برنامهریزی برای تدوین
۱۴ مگاپروژه برای گذر
از اوج بار سال آینده
وزیر نیرو با بیان اینکه تامین برق پایدار اوج بار سال آینده به تعمیرات نیروگاهی بهموقع در فصل سرد سال وابسته است، از برنامهریزی ۱۴ مگاپروژه بهمنظور آمادگی حداکثری برای عبور موفق از اوج بار سال ۱۴۰۴ خبر داد. «عباس علیآبادی» در جلسه امور برق و انرژی وزارت نیرو با حضور مدیران ارشد صنعت برق کشور افزود: حفظ ذخایر آبی برای استفاده حداکثری از ظرفیت نیروگاههای برقابی، توسعه ظرفیت نیروگاههای تجدیدپذیر، انجام بهموقع تعمیرات نیروگاهی، رفع محدودیتهای شبکه برق و نیز توجه بهویژه به موضوع آگاهیبخشی و اطلاعرسانی، از جمله اقدامهایی است که میتواند به عبور موفق از اوج بار سال آینده کمک شایانی کند. وی با تاکید بر لزوم اجرای دقیق برنامههای تنظیم شده با هدف تامین برق پایدار زمستان و تابستان آینده، خاطرنشانکرد: باتوجهبه کاهش مصرف برق در فصل سرد سال، لازم است توجه ویژهای به انجام بهموقع تعمیرات و رفع محدودیتهای نیروگاهی صورت گیرد تا بتوانیم در اوج بار سال آینده با حداکثر ظرفیت موجود نسبت به تولید و تأمین برق اقدام کنیم. وزیر نیرو درباره اهمیت اطلاعرسانی و اصلاح سازوکارهای گفتوگو با مردم پیرامون صنعت برق، بیانداشت: یکی از چالشهای بزرگ صنعت برق کشور مصرف زیاد گروه اندکی از مشترکان بخشهای مختلف بهویژه بخش خانگی است. علیآبادی ادامهداد: بخش خانگی در واقع در حال استفاده غیرمستقیم از حق و سهم سایر مشترکان است و ما باید با ترسیم سازوکارهای جدید تعامل و گفتوگو با مردم، ضمن افزایش آگاهی آنان در این زمینه، نسبت به افزایش مشارکت آنها در حوزه مدیریت و بهینهسازی مصرف برق اقدام کنیم. وی با تاکید بر لزوم تشریح فرصتها و محدودیتهای صنعت برق برای مردم، اضافهکرد: وزارت نیرو اصلاً به دنبال کاهش مصرف برق مشترکان خانگی نیست، بلکه آنچه ما به دنبال آن هستیم ترویج روشها و زمانهای مناسب مصرف برق است که علاوه بر افزایش درآمد صنعت برق به ایجاد تعادل در بازههای زمانی مختلف تولید و مصرف برق کمک و از ایجاد قلههای مصرف جلوگیری میکند. وزیر نیرو به لزوم اصلاح واقعی اقتصاد صنعت برق اشاره کرد و گفت: با اصلاح واقعی و کامل اقتصاد صنعت برق نهفقط میتوان چالش و مشکلات پیشروی این صنعت در حوزه تولید و توسعه ظرفیتهای نیروگاهی را رفع کرد، بلکه بهصورت خودکار میتوان روشهای بهینهسازی مصرف در سمت تقاضا را اصلاح کرد.
جمیله کدیور:
نمیتوان از دور نظارهگر بود
و عملیات هفتم اکتبر راه اشتباه راهبردی و یا تلهای برای پایان حماس دانست
«جمیله کدیور» کارشناس و تحلیلگر مسائل منطقه خاورمیانه، در گفت و گویی مکتوب گفت: نه با آنها که اقدام حماس را اشتباه راهبردی دانسته اند و نه کسانی که این اقدام را تله عنوان کرده اند و نه کسانی که از پایان حیات حماس سخن می گویند.
موضوع را باید از دید یک فلسطینی تحت اشغال دید که سرزمینش ۷۵ سال تحت اشغال بوده و رهبرانش با هر رویکردی اعم از اسلامی، ملی، چپ، ... همه راهها را طی کرده و به نتیجه نرسیدهاند. باید از نگاه افرادی این عملیات را دید که هر روز مزه ظلم و تحقیر و تبعیض را در زندگی روزمره خود لمس می کنند و شاهد کوری و کری و بی حسی جامعه جهانی نسبت به واقعیت های کف زمین در سرزمین های اشغالی فلسطین هستند؛ از دید مردمی مشاهده کرد که می بینند یهودیان صهیونیست از سراسر جهان گسیل شدهاند و خانه و زمین و باغ و مزرعه و همه وسایل و مملوکات آنها را غصب کرده اند؛ از دید مردم در محاصره غزه که سالهاست در بزرگ ترین زندان رو باز جهان روز و شب را در محاصره دوره می کنند، یا از نگاه مردم کرانه باختری که شاهد رشد قارچ گونه شهرک های صهیونیستی در سرزمین آباء و اجدادی خود هستند و با خشونت شهرک نشینان به نسبت به خود و هموطنان خویش مواجهند؛ مردمی که همه امورشان باید با نظارت و جواز مقامات اسرائیلی صورت بگیرد؛ دیوارها را می بینند که در خیابانها مانع عبور و مرور شان است یا پاسگاههای متعدد بازرسی که در طول شبانه روز برای ورود و خروج باید ساعتها وقت خود را در آنها با تحقیر شدن سپری کنند تا به دانشگاه و محل کار و ... خود بروند و بازگردند.
اگر با این رویکرد به زمینه های وقوع عملیات طوفان الاقصی توجه کنیم، به نظرم بی انصافی است که از اشتباه و از تله سخن بگوییم. و افزود: دستاوردهای عملیات ۷ اکتبر کم نبوده است. تزلزل و توقف در پیمان ابراهیم که در آستانه عادی سازی روابط اسرائیل با عربستان با نادیده انگاشتن حل مشکل فلسطین رخ داد، یکی از دستاوردهای مهم این عملیات بود. بعد از ۷ اکتبر، چشم جهان به موضوع فلسطین و درد ۷۵ ساله فلسطینیان باز شد. بعد از این عملیات بود که عربستان اعلام کرده تا تل آویو دولت مستقل فلسطینی با پایتختی قدس را نپذیرد، امکان عادی سازی روابط با ریاض نیز وجود نخواهد داشت. تبدیل شدن مسأله فلسطین به مهمترین مسئله مورد توجه افکار عمومی جهان یکی دیگر از دستاوردهای این عملیات بود. از مطرح شدن موضوع فلسطین در خیابانهای کشورهای مختلف جهان به خصوص آمریکا و دیگر کشورهای غربی تا اعتراضات دانشجویی در دانشگاههای مختلف آمریکایی و اروپایی و درخواست قطع روابط دانشگاهی و اقتصادی دانشگاههای مربوطه با اسرائیل و به موازات این اعتراضات و تحصن ها برخوردهای شدید و خشن با دانشجویان و اساتید معترض.