روزنامه کائنات
6

انرژی

۱۴۰۳ چهارشنبه ۹ آبان - شماره 4704

مدیرعامل شرکت مهندسی آبفای کشور خواستار شد؛

توجه به ظرفیت‌های آبی منطقه پیش از احداث شهرهای جدید


 مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور بر اهمیت تامین پایدار آب شرب و جمع‌آوری و دفع بهداشتی فاضلاب در شرکت‌های آب و فاضلاب تاکید کرد و گفت: در برنامه‌های بازگذاری جمعیتی و احداث شهرهای جدید باید به ظرفیت‌های آبی مناطق مورد نظر توجه ویژه‌ای شود.
به گزارش کائنات و به نقل از پاون، هاشم امینی در مجمع عمومی عادی سالیانه این شرکت با اشاره به این‌که در تابستان‌های دو سال گذشته به‌رغم مشکلات عدیده، شاهد کم‌ترین تنش آبی در کشور بودیم، اظهار کرد: اگر اعتباراتی که در بودجه سالانه برای شرکت آب و فاضلاب در نظر گرفته شده به‌موقع و به همان میزان تخصیص پیدا کند، پروژه‌های نیمه‌تمام آبرسانی به مرحله بهره‌برداری می‌رسد و برنامه‌ریزی برای اجرای دیگر پروژه‌ها نیز با سهولت بیش‌تری انجام می‌شود. امینی مدیریت دارایی فیزیکی را یکی از رویکردهای جدید و مهم در شرکت‌های آب و فاضلاب عنوان کرد و استفاده از نیروهای نخبه و کارآمد در تمامی سطوح شرکت‌ها را الزامی دانست. مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور هوشمندسازی فرایندها در صنعت آب و فاضلاب را یک ضرورت مهم دانست و گفت: باید تمامی شرکت‌ها از مدیریت سنتی در حوزه بهره برداری ‌خدمات به سمت مدیریت مدرن و فناورانه حرکت کنند و استفاده از هوش مصنوعی را در اولویت کارهای خود قرار دهند. رئیس هیئت مدیره شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور با بیان این‌که لازم است قبل از توسعه کانون‌های جمعیتی و شهرهای جدید ظرفیت‌های آبی مد نظر دستگاه‌های مسئول قرار گیرد گفت: با تلاش و همت همکارانم در شرکت‌های آب و فاضلاب تمامی تعهداتی که برای ایجاد زیرساخت‌های آب و فاضلاب در پروژه‌های مسکن ملی بر عهده این شرکت بود، انجام گرفته است ولی تامین منابع مالی تسریع‌کننده اجرای زیرساخت‌های آب و فاضلاب است.

