روزنامه کائنات
4

جامعه

۱۴۰۳ چهارشنبه ۱۶ آبان - شماره 4709

وزیر آموزش و پرورش:

فرهنگ جامعه در مدرسه ساخته می‌شود


  وزیر آموزش و پرورش با اشاره به جایگاه ویژه خیرین مدرسه ساز در سراسر کشور تصریح کرد: نگاه من به خیرین، فراتر از مدرسه سازی است زیرا آینده کشور و فضای فعلی کشور نیز مرهون زحمات خیرین است.
علیرضا کاظمی، وزیر آموزش و پرورش صبح دیروز سه شنبه ۱۵ آبان ماه در افتتاحیه گردهمایی مدیران کل نوسازی استان‌های سراسر کشور که در محل سازمان نوسازی برگزار شد، ضمن تقدیر از تلاش‌های ارزشمند مدیران در تسهیل فرایند مسیر تعلیم و تربیت، بیان کرد: تمام خّیرانی که در این مسیر فعالند اسطوره‌ها و الگوهایی در تاریخ کشور به حساب می‌آیند. وی ادامه داد: دست تمامی خیرین را می بوسم و امیدوارم که قدر تمامی این اسوه‌های اخلاق و ایثار را بدانیم.
به گفته وی؛ هیچ عملی در دنیا به اندازه تعلیم و تربیت و هدایت انسان‌ها ارزش ندارد. همانطور که نبی اسلام (ص) فرمودند فلسفه نبوت و بعثت هدایت انسانها بوده است.
کاظمی با تاکید بر اینکه بالاترین نیاز انسان هدایت است، گفت: حضور در فضای تعلیم و تربیت یک نعمت است و باید تلاش کرد در این مسیر لحظه‌ای از پای ننشینیم.
وزیر آموزش و پرورش به ماموریت مهم سازمان نوسازی اشاره کرد و افزود: این سازمان مقدمات کار نظام تعلیم را در دست دارد. هر جا پرچمی از مدرسه سازی برافراشته می‌کنید بدانید که عشق به مردم، عشق به کشور، فراگیری علم و دانش را  زنده می کنید. وی ادامه داد: لذا به مدرسه به چشم فیزیکی آن نگاه نکنید به مدرسه با توجه به حضور انسان‌های بزرگی که در آنجا پرورش می یابند، توجه کنید. کاظمی با اشاره به اینکه فرهنگ جامعه در مدرسه ساخته می شود، تصریح کرد: توسعه کشور از مدرسه آغاز می شود. برای دست یافتن به آبادانی و توسعه یک کشور مسیری جز مدرسه نداریم. وی با اشاره به جایگاه ویژه خیرین مدرسه ساز در سراسر کشور تصریح کرد: نگاه من به خیرین، فراتر از مدرسه سازی است زیرا  آینده کشور و فضای فعلی کشور نیز مرهون زحمات خیرین است.  کاظمی تاکید کرد که خیرین بخش بزرگی از نظام تعلیم و تربیت هستند. وی ادامه داد: خیرین توانستند با اقداماتشان بخشی از فرهنگ جامعه را بسازند. نقش آنها در عرصه آموزش و پرورش بسیار اثر بخش است. کاظمی تاکید کرد: خیرین معلمان واقعی عالم و عامل جامعه هستند زیرا آنها با عمل نیکوکارانه کار تربیتی را در جامعه آموزش می‌دهند. وزیر آموزش و پرورش گفت: خیرین را باید به دانش‌آموزان و جامعه معرفی کرد تا هر چه بیشتر فرهنگ و معرفت خیرین اشاعه پیدا کند.
وی خطاب به مدیران استانی بر توجه به ظرفیت‌های استانی تاکید کرد و گفت: هر استانی ضمن توجه به ظرفیت‌ها، باید آنها را شناسایی کند. یکی از ظرفیتها مولدسازی است.

تحلیل داده‌ها در ۷ کشور نشان داد
متاهل‌ها کمتر افسرده می‌شوند
  تجزیه و تحلیل اطلاعات بیش از ۱۰۰ هزار داوطلب در ۷ کشور که درNature Human Behaviour منتشر شده است، نشان می‌دهد افراد مجرد ممکن است حدود ۸۰ درصد بیشتر از افراد متاهل به علائم افسردگی مبتلا شوند.
در این بررسی همچنین مشخص شد خطر افسردگی برای مجردها در مردان و کسانی که سطح تحصیلات بالاتری داشتند، بیشتر است.
متخصصان می‌گویند این یافته‌ها ممکن است به شناسایی گروه‌های جمعیتی که بیشتر در معرض خطر افسردگی هستند، کمک کند.
افسردگی یک مسئله مهم بهداشت عمومی است و تقریباً ۵ درصد از بزرگسالان در سراسر جهان به اختلال افسردگی اساسی (حاد) مبتلا هستند. اگرچه تحقیقات قبلی نشان داده است که ازدواج ممکن است خطر افسردگی را کاهش دهد، این مطالعات اغلب روی کشورهای دارای بیشترین افراد مجرد (عمدتا غربی) تمرکز می‌کنند.
علاوه بر این، نتایج در سراسر این مطالعات اغلب بر اساس کشور متفاوت است و اطلاعات کمی در مورد تأثیر متقابل بین وضعیت تاهل و سایر عوامل از جمله تغییرات در وضعیت اجتماعی-اقتصادی، سن و تحصیلات وجود دارد. «کفنگ لی» و همکارانش در این مطالعه داده‌های فردی ۱۰۶ هزار و ۵۵۶ شرکت‌کننده را در ۷ کشور شامل آمریکا، انگلیس، مکزیک، ایرلند، کره جنوبی، چین و اندونزی تجزیه و تحلیل کردند تا خطر علائم افسردگی را در افراد متاهل و مجرد در یک دوره پیگیری، بررسی کنند. آنها دریافتند وضعیت مجرد بودن در مقایسه با افراد متاهل با افزایش ۷۹ درصدی خطر بروز علائم افسردگی مرتبط است.
خطر ابتلا به علائم افسردگی در افراد مطلقه یا جدا شده نیز ۹۹ درصد و افراد بیوه ۶۴ درصد بیشتر از افراد متاهل است. همچنین شرکت کنندگان مجرد در کشورهای غربی (از جمله ایالات متحده، انگلیس و ایرلند) نسبت به همتایان خود در کشورهای شرقی (از جمله کره جنوبی، چین و اندونزی) در معرض خطر افسردگی بیشتری قرار داشتند. این خطر در میان مردان مجرد در مقایسه با زنان مجرد و در افرادی با سطح تحصیلات بالاتر نسبت به سطح تحصیلات پایین‌تر، بیشتر بود. به گزارش نشریه تخصصی «مدیکال اکسپرس»، لی و همکارانش پیشنهاد می‌کنند که نرخ پایین‌تر افسردگی در میان زوج‌های متاهل می‌تواند به دلیل تبادل حمایت اجتماعی در یک زوج، دسترسی بهتر به منابع اقتصادی و تأثیر مثبت بر رفاه یکدیگر باشد.
با این حال، نویسندگان خاطرنشان می‌کنند که محدودیت مطالعه این است که داده‌ها از طریق پرسشنامه‌های خود گزارشی جمع‌آوری شده‌اند و نه از تشخیص‌های بالینی افسردگی.
کارشناسان سلامت روان می‌گویند به طور کلی افسردگی و اختلالات خلقی در فصل زمستان شایع هستند زیرا افراد به میزان کافی در معرض نور خورشید قرار نمی‌گیرند و این امر می‌تواند بر ترشح برخی هورمون‌ها در بدن تأثیر بگذارد. با انجام برخی فعالیت‌های ساده مانند خوردن غذای مناسب، نوشیدن آب فراوان، قرار گرفتن به اندازه کافی در معرض روشنایی روز و ... می‌توان خلق و خو را در فصل زمستان مدیریت کرد.

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه