معافیت صادر کنندگان خدمات از رفع تعهدات ارزی
براساس دستورالعمل ابلاغی از سوی رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور، صادر کنندگان خدمات برای سالهای ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳ تکلیفی بابت رفع تعهد ارزی ندارند.
به گزارش کائنات، سید محمدهادی سبحانیان، رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور طی ابلاغیهای از معافیت صادر کنندگان خدمات از رفع تعهد ارزی در سال های ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳ خبر داد.
در این ابلاغیه آمده است: «به موجب احکام قوانین بودجه سنوات ۱۳۹۸ لغایت ۱۴۰۱ برخورداری از هرگونه معافیت مالیاتی برای درآمدهای حاصل از صادرات کالاها و خدمات (به جز صادرات محصولات بخش کشاورزی و خدمات فنی و مهندسی در سالهای ۱۳۹۸ و ۱۳۹۹) و استرداد اعتبار مالیات بر ارزش افزوده به صادر کنندگان (صرفا در سالهای ۱۳۹۷ لغایت ۱۳۹۹) در سالهای ۱۳۹۷ لغایت ۱۴۰۱ منوط به بازگشت ارز حاصل از صادرات به چرخه اقتصادی کشور طبق مقررات اعلامی بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران شده است. متعاقبا به دلیل تصویب قانون اصلاح قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز در تاریخ ۱۴۰۰/۱۱/۱۰ و آیین نامه اجرایی تبصره (۶) بند (ح) ماده (۲) مکرر قانون مذکور به موجب تصویب نامه شماره ۱۷۰۶۲۳ /ت ۶۰۰۷۰ هـ مورخ ۱۴۰۱/۰۹/۱۵ هیأت وزیران موضوع رفع تعهد ارزی صادرکنندگان در قوانین بودجه سالهای ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳ مورد حکم قرار نگرفته است. با عنایت به مراتب فوق و از آنجا که مقررات قانون اخیرالذکر در رابطه با صادر کنندگان کالا بوده و از سوی دیگر در قوانین بودجه سالهای ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳ نیز حکمی مبنی بر لزوم رفع تعهد ارزی صادر کنندگان خدمات درج نشده است، لذا اعطای هر گونه معافیت مالیاتی به درآمدهای حاصل از صادرات صادر کنندگان خدمات اعم از خدمات فنی و مهندسی و سایر حوزههای خدمات در سالهای ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳ منوط به بازگشت ارز حاصل از صادرات خدمات به چرخه اقتصادی کشور نخواهد بود.
لازم به ذکر است به موجب مصوبات بیست و سومین جلسه کارگروه بازگشت ارز حاصل از صادرات مورخ ۱۴۰۳/۰۵/۲۴ ابلاغی طی نامه شماره ۳/۱۳۳۱۷۰ مورخ ۱۴۰۳/۰۶/۱۳ معاون محترم ارزی بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران مهلت رفع تعهد ارزی کلیه صادر کنندگان خدمات فنی و مهندسی و سایر خدمات در سالهای ۱۳۹۷ تا ۱۴۰۱ حسب مورد، که نسبت به رفع تعهدات خود اقدام ننمودهاند و همچنین مهلت بهرهمندی این گروه از صادر کنندگان از معافیتهای مالیاتی برای یکبار و به مدت چهار ماه از تاریخ ابلاغ مصوبه مذکور منوط به صدور کوتاژ صادراتی برای آنان تمدید شده است. لذا درصد رفع تعهد ارزی سالهای ۱۳۹۷ لغایت ۱۴۰۱ صادر کنندگان خدمات پس از پایان مهلت زمانی یادشده (تاریخ ۱۴۰۳/۱۰/۱۳)، محاسبه و در سامانه بهره برداری از اطلاعات مالیاتی بارگذاری خواهد شد.»
بیش از ۳۴ میلیارد دلار ارز
مورد نیاز واردات تامین شد
بانک مرکزی از اول فروردین ماه تا کنون ۳۴ میلیارد و ۵۲۰ میلیون دلار ارز برای واردات کالاهای اساسی، دارو، کالاهای تجاری و بازرگانی، واردات در مقابلا صادرات و خدمات تامین کرده است.
به گزارش کائنات، بانک مرکزی اعلام کرد که از ابتدای سال جاری تا کنون ۳۴ میلیارد و ۵۲۰ میلیون دلار ارز برای واردات کالاهای اساسی، دارو، کالاهای تجاری و بازرگانی، واردات در مقابلا صادرات و خدمات تامین کرده است. در این مدت برای کالاهای اساسی و دارو ۷ میلیارد و ۵۵۵ میلیون دلار، برای کالاهای تجاری و بازرگانی مبلغ ۱۸ میلیارد و ۵۰۷ میلیون دلار، برای خدمات ۸۳۶ میلیون دلار و برای واردات در مقابل صادرات ۷ میلیارد و ۶۲۲ میلیون دلار تامین ارز صورت گرفته است.
در این بازه زمانی برای کالاهای تجاری و بازرگانی مبلغ ۱۸ میلیارد و ۵۰۷ میلیون دلار و برای واردات در مقابل صادرات مبلغ ۷ میلیارد و ۶۲۲ میلیون دلار و در مجموع ۲۶ میلیارد و ۱۲۹ میلیون دلار تامین ارز صنایع صورت گرفته است.
این گزارش حاکی از آن است که تامین ارز نیمایی برای «صنایع حمل و نقل و خودرو» معادل ۲ میلیارد و ۵۷۶ میلیون دلار، «صنایع معدنی» یک میلیارد و ۹۴۰ میلیون دلار، «ماشین آلات و تجهیزات تولید» معادل یک میلیارد و ۷۵۹ میلیون دلار، «صنایع و تجهیزات برق و الکترونیک» معادل دو میلیارد و ۲۶۷ میلیون دلار، «صنایع شیمیایی و پلیمری» یک میلیارد و ۸۸۹ میلیون دلار، «منسوجات و پوشاک» معادل ۹۲۰ میلیون دلار صورت گرفته است. این گروههای صنایع همچنین به ترتیب یک میلیارد و ۸۰۵ میلیون دلار، یک میلیارد و ۴۹۱ میلیون دلار، یک میلیارد و ۳۸۲ میلیون دلار، ۲۶۷ میلیون دلار، ۶۳۵ میلیون دلار، ۵۱ میلیون دلار ارز توافقی یا واردات در مقابل صادرات تا کنون دریافت کردهاند.
همچنین تا کنون، سایر صنایع ۷ میلیارد و ۱۵۶ میلیون دلار ارز نیمایی و یک میلیارد و ۹۹۱ میلیون دلار ارز توافقی یا واردات در مقابل صادرات دریافت کردهاند.