روزنامه کائنات
6

انرژی

۱۴۰۳ دوشنبه ۲۳ مهر - شماره 4692

معاون وزیر نفت در امور گاز:

باید به دانش فنی تعمیرات اساسی توربین‌های گازی دست یابیم

 معاون وزیر نفت در امور گاز با بیان اینکه شرکت انتقال گاز، شرکتی با اصالت و استخوان‌دار است که نیروهای آن خوشنام، اما گمنام هستند، گفت: نیروهای پرتلاش این شرکت با تکیه بر دانش و توانمندی خود توانسته‌اند پرچم این شرکت را بالا نگاه دارند و گاز طبیعی را به‌صورت پایدار منتقل کنند.
به گزارش کائنات و به نقل از شانا، سعید توکلی در آیین تکریم و معارفه مدیرعامل پیشین و جدید شرکت انتقال گاز ایران بیان کرد: فضای عملیاتی این شرکت، مشابه فضای جبهه و جهاد است؛ کارکنان عملیاتی در خطوط لوله زمانی که فعالیت‌هایی مانند تعمیرات توربین‌ها در ایستگاه‌ها و عملیات جوشکاری خطوط لوله را در شرایط سخت اقلیمی و جغرافیایی انجام می‌دهند، دقیقاً فضای جبهه و جنگ تداعی می‌شود.
وی با اشاره به اینکه موضوع پیگرانی هوشمند و تعمیرات اساسی برخی از توربین‌های گازی از موضوعاتی است که هنوز چالش آن در شرکت انتقال گاز وجود دارد، افزود: تعامل با شرکت‌های سازنده و تعمیرات و رسیدن به دانش فنی تعمیرات اساسی این توربین‌ها باید به جد، مد نظر قرار گیرد.
معاون وزیر نفت در امور گاز همچنین بر موضوع تعیین تکلیف واحدهای یدک برای ایستگاه‌های تقویت فشار گاز تأکید کرد و گفت: نیاز گاز در برخی فصل‌های سال به حدی است که واحدهای یدک نیز به‌کار گرفته می‌شوند و این موضوع به‌عنوان یکی از دغدغه‌های مهم شرکت انتقال گاز ایران به شمار می‌رود که باید برای آن نیز راه حلی در نظر گرفت.
توکلی تصریح کرد: این ظرفیت مهیاست که در سال ۱۴۰۴ همه اهداف چشم‌انداز این شرکت محقق شود، خوشبختانه شرکت انتقال گاز ایران به بلوغ سازمانی رسیده و به مربیگری نیاز دارد که با مدیریت تازه، بی‌شک  اتفاق‌های خوبی در این شرکت رقم خواهد خورد.
وی با قدردانی از مدیریت غلامعباس حسینی، مدیرعامل پیشین شرکت انتقال گاز ایران و معرفی پیمان خضرایی به‌عنوان سرپرست این شرکت، افزود: هم‌افزایی و تعامل خوبی در نیروهای شرکت انتقال گاز وجود دارد که این  مهم، مرهون مدیریت اخلاق‌مدار آقای حسینی است و با انتخاب آقای خضرایی که از بدنه صنعت گاز و با تجربه در شرکت انتقال گاز است، این هم‌افزایی می‌تواند همچنان تداوم داشته باشد.
*سربازان بی‌نام ولی خوشنام شرکت انتقال گاز ایران
در ادامه پیمان خضرایی، سرپرست شرکت انتقال گاز ایران نیز، با قدردانی از اعتمادی که به وی در انتخاب این سمت شده است، اظهار امیدواری کرد که در مسئولیت واگذارشده بتواند با کمک مدیران ستادی و مناطق ده گ‌گانه عملیاتی، فرایند انتقال گاز طبیعی را کماکان به‌صورت ایمن و پایدار ادامه دهد. وی گفت: ذات و ماهیت شرکت انتقال گاز ایران، داشتن سربازان بی‌نام ولی خوشنام است، نیروهایی که در رویارویی با مدیران ارشد سازمان، به‌جای مطرح کردن دغدغه‌های شخصی، کار سازمانی را در اولویت قرار می‌دهند.
سرپرست شرکت انتقال گاز ایران بیان کرد: انتظار من از مدیران مناطق عملیاتی، تنها توجه به سیستم و انجام پروژه‌های عملیاتی نیست، توجه به نیروی انسانی و کرامت انسانی، یکی از فاکتورهای مهم در مجموعه شرکت انتقال گاز خواهد بود.
*تجربه کاری شرکت انتقال گاز ایران، تجربه‌ای منحصر به فرد بود
غلامعباس حسینی، مدیرعامل پیشین شرکت انتقال گاز ایران نیز، با اشاره به این که حدود ۳۱ سال سابقه فعالیت در صنعت نفت دارد، گفت: ۱۵ سال در پتروشیمی و ۱۵ سال در شرکت ملی گاز ایران فعالیت داشتم، اما خاص‌ترین شرایط کاری را به لحاظ ماهیت کار در شرکت انتقال گاز ایران تجربه کردم. وی با اشاره به انجام تعمیرات اساسی در سطح مناطق ده‌گانه انتقال گاز، بیان کرد: در انجام تعمیرات اساسی توربین‌ها و خطوط سراسری انتقال گاز،   اقدام‌های بزرگی انجام شده است که جا دارد از همه زحمت‌کشان و همکاران خودم در سطح شرکت انتقال گاز ایران قدردانی کنم.