تلاش آمریکا برای افزایش ۳ میلیون بشکه‌ای ذخیره‌سازی‌های راهبردی
 آمریکا از تلاش برای تزریق ۳ میلیون بشکه نفت به ذخیره‌سازی‌های راهبردی خود خبر داد. به گزارش کائنات و به نقل از شانا، آمریکا اعلام کرد در نظر دارد ۳ میلیون بشکه نفت برای ذخیره‌سازی‌های راهبردی خود برای تحویل تا ماه مه سال آینده بخرد که با خرید این مقدار نفت، دولت این کشور تا زمان تصویب بودجه بیشتر از سوی قانونگذاران، با بودجه کمی برای خرید بیشتر روبه‌رو خواهد شد.
درخواست نفت به‌منظور تحویل به تأسیسات ذخیره‌سازی «برایان ماوند» در ایالت تگزاس در بازه زمانی آوریل تا مه ۲۰۲۵، تازه‌ترین اقدام آمریکا برای بازگرداندن نفت به ذخیره‌سازی‌های راهبردی این کشور پس از بزرگ‌ترین برداشت نفت از آن در سال ۲۰۲۲ است. آمریکا در این سال ۱۸۰ میلیون بشکه نفت از ذخیره‌سازی‌های راهبردی خود برداشت کرد. پس از آغاز درگیری‌های نظامی بین روسیه و اوکراین و در نتیجه بالا رفتن قیمت بنزین، جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا، دستور برداشت از ذخیره‌سازی‌های راهبردی این کشور را صادر کرد. وزارت انرژی آمریکا بیش از ۵۵ میلیون بشکه نفت را با میانگین قیمت ​​حدود ۷۶ دلار برای هر بشکه به ذخیره‌سازی‌های راهبردی بازگردانده که حدود ۲۰ دلار کمتر از قیمت ۹۵ دلاری برای هر بشکه نفت فروخته‌شده در سال ۲۰۲۲ است. این وزارتخانه همچنین در تلاش برای پر کردن ذخیره‌سازی‌های راهبردی نفت آمریکا، اواخر سال ۲۰۲۲ با همکاری قانونگذاران فروش ۱۴۰ میلیون بشکه نفت را که کنگره تا سال ۲۰۲۷ مقرر کرده بود، لغو کرد. قانونگذاران دموکرات و جمهوری‌خواه با هدف تأمین هزینه برنامه‌های دولت، به فروش نفت از ذخیره‌سازی‌های راهبردی رأی داده بودند. به‌طور دقیق مشخص نیست که چه مقدار پول از بودجه وزارت انرژی برای خرید بیشتر نفت باقی مانده است. یک منبع آگاه در وزارت انرژی آمریکا اوایل ماه جاری گفت که حدود ۱۵۰ میلیون دلار باقی مانده که به‌طور تقریبی برای خرید حدود ۲ میلیون بشکه نفت کافی است.
با این حال سخنگوی این وزارتخانه اعلام کرد وزارت انرژی آمریکا به خرید نفت خام با قیمتی مناسب برای مالیات‌دهندگان با درآمدهای اضطراری ادامه خواهد داد. دولت بایدن یا دولت بعدی باید به‌منظور تأمین صندوق خرید ذخیره‌سازی‌های راهبردی نفت وزارت انرژی با کنگره همکاری کند.

قطر به پروژه ساخت
مزرعه خورشیدی بزرگ
 در عراق پیوست
 شرکت «قطر انرژی» توافق کرد در پروژه‌ای برای ساخت یک مزرعه خورشیدی بسیار بزرگ در جنوب عراق، به «توتال انرژی» ملحق شود.
تحت این توافق که باید مورد تایید رگولاتوری قرار بگیرد، شرکت «قطر انرژی»، ۵۰ درصد سهم در این پروژه خواهد خرید که ساخت تاسیساتی با ظرفیت تولید حداکثر ۱.۲۵ گیگاوات را دنبال می‌کند.
طبق اعلام «قطر انرژی»، غول نفتی فرانسوی «توتال انرژی»، ۵۰ درصد سهم را در این مزرعه خورشیدی حفظ خواهد کرد که یکی از بزرگترین مزارع خورشیدی در جهان خواهد بود. این مزرعه خورشیدی در چند فاز ساخته می‌شود که در فاصله سال ۲۰۲۵ تا سال ۲۰۲۷ به مرحله بهره برداری خواهند رسید و ظرفیت فراهم کردن برق حدود ۳۵۰ هزار خانه در منطقه بصره را خواهند داشت.
تولید خورشیدی می‌تواند به عراق کمک کند وابستگی کمتری به گاز برای تولید برق داشته باشد. همزمان، شرکت دولتی «نفت بصره»، «قطر انرژی» و «توتال انرژی»، سرگرم توسعه پروژه‌ای برای جمع آوری گاز از سه میدان نفتی و استفاده از آن در نیروگاه‌های برق هستند که وابستگی عراق به واردات گاز را کاهش خواهد داد.
بر اساس گزارش بلومبرگ، «توتال انرژی» سال گذشته در زمان توضیح جزئیات این پروژه، گفته بود از شرکت نیروی سعودی «آکوا پاور» برای پیوستن به این پروژه دعوت خواهد کرد.

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه