«به وقت شام» در شبکه نمایش
شبکه نمایش سیما همزمان با اعلام پایان داعش توسط سردار شهید سلیمانی فیلم سینمایی «به وقت شام» ساخته ابراهیم حاتمی کیا را روی آنتن می برد.
به گزارش روابط عمومی شبکه نمایش، فیلم «به وقت شام» به کارگردانی و نویسندگی ابراهیم حاتمیکیا و تهیهکنندگی محمد خزاعی محصول سال ۱۳۹۶ است که ساعت ۱۵ چهارشنبه ۳۰ آبان ماه از این شبکه پخش می شود.
«به وقت شام» موفق به دریافت سه سیمرغ بلورین در سی و ششمین دوره جشنواره فیلم فجر شد.
در این فیلم سینمایی خواهیم دید: یونس و علی، پدر و پسر خلبانی هستند که مأموریت ویژه آنها به پرواز درآوردن هواپیمایی در تَدمُر به سمت دمشق است، آنها باید مردم تحت ظلم داعش را به وسیله این پرواز نجات دهند اما در این راه مشکلات زیادی در انتظار آنهاست … .
بابک حمیدیان، هادی حجازیفر، پیر داغر، خالد السید، رامی عطاالله، الیث المفتی و ژاله کاظمی در فیلم سینمایی «به وقت شام» هنرنمایی کرده اند.
«علت مرگ: نامعلوم» اکران میشود
«علت مرگ: نامعلوم» به کارگردانی علی زرنگار پروانه نمایش گرفت.
طبق اعلام روابط عمومی فیلم، فیلم سینمایی «علت مرگ: نامعلوم» به نویسندگی و کارگردانی علی زرنگار و تهیهکنندگی مجید برزگر که در چند سال اخیر اجازه اکران نداشت درنهایت موفق به دریافت پروانه نمایش شد و به سرگروهی سینما هویزه از اواخر ماه آذر ۱۴۰۳ روی پرده سینماها خواهد رفت.
پخش داخلی فیلم را خانه فیلم به مدیریت سعید خانی برعهده دارد.
حضور در بخش استعداد جدید آسیایی بیست و پنجمین دوره جشنواره شانگهای چین و چهار نامزدی و کسب جایزه بهترین فیلمبرداری برای داود ملک حسینی، حضور در بخش اصلی و رقابتی پنجاه و هفتمین جشنواره بینالمللی فیلم هوف آلمان، جایزه بهترین فیلم جشنواره زیرزمینی تورین ایتالیا، جایزه بهترین فیلم دهمین دوره جشنواره فیلمهای ایرانی در زوریخ، نامزد بهترین فیلم در سی و ششمین دوره جشنواره فیلم خیرونا، رقابت در سومین جشنواره بینالمللی فیلم پیجن و جشنواره مونادناک نیوهمشایر آمریکا، رقابت در بیستویکمین دوره جشنواره سالنتوی ایتالیا برخی از موفقیتهای جهانی این فیلم است.
در خلاصه داستان «علت مرگ: نامعلوم» آمده است: هفت مسافر پیش از طلوع آفتاب، شهداد را به مقصد کرمان ترک میکنند. میان راه اتفاقی آنها را از رفتن بازمیدارد…
بانیپال شومون، علیرضا ثانیفر، ندا جبراییلی، علیمحمد رادمنش، زکیه بهبهانی، رضا عموزاد، سهیل باوی، سعید رضاییکیا و میلاد مرادی در این فیلم به ایفای نقش پرداختهاند.شرکت «رفت فیلم» پخش بینالملل این فیلم را برعهده دارد.
عوامل فیلم عبارتند از نویسنده و کارگردان: علی زرنگار، تهیهکننده: مجید برزگر، مجری طرح: پویان صادقی، مدیر فیلمبرداری: داود ملکحسینی، تدوین: حمید نجفیراد، طراحی و ترکیب صدا: سیدعلیرضا علویان، طراح صحنه و لباس: محمدرضا میرزامحمدی، صدابردار: سعید بجنوردی، موسیقی: عیسی حبیبزاده، طراح چهرهپردازی: محمدرضا قومی، رنگآمیزی تصاویر: حمیدرضا فطورهچیان، منشی صحنه: مارال فتحی، برنامهریز: سیاوش رمضانلو، امید راد، دستیار اول کارگردان: سیاوش رمضانلو، احسان شیری، عکاس: پیام صادقی، جانشین تهیه کننده: مهدی برزگر، مدیر تولید: محمد جعفری، مدیر روابط عمومی: نغمه دانش آشتیانی.
نخستین رمان ایشیگورو هم
به فیلم سینمایی بدل میشود
با اقتباس از «منظر پریده رنگ تپهها» اولین رمان کازوئو ایشیگورو، فیلمی در حال فیلمبرداری است.
به گزارش ورایتی، «منظر پریده رنگ تپهها»، نخستین رمان کازوئو ایشی گورو نویسنده برنده جایزه نوبل، برای کمپانی «بونبوکو» ژاپن و «نامبر ۹ فیلمز» بریتانیا در قالب یک فیلم بلند ساخته میشود.
این فیلم که توسط ایشیکاوا کِی ژاپنی در حال تولید و کارگردانی است، توسط «یو-نکست» کمپانی استریم داخلی ژاپن ارایه میشود.
پس از اتمام کار ساخت فیلم شرکت گاگا توزیع فیلم را سال آینده در ژاپن انجام خواهد داد.
«نامبر ناین فیلمز» پیش از این فیلم «زندگی» را با اقتباس از فیلم کلاسیک آکیرا کوروساوا به نام «ایکیرو» برمبنای فیلمنامهای به قلم ایشیگورو و با بازی بیل نای تولید کرده و ۲ نامزدی اسکار به دست آورده است.
گاگا این فیلم را اینگونه توصیف کرده است: یک درام معمایی که اسرار خاطرات یک بیوه ژاپنی را در فاصله بین ناکازاکی پس از جنگ در ژاپن دهه ۱۹۵۰ و انگلستان دهه ۱۹۸۰ در پایان دوران جنگ سرد، آشکار میکند.
«منظر پریده رنگ تپهها» که سال ۱۹۸۲ منتشر شد با تمرکز بر یک زن میانسال ژاپنی نوشته شده که تنها در انگلستان زندگی میکند. وقتی دختر کوچکتر وی به ملاقات او میآید، آن دو در مورد خودکشی دختر بزرگتر زن و تلاشهای زن برای شروع زندگی در کشوری جدید صحبت می کنند. هیروسی سوزو بازیگر «خواهر کوچک ما» و «قتل سوم» هر دو به کارگردانی هیروکازو کورئیدا بازیگر این فیلم است.
ایشی گورو در ناکازاکی ژاپن به دنیا آمد و وقتی ۵ ساله بود با والدینش به بریتانیا نقل مکان کرد. او در بریتانیا تحصیل کرد، اما در خانه ژاپنی صحبت میکرد و به همین دلیل باور دارد که ریشههای فرهنگی دوگانه تأثیر بهسزایی در نوشتن او داشته است. وی گفته ژاپنی که در دو رمان اول او به تصویر کشیده شده تا حد زیادی تخیلی است.
پیش از این فیلمی با اقتباس از «بازمانده روز» سومین رمان ایشیگورو که سال ۱۹۸۹ منتشر شد، توسط کلمبیا پیکچرز به کارگردانی جیمز آیوری در سال ۱۹۹۳ ساخته شد و نسخه نمایشی آن هم به صورت موزیکال در سال ۲۰۱۰ در لندن روی صحنه رفت.
از رمان «هرگز رهایم مکن» نیز در سال ۲۰۱۰ یک فیلم سینمایی و سال ۲۰۱۶ یک مینی سریال تلویزیونی ساخته شد و «یک هنرمند از دنیای شناور» نیز در قالب یک فیلم تلویزیونی در سال ۲۰۱۹ دیده شد. «کلارا و خورشید» جدیدترین رمان ایشگوور نیز سال ۲۰۲۰ برای اقتباس سینمایی انتخاب شد که برمبنای فیلمنامهای به قلم داوی والر به کارگردانی تایکا وایتیتی و با بازی جنا اورتگا، ایمی آدامز و استیو بوچمی با عنوان «اشکها و باران» در سال ۲۰۲۴ ساخته شد. این فیلم هنوز به نمایش درنیامده است.
ایشیکاوا، کارگردان این فیلم سازنده «گوکوروکو - ردپای گناه» و «یک مرد» است که هر دو در جشنواره فیلم ونیز به نمایش درآمدند. وی درباره ساخت فیلم گفت: آنچه به من جرات رویارویی با این رمان بزرگ را داد، سخنان نویسنده بود که گفت؛ همیشه باور داشتم این داستان باید توسط نسل جوان ژاپن تبدیل به فیلم شود.
«بونبوکو» سازنده فیلمهایی چون «هیولا» برنده جایزه بهترین فیلمنامه کن و سریال «ماکانایی» برای نتفلیکس هر ۲ به کارگردانی کورئیدا است.
«مخمصه» کارگردان معروف آمریکایی در عربستان
نسخه مرمت شده فیلم کلاسیک «مخصمه» ساخته معروف مایکل مان کارگردان آمریکایی در جشنواره فیلم دریای سرخ عربستان به نمایش گذاشته میشود.
فیلم «مخمصه» به همراه سه اثر دیگر که توسط کمپانی مصری «Egyptian Media Production City» بازسازی شدهاند در بخش گنجینههای جشنواره فیلم دریای سرخ عربستان به نمایش گذاشته میشوند.
نسخه مرمت شده فیلمهای مصری «نان و نمک» ساخته حسین فوزی محصول ۱۹۴۹، «لبخند بزنید عکس بهتر میشود» ساخته شریف عرفه محصول ۱۹۹۸ و «شفیقه و متولی» ساخته علی بدرخان محصول ۱۹۷۸ نیز در بخش گنجینههای جشنواره عربستان ویژه کلاسیکهای جاودانه سینمای جهان به نمایش گذاشته میشوند.
به گزارش هالیوود ریپورتر، فیلم «مخمصه» (Heat) ساخته مایکل مان، محصول سال ۱۹۹۵، یکی از ماندگارترین فیلمهای جنایی و اکشن تاریخ سینما است که با بازی درخشان آل پاچینو و رابرت دنیرو به شهرت ویژهای دست یافته است. این فیلم داستان تعقیب و گریز میان یک کارآگاه پلیس به نام وینسنت هانا (با بازی آل پاچینو) و یک سارق حرفهای به نام نیل مککالی (با بازی رابرت دنیرو) را روایت میکند.
فیلم از نظر روایی و بصری، ترکیبی از صحنههای اکشن نفسگیر، دیالوگهای عمیق و کاوشی روانشناسانه در شخصیتهای اصلی است. مایکل مان در این اثر، علاوه بر ساخت یک فیلم جنایی، به تضادهای اخلاقی و پیچیدگیهای روانی دو شخصیت اصلی میپردازد، به طوری که تماشاگر همزمان هم میتواند با پلیس و هم با سارق همدلی کند.
از جمله ویژگیهای برجسته فیلم تقابل دنیرو و پاچینو بود که نخستین بار بود که این دو غول بازیگری در یک صحنه با هم روبرو شدند. همچنین صحنه سرقت بانکی در این فیلم یکی از بهترین سکانسهای اکشن در تاریخ سینما که تأثیر زیادی بر فیلمهای بعدی این ژانر داشته است. صداگذاری و کارگردانی این صحنه نیز تمجیدهای فراوانی برانگیخته است.
فیلم در زمان اکران با تحسین گسترده منتقدان روبرو شد و هنوز هم بهعنوان یکی از آثار کلاسیک ژانر جنایی شناخته میشود. بسیاری آن را شاهکاری بینقص از مایکل مان میدانند که مرزهای فیلمهای اکشن و درام را به چالش کشیده است.
چهارمین جشنواره فیلم دریای سرخ عربستان از از ۵ تا ۱۴ دسامبر (۱۵ تا ۲۴ آذر) در عربستان برگزار خواهد شد و دو فیلم کوتاه «دریچه» ساخته علیرضا کاظمی پور و پانتهآ مصلح و «جهش» ساخته نگار حسن زاده در بخش مسابقه فیلم های کوتاه این رویداد سینمایی حضور دارند.