روزنامه کائنات
6

انرژی

۱۴۰۳ سه شنبه ۲۰ شهريور - شماره 4669

نفت یک دلار بالا رفت

  قیمت نفت در معاملات بازار آسیا به دلیل نزدیک شدن سیستم توفان گرمسیری به خلیج گلف کاست آمریکا، یک دلار در هر بشکه افزایش یافت.
بهای معاملات وست تگزاس اینترمدیت آمریکا یک دلار معادل ۱.۴۸ درصد افزایش یافت و در ۶۸ دلار و ۶۷ سنت در هر بشکه ایستاد. بهای معاملات نفت برنت با ۹۹ سنت معادل ۱.۳۹ درصد افزایش، به ۷۲ دلار و ۵ سنت در هر بشکه رسید.
تحلیلگران می‌گویند بهبود قیمت نفت، تا حدودی به دلیل واکنش به احتمال وقوع توفان گرمسیری در خلیج گلف کاست آمریکا بوده است.
مرکز ملی توفان آمریکا اعلام کرد پیش بینی می‌شود یک سیستم جوی در جنوب غربی خلیج مکزیکو، پیش از رسیدن به شمال غربی گلف کاست، به توفان تبدیل شود. خلیج گلف کاست، مرکز حدود ۶۰ درصد از ظرفیت پالایش نفت در آمریکا است. نفت برنت، معاملات را با ۱۰ درصد ریزش هفتگی به پایان برد و به پایین‌ترین حد خود از دسامبر ۲۰۲۱ رسید در حالیکه وست تگزاس اینترمدیت، با هشت درصد کاهش، به پایین‌ترین حد از ژوئن ۲۰۲۳ سقوط کرد.
تحلیلگران گروه بانکی ANZ در یادداشتی نوشتند: نفت خام، در بحبوحه تیره شدن دورنمای اقتصادی، بزرگترین کاهش هفتگی خود در ۱۱ ماه گذشته را ثبت کرد. آمار اشتغال ضعیف که در آمریکا منتشر شد، نگرانی‌ها را نسبت به تقاضا برای نفت در بزرگترین مصرف کننده جهان برانگیخت.
آمار اشتغال آمریکا که یکی از داده‌های اقتصادی پراهمیت این کشور است، نشان داد اشتغال غیرکشاورزی در اوت، کمتر از حد انتظار رشد کرد و فقط ۱۴۲ هزار شغل جدید اضافه شد و آمار ژوئیه هم مورد بازبینی منفی قرار گرفت و ۸۹ هزار شغل جدید برای این ماه ثبت شد که کمترین رشد از دسامبر ۲۰۲۰ بود.
به گفته تحلیلگران، کاهش نرخ اشتغال، این احتمال را تقویت کرد که فدرال رزرو، به جای نیم واحد، نرخ بهره را در نشست ماه جاری خود تنها ۲۵ واحد کاهش دهد.
بر اساس گزارش رویترز، نرخ بهره پایین‌تر، معمولا از رشد اقتصادی حمایت کرده و تقاضا برای نفت را با ارزان‌تر کردن آن، تقویت می‌کند. اما تقاضای ضعیف همچنان رشد قیمت نفت را محدود نگه داشته است.

معرفی نسل جدید دیزل ژنراتور
 با قابلیت مصرف سوخت کمتر
  مهندسان یکی از شرکت‌های دانش بنیان موتور ژنراتوری را به تولید رساندند که با مصرف کمتر سوخت دیزل، بیشترین میزان برق مورد نیاز را تامین می‌کند و به گفته این مهندسان موتورهای دیزلی نسل جدید این شرکت تا حدود ۴۰ درصد کارآمدتر از نسل‌های قبلی خود هستند.
محمدحسن کارگرزاده مدیرفروش یکی از شرکت‌ دانش بنیان آغاز فعالیت این شرکت را مربوط به دهه ۵۰ شمسی و همکاری با کشور آلمان در توسعه نیروگاه نکاه دانست و گفت: در دهه ۶۰ شمسی، با همکاری با کشور روسیه، دیزل ژنراتورهای دور کُند را به ایران وارد کردیم و طراحی، ساخت و نصب زیر ساخت‌های مناسب این سیستم‌ها را در دستور کار قرار دادیم که نصب و راه اندازی ۶ دستگاه دیزل ژنراتور با دور ۳۵۰RPM در یکی از کارخانجات بهشهر یکی از پروژه‌های بوده است.
کارگرزاده، توسعه موتور ژنراتورها را از دستاوردهای این شرکت نام برد و اظهار کرد: موتور ژنراتور به عنوان یکی از کارامدترین دستگاه‌های مولد برق شناخته می‌شود و ما این نوع موتورها را مطابق با استانداردهای بین‌المللی، از یک کیلووات تا ۴ مگاوات به تولید رسانده‌ایم. مدیر فروش این شرکت دانش بنیان، طراحی و مهندسی، آموزش و  ارائه خدمات پس از فروش را از دیگر زمینه‌های فعالیت این شرکت ذکر و خاطر نشان کرد: برای تامین انرژی الکتریکی به صورت اضطراری و دایم راه حل‌های متعددی وجود دارد و یکی از این راه‌حل‌ها استفاده از موتور ژنراتورها با قابلیت تامین انرژی به صورت پایدار است. وی موتور ژنراتورها را شامل ۳ بخش اصلی موتور درون سوز، آلترتاتور و بخش کنترل و فرمان دانست و اظهار کرد: این اجزا به طور یکپارچه روی یک شاسی فولادی مونتاژ می‌شوند و با استفاده از این سیستم تامین انرژی الکتریکی به بهترین شکل و کمترین زمان ممکن تضمین خواهد شد.
کارگرزاده با بیان اینکه این محصول برای تولید برق از سوخت‌های گازوئیل (دیزل) و یا گاز بهره می‌برد، یادآور شد: موتور درون سوز این دستگاه، نیروی محرک لازم برای تولید برق در آلترناتور را فراهم می‌کند. در این سیستم انرژی مکانیکی مورد نیاز ژنراتور توسط موتور درون سوز تامین می‌شود و ژنراتور نیز بر اساس القای الکترومغناطیس برق تولید می‌کند.
وی به مکانیزم عملکردی بخش آلترناتور این موتورها اشاره کرد و گفت: آلترناتورهای صنعتی یکی از تجهیزات تولید برق هستند که انرژی مکانیکی را از منبعی مانند موتور دریافت و آن را به انرژی الکتریکی تبدیل می‌کنند. این بخش شامل سیم‌پیچ یا کویل‌های الکتریکی است که در داخل یک میدان مغناطیسی قرار می‌گیرند و با چرخیدن موتور، میدان مغناطیسی نیز به همراه آن چرخیده و بر روی سیم پیچ اثر می‌گذارد.
به گفته این فناور، این تغییرات مغناطیسی باعث تولید جریان الکتریکی در سیم پیچ‌ها می‌شود که خروجی آن به صورت جریان متناوب (AC) است.

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه