روزنامه کائنات
7

شهرستان

۱۴۰۳ شنبه ۳ آذر - شماره 4720

رئیس کمیسیون بانک، مالیات، کار و تامین اجتماعی اتاق تبریز:

جایگاه نماینده اتاق بازرگانی در هیئت‌های حل اختلاف مالیاتی تثبیت و تقویت شد

  لیلا پاشایی : جلسه کمیته مالیاتی اتاق بازرگانی تبریز با حضور مدیرکل امور مالیاتی استان و معاونین این اداره کل برگزار شد.
رئیس کمیسیون بانک، مالیات، کار و تامین اجتماعی اتاق تبریز، هدف از برگزاری این جلسه را هم‌اندیشی برای افزایش تعامل و طرح مسائل مالیاتیِ اعلام شده، توسط تشکل‌ها عنوان کرد.
مهدی امینی گفت: با اصلاح ماده 244 قانون مالیات‌های مستقیم، جایگاه نماینده اتاق بازرگانی در هیئت‌های حل اختلاف مالیاتی تثبیت و تقویت شد و استقلال هیئت‌ها از اداره امور مالیاتی اتفاق افتاد و اتاق بازرگانی نیز در شیوه انتخاب و معرفی نمایندگان خود در این هیئت‌ها و همچنین ارزیابی عملکرد آن‌ها رویکرد جدیدی را اتخاذ کرده است.
مدیرکل امور مالیاتی استان در این نشست گفت: مطابق قانون، این اداره کل، استقلال هیئت‌های حل اختلاف مالیاتی را اجرایی کرده است و علیرغم کمبود فضای فیزیکی، با بازسازی سالنی در ساختمان مرکزی، آن را در اختیار هیئت‌ها قرار داده‌ایم و در نظر داریم فضای فیزیکی بهتری را در یکی از ساختمان‌های اداری به هیئت‌ها اختصاص دهیم.
عیسی اورج‌زاده با اشاره به مشکلات سامانه مودیان و انعکاس آنها به سازمان امور مالیاتی گفت: با توجه به اینکه هر سامانه‌ای در ابتدای راه‌اندازی مشکلاتی خواهد داشت، تقاضا دارم تمام مشکلات موجود سامانه را از ما استعلام کنید تا راهنمایی لازم را ارائه دهیم و موارد خارج از اختیار خود را از سازمان امور مالیاتی و دفتر فنی سازمان کمک گرفته و ارائه طریق کنیم.
اورج‌زاده در خصوص تقسیط بدهی در سامانه مودیان گفت: در صورتی که تعداد اقساط مدنظر مؤدی کم باشد، می‌تواند از طریق سامانه اقدام کند، اما به دلیل اینکه چون مؤدی خواستار افزایش تعداد اقساط است، به اداره مراجعه می‌کند و ما مجبور هستیم، سهمیه تعیین شده را احصاء کنیم. زمان‌بر بودن اقساط هم به زیان ما و هم به زیان مؤدی است و افزایش هر قسط موجب تعلق 2 درصد جریمه می‌شود.
مدیرکل امور مالیاتی استان در خصوص استرداد مالیات بر ارزش افزوده اظهار کرد: از دوره چهارم سال 1402 با راه‌اندازی سامانه مودیان، استرداد از طریق این سامانه انجام خواهد شد و بخشنامه مربوطه در حال تدوین است و بعد از این، اداره کل در استرداد نقشی نخواهد داشت و صورتحساب‌های صادره از طریق سامانه، مورد قبول سازمان است و اداره کل حق بررسی صورتحساب‌ها را ندارد و ما تا دوره سوم سال 1402 باید استرداد ها را انجام دهیم و تقریباً تمامی استردادهای مربوط به قبل از سال 1402 پرداخت شده است و استردادهای پرونده‌های مربوط به سه ماهه سال 1402 را شروع کرده‌ایم. معاون حسابرسی مالیاتی شرکت‌های اداره کل امور مالیاتی استان در خصوص دستورالعمل بخشودگی جرائم و تقسیط گفت: ایراد این دستورالعمل و بخشنامه‌های مربوطه، این است که از سال 1400، مبنای شروع تاریخ تقسیط و کسر 2 درصد از جرائم (به ازای هر ماه تا پایان اقساط) از تاریخ ابلاغ برگ تشخیص در نظر گرفته می‌شود و با توجه به اینکه اکثراً مودیان به برگ تشخیص معترض هستند، با ابلاغ برگ تشخیص مالیات، مؤدی فرصت یک‌ماهه برای حق اعتراض دارد و ۴۵ روز مراحل دادرسی ماده 238 طول می‌کشد و عملاً این پروسه، 3 ماه زمان می‌برد و مؤدی، 3 ماه از مجموع تعداد ماه‌های تقسیط را از دست می‌دهد و از این تسهیلگری به شکل کامل بهره‌مند نمی شود.
غلامعلی چراغی افزود: اصلاح دستورالعمل جهت تغییر مبنای شروع تاریخ تقسیط از تاریخ برگ تشخیص به تاریخ برگ قطعی مالیات لازم است، تا مؤدی امکان استفاده کامل از این تسهیل‌گری را داشته باشد.
مدیر دادرسی مالیاتی استان با اشاره به تغییر آیین‌نامه دادرسی مالیاتی از سال ۱۴۰۰ گفت: با تغییر این آیین‌نامه، استقلال در آرای هیئت‌ها اتفاق افتاده است و مطابق این آیین‌نامه برخی شرایط هیئت‌ها تغییر یافته از جمله اینکه پیشتر تشکل‌های صنفی، نماینده بند 3 را معرفی می‌کردند، اما حالا نمایندگان بند ۳ محدود به معرفی از جانب ۷ نهاد ( اتاق بازرگانی، اتاق تعاون، جامعه حسابداران رسمی، جامعه مشاوران رسمی مالیاتی، مجامع حرفه ‌ای، اتاق اصناف، شورای اسلامی شهر، کانون وکلا و مرکز وکلا،‌ کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده) شده‌اند که به مدت سه ‌سال منصوب می‌‌شوند و عبارت نماینده صنف تغییر یافته است.
حسن تیموری غرب افزود: در صورتی که انجمن‌های صنعتی و تولیدی نسبت به معرفی نماینده تشکل خود اقدام کنند، معرفی آنها پذیرفته نیست و معرفی را مطابق این دستورالعمل منوط به معرفی از جانب اتاق بازرگانی می‌کنیم.

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه