روزنامه کائنات
1

صفحه اول

۱۴۰۳ دوشنبه ۱۴ آبان - شماره 4707

رویاهای نسل جدید

 مسعود فرید رازی- نسل جدید، نسلی است که امام را ندیده، دوران جنگ را لمس نکرده، از تلخی‌ها و شیرینی‌های آن دوران نمی‌داند اما نسل قدیم با آرمان‌های نظام، عجین شده است. با همه این تفاوت‌ها، نسل جدید اما همچنان به نظام و انقلاب وفادار است. این را می شود از راهپیمایی روز گذشته در سراسر کشور دید. دانش‌آموزان نشان دادند در عرصه‌های مختلف نظام جمهوری اسلامی ایران افتخارآفرین هستند و در بزنگاه‌های تاریخی همراه انقلاب اسلامی بوده‌اند. حضور مستمر دانش‌آموزان در این صحنه‌ها به دلیل روحیه دلاوری، ظلم‌ستیزی و عدالت‌خواهی بوده است، از این‌رو همیشه گوش به فرمان مقام معظم رهبری در میدان‌ها حضور دارند. ۱۳ آبان‌ روز حضور مقتدرانه دانش‌آموزان در یک فرصت و موقعیت تربیتی است تا با جنایات استکبار در دنیا آشنا شوند. بی‌شک دانش‌آموزان در این روز، صدای دانش‌آموزان مظلوم غزه و لبنان نیز بودند.
انقلاب اسلامی از آغاز شکل گیری تاکنون ، با چهار نسل مواجه است :
    1. نسل اول ،کسانی هستند که در سال 1342 جوان بودند و بخشی ازعمر خود را در مبارزه با استبداد رژیم منفور سابق گذراندند و به همراه امام (ره ) موجب به وجود آمدن انقلاب اسلامی شدند و جمهوری اسلامی را تشکیل دادند. این نسل را می توان فداکارترین مجموعه وفادار به آرمان های انقلاب نام نهاد که در دشوارترین روزهای انقلاب ،مدیریت جامعه را به عهده گرفت و به رغم چالش ها و توطئه های گوناگون ، موفق شد که انقلاب را از مسیر انحراف نجات دهد.
    2. نسل دوم که پرورده نسل اول است ، کسانی هستند که موتور حرکت انقلاب اسلامی بودند و جنگ تحمیلی را اداره کردند و با کمترین امکانات ، توانستند بر ارتش مزدور صدام پیروز شوند و حماسه های جاودانه ای از خود به یادکار بگذارند و در واقع نسل انقلاب و جنگ نام دارند. این افراد کسانی هستند که تجربه پیروزی انقلاب 1357 را دارند وبا تجربه جنگ وارد میدان سازندگی شدند و در ارائه طرح های کلان عمرانی که کشور پس از جنگ به آن نیاز داشت ، ساختار مدیریتی نظام را به عهده گرفتند و در حال حاضر، بیشتر مسئولان و مدیران جامعه ازاین نسل هستند.
    3. نسل سوم ، فرزندان نسل دوم هستند و تجربه پیش از انقلاب ،انقلاب و جنگ را ندارند.
    4. نسل چهارم ، فرزندان نسل سوم هستند. اینها نسلی هستند که درواقع در آینده به نسل تبدیل خواهند شد و در حال حاضر کودک هستند وتقریبا ده سال دیگر، در عرصه جامعه ظاهر خواهند شد.
نسل سوم و چهارم  ، نسلی سیاسی و خواستار مشارکت و ایفای نقش بیشتر درجامعه است ; نسل امروز، به برکت استقلال و آزادی پدید آمده از انقلاب اسلامی ، نه تنها در فضای مدارس و دانشگاه ها حضوری فعال و موثردارد، بلکه در عرصه های سیاسی و اجتماعی جامعه ، انتخابات متعددخبرگان رهبری ، ریاست جمهوری ، نمایندگان مجلس ، شوراها و...حضوری تعیین کننده دارند. این نسل که در دوران پر شور و تحرک پس از پیروزی انقلاب رشد کرده ، حضور در عرصه های مختلف اجتماعی ودخالت در تعیین سرنوشت کشور را حق خود می داند و با توجه به جمعیت به شدت رشد یافته خود، با استفاده از آزادی و اختیاری که از مواهب انقلاب به اوست ، بیش ترین نقش را در بسیاری تصمیم گیری های مبتنی بر آرای مردم دارد.
    این نسل اکنون 65 تا 70 درصد از جامعه ایرانی را تشکیل می دهد ودر آینده ، بدنه اصلی نظام را به وجود خواهد آورد، و به دلیل برخورداری ازقدرت تحلیل و آگاهی به تحولات سیاسی ، امید می رود که بهتر از دونسل پیشین ، کشور را در جهت تحقق اهداف انقلاب اداره کند.    از نگاه اندیشمندان سیاسی یکی از معیارهای نهادمندی یک سازمان یا نظام سیاسی ، پشت سر گذاشتن نسل های پی در پی است و (هر چه یک سازمان مسئله جانشینی مسالمت آمیز را بیشتر پشت سر گذاشته باشد و رهبری بیشتری را به خود دیده باشد، درجه نهادمندی آن نیزبیشتر است ) .    از سوی دیگر، چشم انداز 20 ساله ، در حقیقت سندی است که دو نسل گذشته آن را تنظیم کرده اند; ولی باید با کمک نسل سومی ها آن را پیاده کرد. در نهایت کسانی که باید در این 20 سال آن را تحقق بخشند،همین جوان های امروز هستند.

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه