وزیر امور اقتصاد و دارایی مطرح کرد؛
لزوم حمایت بانکها
برای پرداخت سریع تر وامهای توانمندسازی
وزیر امور اقتصاد و دارایی با اشاره به اقدامات کمیته امداد برای توانمندسازی، از مدیران بانکها خواست تا باقی مانده سال با سرعت بیشتری کمک کنند که عقبماندگی از برنامهای که در این زمینه داشتیم، برطرف شود و وامهای موردنیاز توانمندسازی و اشتغال تامین شود.
به گزارش کائنات، عبدالناصر همتی در همایش یاوران اشتغال کمیته امداد با بیان اینکه حمایت کمیته امداد که تشکیل آن ابتکار حضرت امام(ره) بود و اقدامات این نهاد تاکنون، موجب افتخار است، گفت: مقام معظم رهبری هر سال تاکید میکنند که اگر بخواهیم مسائل و مشکلات را رفع کنیم باید به سمت رونق تولید برویم و تولید را راه بیاندازیم.
وی با تاکید بر لزوم آموزش و ایجاد اشتغال ایجاد و حرکت کشور در مسیر توسعه اشتغال پایدار، گفت: حتی در پیشرفتهترین کشورهای دنیا هم نهادهایی وجود دارد که بخشی از اقشار جامعه که به خاطر مسائل رشد و توسعه و تصمیمات اشتباه یا مسائل خاص فردی یا بخشی کشور از حرکت قطار جا ماندهاند به آنها کمک میکنند. کمیته امداد نیز کارهای اساسی کرده است.
همتی با بیان اینکه کمیته امداد یکی از نهادهای معتبر و خوشنام کشور است، تصریح کرد: کاری که برای توانمندسازی افراد شروع شده، کار خوبی است و کمک میکنیم، ادامه پیدا کند.
وزیر امور اقتصاد و دارایی خطاب به مسئولان کمیته امداد تاکید کرد: به عنوان مسئول وزارت اقتصاد و دارایی و بانکهایی که با ما همراهی میکنند و حتی بخش خصوصی، همه تلاش خود را میکنیم تا بتوانید توفیقات بیشتری به دست آورید. توفیق بیشتر شما، کم کردن هزینههای دولت و کم کردن هزینههای اجتماعی است و این چیزی است که تاکید داریم و پیگیری خواهیم کرد. وی در ادامه با اشاره به روند پرداخت قرضالحسنه افزود: به دلیل چند ماه بلاتکلیفی در مجموعه کارهای کشور، در همه زمینهها کمتر از حدی که تصور میکردیم عمل شد و از همین رو از مدیران بانکها خواهشمندم که باقی مانده سال با سرعت بیشتری کمک کنند که عقبماندگی از برنامهای که در این زمینه داشتیم، نداشته باشیم تا وامهای موردنیاز توانمندسازی و اشتغال تامین شود. همتی ادامه داد: البته مبلغی برای حساب ثروت و عدالت است که از صندوق توسعه ملی باقی مانده بود، پنج همتی گرفتیم که با منابع بانکها ترکیب شود، ۱۵ همت میشود که درصدی از آن هم برای مناطق روستایی و عشایری به کمیته امداد تعلق میگیرد و همکاران در حال پیگیری آن برای نهایی کردن هستند. این هم منبعی است که میتواند در اختیار قرار گیرد. عبدالناصر همتی همچنین در حاشیه برپایی نمایشگاه و فروشگاه تولیدات و محصولات مددجویان کمیته امداد، با بیان اینکه برای بانکها تعهداتی در بودجه پیشبینی شده است و تلاش میشود که در نیمه دوم سال تامین شوند، گفت: کار سرعت بیشتری گرفته و امید است که هرچقدر بتوانیم به کمیته امداد کمک کنیم، زیرا رییس کمیته امداد و همکارانشان در زمینه توانمندسازی عملکرد خیلی خوبی داشتهاند.
وی ادامه داد: هرچقدر بتوانیم به توانمندسازی تعداد افراد بیشتری کمک کنیم و اشتغال بیشتری ایجاد شود از آن استقبال و حمایت و پشتیبانی میکنیم.
وی در پاسخ به این سوال که تعهدات امسال به طور صد در صد محقق میشود، افزود: محدودیتهایی در وامهای قرضالحسنه وجود دارد. اما کمیته امداد نیز جز اولویتهای اصلی است و حتما انجام میشود.
رئیس کل بانک مرکزی:
بازگشت ارز به خوبی صورت میگیرد
رئیس کل بانک مرکزی گفت: از راهاندازی بسته نقدینگی ۲۰۰ همتی برای تزریق به واحدهای تولیدی خبر داد. به گزارش کائنات، محمدرضا فرزین گفت: بی شک بخش مهمی از سیاست های بانک مرکزی بر تجارت کشور اثر گذار است.
وی افزود: در خصوص بحث ارز، ما در ماه های اخیر سیاستهای خود را اعلام کرده ایم و در حال نهایی کردن آن هستیم وما نخایتا ترز را به یک بازار تبادلی منتقل میکنیمو نرخ ارز تحت یک سیستم مچینگ شکل خواهد گرفت و امیدواریم این موضوع به ثبات بازار کمک کند.
رئیس کل بانک مرکزی ادامه داد: زمانی که دو سال پیش نوسانات ارزی شدت یافت، سامانه نیما را راه اندازی کردیم و سعی کردیم پیش بینی پذیری نرخ ارز در سامانه نیما محقق شود. با این حال، نیما یک بازار نبود و تنها یک سامانه بود و نرخ اصلی در بازار توافقی شکل خواهد گرفت و کشف نرخ اصلی در بازار ارز توافقی شکل میگیرد که علامت دهی به بازار را از طریق بازار توافقی محقق خواهد شد.
فرزین اظهار کرد: ما به دنبال کاهش مرجعیت نرخ بازار غیر رسمی هستیم و در تلاشیم تا مرجعیت رسمی ارزی در کشور در بازار ارز توافقی محقق شود.
وی خاطر نشان کرد: در خصوص پیمان سپاری ارزی، از آنجایی که این موضوع یک قانون است با این حال، با فعال شدن بازار ارز توافقی همه تولیدکنندگان میتوانند در بازار توافقی ارز خود را عرضه کنند که کمک بسیاری به تسهیل فرایند عرضه ارز به تولیدکنندگان و تجار است.
این سیاستگذار پولی کشور اظهاد کرد: در خصوص نقدینگی واحدهای تولید، قبول داریم که تا حدودی کنترل نقدینگی باعث انسداد واحدهای تولیدی شده است. با این حال مقرر شده یک بسته بالای ۲۰۰ همتی راه اندازی شود تا منابع نقدینگی جدید به واحدهای تولیدی تزریق شود.
فرزین در ادامه اظهار کرد: آمارهای موجود نشان میدهد که تجار و تولیدکنندگان کشور ارز خود را باز میگردانند و درصد بسیار کمی هستند که ارز خود را باز نگردانند چراکه به منابع نیاز دارند و بازگشت ارز به خوبی در حال صورت گرفتن است. حال مسئله اصلی موضوع نرخ است، اینکه با چه نرخی ارز موجود عرضه شود و باز گردد و بی شک با اراه اندازی بازار ارز توافقی نرخ واقعی تر و بهینه تر را شاهد خواهیم بود.
وی گفت: اصلاحات ما تدریجی، آرام و بدون صدا است. ما قصد ایجاد شوک در اقتصاد را نداریم. بازار ارز توافقی چند ماه است که شروع شده ولی در حال ارزیابی رفع ایرادات آن هستیم و هر روز به ما گزارش میرسد که چه میزان ارز در بازار ارز توافقی مبادله میشود.
رئیس کل بانک مرکزی افزود: در رابطه با قاعده ۱۰ـ۹۰ در گمرکات این موضوع از ابتدا روش غلطی بود. این موضوع باعث شد بسیاری از کالاها به کشور وارد شده و ما از آن مطلع نبودیم و مدیریت را از دست بانک مرکزی خارج کرده است. ما باید بدانیم که در اقتصاد کشور چه اتفاقاتی رخ میدهد. با این حال این قاعده در رابطه با کالاهای اساسی همچنان ادامه دارد. اما در رابطه با موضوع تخصیص ارز به کالاهای مانده در گمرکات، اگر قواعد موجود رعایت شود ما در رابطه با تمدید زمان برای تخصیص ارز آمادگی داریم که برای سه ماه دیگر نیز این مدت تمدید شود. فرزین با اشاره به موضوع مطرح شده مبنی بر تعدیل تسهیلات تکلیفی گفت: طبق قانون تسهیلات تکلیفی پرداختی در هر استان باید متناسب با منابع و سپردههای آنها باشد. اما در مناطق کم برخوردار نمیتوان این قاعده را رعایت کرد، چراکه ما نمیتوانیم تسهیلات تکلیفی را کاهش دهیم.
فرزین گفت: در رابطه با همکاری بیشتر با تجار و تولیدکنندگان، مقرر است در مرکز مبادله ایران، یک طبقه اختصاص داده شود و نمایندگان تمام تجار و فعالان اقتصادی در آنجا مستقر شوند تا در کمترین زمان ممکن مشکلات مربوط به تعهد ارزی برطرف شود.
رئیس کل بانک مرکزی ادامه داد: در رابطه با مباحث و چالشهای مطرح شده موجود، موضوع اول بحث تمرکز زدایی است که در ستاد اقتصادی دولت نیز مطرح شد و از سوی رئیس جمهور نیز تاکید شده که منابع استانی در همان استانها سرمایهگذاری شود. وی افزود: در رابطه با موضوع افزایش سرمایه بانکها، مقرر شده امسال بین ۲۰۰ تا ۲۵۰ همت سرمایه بانکها افزایش پیدا میکند. همچنین در بحث تامین مالی ارزی و ریالی، ما اخیرا فروش اوراق ارزی را آغاز کردیم و سال گذشته نیز در مرکز مبادله طی یک روز ۱۰۰ میلیون دلار اوراق ارزی به فروش رسید و برای امسال نیز دو میلیارد دلار فروش اوراق ارزی در مرکز مبادله پیش بینی شده است و صندوق توسعه ملی نیز بهعنوان ضامن در این تفاهم نامه وجود دارد. رئیس کل بانک مرکزی خاطرنشان کرد: بخشی از مشکل تامین مالی مربوطه به این است که بار اصلی تامین مالی کشور بر دوش بازار پول و نظام بانکی است که از این بابت کاملا تحت فشار است.
نایب رئیس کمیسیون تلفیق لایحه بودجه ۱۴۰۴ مجلس:
بانکها میتوانند
در پروژههای عمرانی مشارکت کنند
نایب رئیس کمیسیون تلفیق لایحه بودجه ۱۴۰۴ مجلس از مصوبه این کمیسیون برای مشارکت بانکها در پروژههای زیرساختی و عمرانی خبر داد.
به گزارش کائنات، صدیف بدری با اشاره به مصوبه کمیسیون تلفیق لایحه بودجه ۱۴۰۴ گفت: در جلسه کمیسیون تلفیق پیشنهاد کمیسیون عمران در بخش درآمدی به تصویب رسید که به موجب آن بانکها میتوانند در پروژههای زیرساختی و عمرانی مشارکت کنند؛ ما اصطلاحا به آن، اعمال ماده ۵۶ قانون الحاق برخی مواد به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت میگوییم. وی افزود: کمیسیون تلفیق برای اجرای این ماده ۵۰ همت تصویب کرد تا بانکها با اعطای این تسهیلات، در پروژههای عمرانی زیرساختی همچون جاده، راه آهن و بحثهای فاضلاب و آبرسانی مشارکت کنند. بدری یادآور شد: این موضوع در بودجه سالهای قبل، برنامه هفتم توسعه، قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت و قانون الحاق برخی مواد به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت هم آمده است منتها به دلیل اینکه در بودجه امسال نبود، بانکها برای اجرا همکاری نمیکردند؛ این مصوبه در راستای برنامه هفتم توسعه است تا بانکها به میزان ۵۰ همت در پروژههای عمرانی کشور مشارکت کرده و تسهیلات اعطا کنند.