رئیس سازمان بورس مطرح کرد؛
رشد اقتصادی 5/15 درصدی
راه حل اول شدن در منطقه
حجت الله صیدی، رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار اعلام کرد: برای رسیدن به جایگاه اول در منطقه به ۱۵۰ میلیارد دلار سرمایه نیاز است.
به گزارش کائنات، حجت الله صیدی گفت: ۳۲ سال پیش بازار سرمایه را با کارگزاریها شناختیم که آن زمان نام، آن سازمان کارگزاران و اوراق بهادار بود.
وی در رابطه با نقش کارگزاریها خاطرنشان کرد: کارگزاران هستند که سرمایهگذاران و سهامداران از طریق آنها بورس و بازار سرمایه را میشناسند و با آنها به صورت مستقیم و غیر مستقیم در تعامل هستند.
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار تصریح کرد: نکات زیادی در جلسات اخیر مطرح شده است بدون کار نتیجه بخش و کارشناسی بازار سرمایه نمیتواند قوام و دوام داشته باشد.
صیدی گفت: اخیرا همه مسائل بازار سرمایه و سازمان را لیست کردیم که حدود ۷۵ مورد آن اولویت داشت و طی شش ماه دوم امسال باید کارهایی کرد تا بازار سرمایه رشد کند که در ادامه ۱۷ مورد اولویت نهایی شد که برخی از آنها با کارگزاریها ارتباط مستقیم دارد.
وی ادامه داد: بنای ما بر این است که در بحث بودجه و سیاستهای اقتصادی نقش خود را ایفا کنیم. همه دغدغه رشد اقتصادی کشور را دارند و بدون رشد نیز رفاه محقق نمیشود و اگر بخواهیم تا ۱۴۱۰ اول منطقه باشیم باید از رشد سالانه ۱۵.۵ درصدی برخوردار باشیم که به 150 میلیارد دلار سرمایه نیاز است.
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار افزود: این براوردها در حالی است که تشکیل سرمایه ما منفی است. ما برای تشکیل سرمایه باید از حقوق سرمایه گذاران صیانت کنیم تا سهامدار احساس امنیت کنند و برای آنها بازار سرمایه جذاب باشد.
صیدی گفت: برای اینکه سرمایهگذار به این بازار جذب شوند ما به افزایش کارایی بازار نیاز داریم و برای تحقق آن باید همه دست به دست هم دهیم. اما مسئلهای که ما فعالان بازار از آن غلفت کردیم این است که ما به جای اینکه پیشرو باشیم، دنباله رو شدهایم. وی ادامه داد: اگر کیک بزرگ بازار سرمایه را بتوانیم محقق کنیم، دیگر دغدغه صندوق توسعه بازار را نداریم. این صندوق برای توسعه بازار تشکیل شده است و اگر در حاکمیت آن اختلاف نظر داریم، نباید آن را تعطیل کنیم چراکه در نهایت مجبوریم یک صندوق دیگر تشکیل دهیم.
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار افزود: یکی دیگر از اقدامات که در هفته اخیر در حال انجام آن هستیم مقررات زدایی از قوانین بازار سرمایه است و در تدوین مقررات بازار سرمایه حتما با مشارکت کانون و فعالان بازار سهام این کار را انجام میدهیم.
صیدی گفت: کارگزاریهای فعال در حال متنوع کردن فعالیتهای خود هستند و بعضا برخی به گروههای مالی تبدیل شدهاند. ما باید کاری کنیم که هرکسی شرایط دریافت مجوز را داشته باشد بتواند فعالیت کند و بقا کار آن به میزان فعالت آن بستگی داشته و هر کسی که شرایط مطلوب داشته باشد بتواند نهاد مالی خود را تاسیس کرده و فعالیت کند.
وی اظهار کرد: یکی از کارهایی که فعالانه آن را شروع کردیم و توانستیم در بحث بودجه در ستاد اقتصادی دولت درباره آن رایزنی کنیم، به موضوع آثار لایحه بودجه بر بازار سرمایه باز میگردد.