مدیر کل دفتر توسعه مدیریت و تحول اداری وزارت نیرو:
بازنگری در استانداردهای صنعت برق  
به حل ناترازی کمک می‌کند
 مدیر کل دفتر توسعه مدیریت و تحول اداری وزارت نیرو با تاکید بر ضرورت بازنگری در حوزه استاندارد در صنعت برق، گفت: بازنگری در حوزه استاندارد صنعت برق تاثیر بسزایی در حوزه مصرف دارد و ناترازی را تا حدودی بهبود می بخشد، بر این اساس نیاز به تقویت استانداردها در حوزه مدیریت و خدمات و پاسخگویی در صنعت آب و برق وجود دارد.
مرتضی بخشایش در مراسم گرامیداشت روز جهانی استاندارد حوزه صنعت برق و انرژی، به مفهوم رقابت پذیری در ارائه کالا و خدمات اشاره کرد و گفت: مفهوم رقابت پذیری توسعه پیدا کرده و  مبنایی برای کارآمدی و بهره وری است.
وی با اشاره به انتشار گزارش سالانه رقابت‌پذیری کشورها توسط بانک جهانی افزود: وضعیت و جایگاه کشورها بر اساس یکسری شاخص های تعریف شده مورد توجه قرار می گیرد که یکی از آن شاخص‌ها مربوط به حوزه برق و کیفیت ارائه برق است.
بخشایش با بیان اینکه در اسناد بالادستی وزارت نیرو به طور خاص  به موضوع استاندار توجه شده است، ادامه داد: در ارائه خدمات  آب، برق و فاضلاب بر تحقق خدمات در سطح استانداردها و شاخص ملی و بین المللی تاکید شده است. مدیرکل دفتر توسعه مدیریت و تحول اداری وزارت نیرو افزود: در چشم انداز بخش برق و انرژی پایداری و کیفیت مناسب در حد استاندارد جهانی مورد تاکید است.
وی با بیان اینکه عضویت وزیر نیرو در شورای عالی استاندارد به عنوان فرصت متفاوت و اهمیت جایگاه خدمات آب و برق در سطح کشور را نشان می‌دهد، به تعامل خوب وزرات نیرو با سازمان ملی استاندارد اشاره و بر ایجاد جایگاه تنظیم کننده و راهبری کننده حوزه استاندارد در وزارت نیرو تاکید کرد. بخشایش اظهار کرد: با کمک شرکت‌های مادر تخصصی توانیر، برق حرارتی، ساتبا و پژوهشگاه نیرو، ریشه‌های ناترازی برق شناسایی شده و تصویر نسبتا کاملی به ما ارائه می کند که مرتبط با موضوعات اثرگذار دیگر برای حل ناترازی جدای از تولید و مصرف است. وی بر استانداردسازی تجهیزات برقی تاکید کرد و افزود: الگوی مناسب مصرف  یکی از مسائل اصلی استانداردها است و بر این اساس برای برقراری ارتباط با مردم نیازمند استاندارد مشخصی هستیم.
مدیرکل دفتر توسعه مدیریت و تحول اداری وزارت نیرو با بیان اینکه با سازمان ملی بهره وری ایران اقدامات پیشران برای حل ناترازی برق پیش‌بینی شده است، ادامه داد: ارتقاء تجهیزات لوازم برقی، اعمال استانداردها و جاری‌سازی استانداردهای مصوب در حوزه تولید کنندگان مانند کولرآبی  نیاز به کار گسترده دارد. وی با تاکید بر ضرورت بازنگری در حوزه استاندارد در صنعت برق، گفت: بازنگری در حوزه استانداردهای صنعت برق تاثیر بسزایی در حوزه مصرف دارد و  ناترازی را تا حدودی  بهبود می بخشد که بر این اساس نیاز به تقویت  استانداردها در حوزه مدیریت و خدمات و پاسخگویی در صنعت آب و برق وجود دارد.

مدیرکل دفتر راهبری و نظارت بر انتقال و توزیع وزارت نیرو:
صنعت آب و برق پیشگام سازمان‌ها
در رعایت استاندارد است
 مدیرکل دفتر راهبری و نظارت بر انتقال و توزیع وزارت نیرو با بیان اینکه صنعت آب و برق کشور در حوزه رعایت استاندارد جزو دستگاه‌های پیشگام کشور است، افزود: استانداردسازی فعالیت‌ها و محصولات تولیدی نقش مستقیم و مؤثری در افزایش تولید ناخالص ملی دارد.
عبدالصاحب ارجمند افزود: استاندارد از موضوعات بسیار مهمی است که نقش مهمی در توسعه کشورها دارد و در کنار مقوله‌هایی مانند کار، سرمایه و دانش فنی به عنوان یک ضرورت مکمل تأثیر مستقیمی در رشد تولید ناخالص ملی دارد. وی با تأکید بر ضرورت بازنگری مستمر در فرایندهای مرتبط با استاندارد با هدف افزایش تولید و رشد ناخالص ملی اضافه کرد: استانداردسازی فعالیت‌ها و کالاهای تولیدی ضمن افزایش بهره‌وری و کاهش هزینه‌های تولید به افزایش رفاه عمومی و ارتقای کیفیت زندگی منجر می‌شود. مدیرکل دفتر راهبری و نظارت بر انتقال و توزیع وزارت نیرو به سابقه بسیار زیاد استاندارد در صنعت آب و برق اشاره و بیان کرد: توجه به استاندارد و ایجاد کمیته برای پیگیری امور در صنعت آب و برق به اوایل دهه ۴۰ شمسی بازمی‌گردد و به بیان دیگر صنعت آب و برق کشور در حوزه استاندارد جزو سازمان‌های پیشگام کشور محسوب می‌شود.
ارجمند اجماع‌سازی و ایجاد وحدیت رویه را یکی از مؤلفه‌های مهم استاندارد عنوان کرد و افزود: باتوجه به اینکه صنعت آب و برق کشور پیوستگی زیادی با تکنولوژی و دانش فنی دارد و بین بخش‌های مختلف آن وابستگی شدیدی وجود دارد، اجماع‌سازی و ایجاد وحدت رویه در همه بخش‌های دولتی و خصوصی ضمن تسهیل در امور همچنین به افزایش کیفیت محصول و بالارفتن میزان بهره وری کمک خواهد کرد. وی با اشاره به ضرورت مطالعه و پژوهش مستمر بر روی موضوع استاندارد در ایران ادامه داد: پژوهشگاه نیرو به عنوان مرکز پیگیری مطالعات و پژوهش‌های مرتبط با حوزه نیرو در صنعت برق می‌تواند نقش محوری و ویژه‌ای در پیگیری امور مرتبط با حوزه استاندارد در وزارت نیرو داشته باشد.
مدیرکل دفتر راهبری و نظارت بر انتقال و توزیع وزارت نیرو با تأکید بر ضرورت تعامل و هم افزایشی شرکت‌های مادر تخصصی زیرمجموعه وزارت نیرو با هدف پرهیز از موازی کاری و افزایش کیفیت فعالیت‌ها، اظهار کرد: تدوین استاندارد صحیح، اجرای برنامه‌ها و دستورالعمل‌های مرتبط با استاندارد و همچنین بازنگری و به‌روزرسانی دستورالعمل‌های استاندارد از جمله موضوعات مهمی است که باید در حوزه استاندارد مورد توجه باشد.

 

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه