اقتدار نه در خلیج فارس بلکه در گوشه، گوشه آبهای جهان آن هم با دانش به روز مشاهده میشود. فرمانده نیروی دریایی ارتش تاکید کرد: امروز اگر همرزمان من در عمق اقیانس به هسته اصلی شیطان میگویند، اینجا آبهای ایران است و شما نباید حضور پیدا کنید و آنها هم برمیگردند همه و همه به این دلیل است که آنان از ما نمیترسند بلکه از جوانان ما میترسند. دریادار ایرانی با تاکید بر اینکه ما بدون عِده و عٌده امروز به عنوان قدرت دریایی در تراز قدرتهای دریایی جهان قرار گرفتهایم، گفت: این ممکن نبود مگر اینکه شهدا و خانوادههای آنان ما را دعا کنند. وی با بیان اینکه ۷ آذرماه امسال برای ما خوشایند است، به این دلیل که علاوه بر اقتدارهایی که داشتیم و خواهیم داشت، مصادف با پیروزی حق بر باطل در جبهه مقاومت شد،گفت: ما همچون کوههای این سرزمین پشت سر ولایت قرار خواهیم گرفت و گام به گام جلوتر خواهیم رفت تا ظلم پاک شود.
در نماز جمعه تهران؛
ابوترابیفرد: غرب با احترام به حقوق ملت ایران، امکان گفتوگو را فراهم کند
خطیب نماز جمعه تهران با بیان اینکه غرب میتواند با اصلاح رفتار، احترام متقابل و توجه به حقوق ملت بزرگ ایران، امکان گفتوگو را فراهم آورد، گفت: ایران مقتدر، همواره آماده گفتوگو است. حجت الاسلام والمسلمین «سید محمدحسن ابوترابیفرد» در خطبههای نماز جمعه این هفته تهران به رابطه ایران و غرب اشاره کرد و افزود: ارتباط ایران و اتحادیه اروپا فراز و نشیبهای فراوانی را تجربه کرده است، پیروی دولتهای اروپایی از مواضع آمریکا کاملا روشن است. اتحادیه اروپا از شخصیت مستقل سیاسی بهرهمند نیست، منافع اروپا قربانی زیادهخواهیهای آمریکا شده است و از سوی دیگر سیاستهای جانبدارانه در منطقه غرب آسیا از دلایل عدم شکل گیری روابط پایدار و با ثبات با ایران در طول چهار دهه گذشته بوده است. خطیب نماز جمعه تهران به اقدام غیرمتعارف و خصمانه اتحادیه اروپا در صدور بیانیه مشترک با کشورهای عضو همکاری خلیج فارس و طرح ادعای بی اساس در خصوص جزایر سه گانه ایرانی اشاره کرد و گفت: تصویب قطعنامه در شورای حکام آژانس با اصرار تروئیکای اروپایی و آمریکا، شرایط جدیدی را به وجود آورده است.