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار گفت: همچنین تعامل با سیاستگذار پولی یکی دیگر از مهمترین اقداماتی است که باید با همکاری با یکدیگر بازار پول و سرمایه همزمان منتفع شوند. چراکه از طرفی نرخ بهره بالا رفته و از طرف دیگر جذابیت بازار سرمایه کاهش یافته که باید با تعامل با بازار پول بهبود یابد.
صیدی در پایان به موضوع تحولات سیاسی اخیر و اثرات آن در تصمیمات اقتصادی اشاره کرد و گفت: در برخی مقاطع حساس تحولاتی که منجر به ریسک و در بازار میشود رخ مغیدهد که به ویژه در ماههای اخیر اتفاق افتاده اما این موضوع در گذشته نیز بسیار رخ داده است. اما نهاد تنظیم گر نباید هیجانی به موضوع وارد شود. ما باید کم هزینهترین و پر منفعتترین تصمیم را انتخاب کنیم و باید تصمیمی گرفته شود که مزایای آن بیشتر از معایب آن باشد. چراکه که سهامدار خرد نگاه کوتاه مدت داشته و ما باید به ماهیت بازار روی آرامش بدهیم و عوامل اختلالگر در بازار را حل کنیم.
کاهش نرخ بیکاری تابستان ۱۴۰۳ به 5/7 درصد
در تابستان ۱۴۰۳ نرخ بیکاری جمعیت ۱۵ ساله و بیشتر ۷.۵ درصد و نرخ مشارکت اقتصادی ۴۱.۷ درصد بوده است به گزارش کائنات، بررسی اشتغال در بخشهای عمده اقتصادی نشان میدهد که در تابستان ۱۴۰۳، بخش خدمات با ۵۲.۱ درصد بیشترین سهم اشتغال را به خود اختصاص داده است. در مراتب بعدی بخشهای صنعت با ۳۳.۳ درصد و کشاورزی با ۱۴.۵ درصد قرار دارند.
نتایج طرح آمارگیری نیرویکار تابستان ۱۴۰۳ منتشر شد. بررسی نرخ بیکاری افراد ۱۵ ساله و بیشتر نشان میدهد که ۷.۵ درصد از جمعیت فعال (شاغل و بیکار)، بیکار بودهاند. بررسی روند تغییرات نرخ بیکاری حاکی از آن است که این شاخص، نسبت به فصل مشابه در سال قبل (تابستان ۱۴۰۲)، ۰.۴ درصد کاهش یافته است.
در تابستان ۱۴۰۳، به میزان ۴۱.۷ درصد جمعیت ۱۵ ساله و بیشتر از نظر اقتصادی فعال بودهاند، یعنی در گروه شاغلان یا بیکاران قرار گرفتهاند. بررسی تغییرات نرخ مشارکت اقتصادی حاکی از آن است که این نرخ نسبت به فصل مشابه در سال قبل (تابستان ۱۴۰۲) ۰.۱ افزایش یافته است.
جمعیت شاغلین ۱۵ ساله و بیشتر در این فصل ۲۵ میلیون و ۱۲۹ هزار نفر بوده که نسبت به فصل مشابه سال قبل تقریبا ۴۴۴ هزار نفر افزایش داشته است.
همچنین جمعیت غیرفعال از نظر اقتصادی (اعم از افراد محصل، خانهدار، دارای درآمد بدون کار مانند بازنشستگان و ...) ۳۸ میلیون و ۶۶ هزار نفر بوده که نسبت به فصل مشابه سال قبل تقریبا ۴۱۱ هزار نفر افزایش داشته است. بررسی اشتغال در بخشهای عمده اقتصادی نشان میدهد که در تابستان ۱۴۰۳، بخش خدمات با ۵۲.۱ درصد بیشترین سهم اشتغال را به خود اختصاص داده است. در مراتب بعدی بخشهای صنعت با ۳۳.۳ درصد و کشاورزی با ۱۴.۵ درصد قرار دارند.
نرخ بیکاری جوانان ۱۵ تا ۲۴ ساله حاکی از آن است که ۱۹.۴ درصد از فعالان این گروه سنی در تابستان ۱۴۰۳ بیکار بودهاند. بررسی تغییرات فصلی نرخ بیکاری این افراد نشان میدهد، این نرخ نسبت به فصل مشابه در سال قبل (تابستان ۱۴۰۲) ۰.۷ درصد کاهش یافته است. بررسی نرخ بیکاری گروه سنی ۱۸ تا ۳۵ ساله نیز نشان میدهد که در تابستان ۱۴۰۳، ۱۴.۸ درصد از جمعیت فعال این گروه سنی بیکار بودهاند. این در حالی است که تغییرات فصلی نرخ بیکاری این افراد نشان میدهد این نرخ نسبت به تابستان ۱۴۰۲، به میزان ۰.۲ درصد کاهش یافته است.
بررسی سهم جمعیت دارای اشتغال ناقص جمعیت ۱۵ ساله و بیشتر نشان میدهد که در تابستان ۱۴۰۳، ۷.۳ درصد جمعیت شاغل، به دلایل اقتصادی (فصل غیرکاری، رکود کاری، پیدا نکردن کار با ساعت بیشتر و…) کمتر از ۴۴ ساعت در هفته کار کرده و آماده برای انجام کار اضافی بودهاند. این در حالی است که ۳۹.۴ درصد از شاغلین ۱۵ ساله و بیشتر، بیش از ۴۹ ساعت در هفته کار کردهاند. برای مشاهده اطلاعات تکمیلی به فایل پیوست مراجعه کنید.
امضای قرارداد ۳۷۳ هزار و ۲۳۱ واحد
نهضت ملی در بانک مسکن
قرارداد ۳۷۳ هزار و ۲۳۱ واحد نهضت ملی در بانک مسکن در قالب ۵۵ هزار و ۴۸۰ پروژه با اعتباری بالغبر ۱۷۲ هزار و ۸۰۷ میلیارد تومان (بدون احتساب افزایش تسهیلات فوق تا ۵۵۰ میلیون تومان) به امضا رسید.
به گزارش کائنات، از ابتدای طرح نهضت ملی مسکن تا پایان شهریورماه ۱۴۰۳، مجموعاً ۵۲۷ هزار و ۲۲۰ واحد مسکونی در قالب ۹۵ هزار و ۴۳۷ پروژه از سوی اداره کل راه و شهرسازی، بنیاد مسکن، شرکت عمران شهرهای جدید، ستاد اجرایی فرمان امام(ره)، سازمان همیاری شهرداریها، صندوق مسکن، قرارگاه امام حسن(ع)، سازمان صداوسیما، اتاق تعاون ایران، وزارت آموزشوپرورش، وزارت جهاد کشاورزی و خودمالکان شهری و روستایی به بانک مسکن معرفی شده است که ۲۹ درصد از این واحدها خودمالک هستند.
این بانک تا آغاز شهریورماه سال جاری، از مجموع مبلغ تأمین اعتبار پروژههای نهضت ملی مسکن در کل شبکه بانکی کشور به تنهایی بیش از ۱۰۲ هزار میلیارد تومان به عنوان سهمالشرکه به سازندگان پروژهها پرداخت کرده است که در نوع خود بینظیر و قریب به ۷۰ درصد از پرداختی کل نظام بانکی است.
تاکنون ۵۶ هزار و ۳۹۰ واحد مسکونی نهضت ملی در بانک مسکن به بهرهبرداری و فروش اقساطی رسیده است که بالاترین عملکرد در کل شبکه بانکی بوده و روند فوق با جدیت پیگیری میشود. شایان ذکر است، سهمیه بانک مسکن در سه سال اول اجرای این طرح، بالغبر ۲۵۹ همت بوده است که به رغم سهم حدود ۳ درصدی این بانک از کل سپردههای شبکه بانکی کشور، با سهمیه بیش از۱۸/۵ درصد از نهضت ملی مسکن بیشترین سهمیه را در میان تمام بانکهای کشور داشته است.