روزنامه کائنات
1

صفحه اول

۱۴۰۳ يکشنبه ۱۸ شهريور - شماره 4667

گفتار و رفتار نخ‌نما در مخالفت با دولت وفاق ملی

خالص‌سازان چه می کنند؟

 محمد محسنی - به تازگی محمود نبویان در ویدیویی گفته است:» یکی از معیارهایی که مقام معظم رهبری مطرح فرمودند، نداشتن سابقه سو است... وزیری که در فتنه سال ۸۸ حاضر بوده و در همان زمان وزارت اطلاعات نامه می‌دهد که ایشان جزو فعالین است و بعد از آن نامه رئیس صدا و سیما مطرح می‌شود که ایشان حق ندارد در تلویزیون حرف بزند زیرا ایشان بسیار در این فتنه دخالت داشته و  یا دیگر وزیری که متاسفانه رأی آورده است، فتنه زن زندگی آزادی را نهادینه کرده است، یعنی در اصل ضدیت با فرهنگ مردم را ایشان نهادینه کرده است. چقدر از پلیس های ما به شهادت رسیدند و یا مردم عادی به شهادت رسیدند و یا به فکر تجزیه ایران افتادند.
وی در ادامه اظهار داشت: این وزیری که الان رای آورده است، این جنبش را پاک می‌داند. بنابر تعبیر روایت امام رضا، این آقا و هرکسی مثل او که راضی به فتنه جنبش زن زندگی آزادی بود در قتل هایی که انجام شده است شریک است و در اصل خود قاتل است.
وی ادامه داد: چنین افرادی نباید بهشان رای داده می‌شد. سوال این است که آیا صحبت آقای پزشکیان تاثیر داشت؟ بله تاثیر داشت. ایشان مدعی شدند آقا از هر 19 نفر راضی هستند ولی خب این کذب محض بود، خود آقا هم تکذیب کردند.
وی در پایان تاکید کرد: حضرت آقا در دیدار با پزشکیان فرمودند که من بیشتر این افراد را نمی‌شناختم. این حرف آقای پزشکیان دروغ بود. چرا بزرگان مجلس با اینکه می‌دانستند این موضوع را تکذیب نکردند حرف های پزشکیان را؟»
حسام‌الدین آشنا، مشاور سابق حسن روحانی در واکنش به اظهارات نبویان نوشت: «جناب آقای نبویان، کدام عضو کابینه از شهادت شهیدان ابراز رضایت کرده است؟با چه تفسیر به رأیی از روایات چنین برداشت‌هایی می‌کنید؟آیا نقد شیوه برخورد با معترضان را مساوی همراهی با قاتلان می‌دانید؟”
محمدجوادروح  روزنامه نگار می نویسد: «سید محمود نبویان با خیال راحت وزرای دولت را قاتل می‌خواند. او تعارفات را کنار گذاشته است. دیگر ژست ولایتمداری هم نمی‌گیرد. وقتی ولی‌فقیه از دولت حمایت و از رای بالای مجلس به کابینه ابراز خوشنودی می‌کند و حتی مراتب شکرگزاری از درگاه الهی را به‌جا می‌آورد؛ او یک مرحله بالاتر می‌رود و برای زدن دولت و حکم دادن علیه وزرا به اهل‌بیت متوسل می‌شود. حتی اگر قرائت مذهبی هم از سیاست داشته باشیم، این رویکرد را جز با خوارج نمی‌توان قیاس کرد که در برابر حاکم اسلامی، علم الحکم الا لله می‌افراشتند و نافرمانی خود را چنین توجیه می‌کردند. چنین است که مواجهه خالص‌سازان با حکومت، هر روز عینی‌تر و صریح‌تر می‌شود.»
سعید شریعتی، درباره اظهارات اخیر محمود نبویان که اطرافیان رئیس‌جمهور و افراد حاضر در دولت را اغتشاشگر و حامی اغتشاشگران خطاب کرده بود و اینکه آیا این قبیل ادبیات و ادعاها یک هشدار برای کارشکنی جریان تندرو در ابتدای کار دولت چهاردهم نیست، گفت: یک مطلبی را در خصوص ماجرای اغتشاشات یادآوری می‌کنم که ناآرامی‌های سال ۹۶ در مشهد آغاز شد، یک جست‌وجوی ساده کنید مشاهده خواهید کرد؛ در همان ایام ششم تا نهم دی ماه ۱۳۹۶ چه آقایانی در مشهد کنگره برگزار کردند و ساماندهی کردند برای اینکه آن اتفاقات رخ دهد آن زمان متوجه خواهید شد که ریشه ناآرامی‌ها به کجا بازمی‌گردد و جرقه ناآرامی‌های سال ۹۶ و ۹۸ کجا و چگونه زده شده است؟ و چه عواملی محرک ماجراهای خیابانی اعتراضات در شروع ماجرا بودند.
این فعال سیاسی اصلاح‌طلب ادامه داد: یک سرچ ساده می‌رساند که کنگره‌ای توسط جوانان یک ستاد انتخاباتی با محوریت چهره‌های شناخته شده جریان پایداری در همان روزهایی که ماجرای سال ۹۶ در مشهد اتفاق افتاد، در حال برگزاری بود. ابتدا تجمعی به بهانه خطوط بی‌آرتی مشهد در حوالی چهارراه شهدا تا حرم شکل گرفت؛ کسبه آنجا جمع شدند تا اعتراض کنند، بعد عوامل نزدیک به همین جریان به اعتراضات دامن زدند و سویه‌اش را به سمت آقای روحانی و دولت بردند و بعد آن از ماجرای خیابان شهدای مشهد شروع شد، سپس به سمت خیابان امیر کبیر این شهر رفت و تبدیل به موج اعتراضات به صندوق‌ها و موسسه‌هایی مانند پدیده و غیره شد.
اتفاقات در مشهد در سایه همین آقایان رقم خورد و بعد هم فراگیر شد و دامن مملکت را گرفت، ده‌ها نفر جان خودشان را از دست دادند و افراد زیادی هم هزینه‌های سنگینی دادند، حال ۹۸ هم به طریق دیگری بود.
وی ادامه داد: به طور کلی اگر بخواهم بگوییم محرک ضربه زدن به دولت آقای پزشکیان جناح‌های تندرو و مخالف ایشان هستند، عدم موفقیت آقای پزشکیان نان‌اش به سفره حامیان وی نمی‌رود که بخواهند چنین کاری انجام دهند.
اطرافیان آقای پزشکیان و کسانی که تا الان منصوب شده‌اند، علی‌العموم مورد تائید دستگاه‌های امنیتی هستند و این حرفی که آقای نبویان زده بیش از این که برای آقای پزشکیان مسئله ایجاد کند در واقع بی‌اعتبار کردن و از استناد انداختن دستگاه‌های امنیتی کشور است که قانوناً موظف شده‌اند کسانی را مورد تائید قرار دهند که علی‌القاعده بررسی‌ها در موردشان انجام می‌شود. شریعتی تاکید کرد: آقای نبویان بهتر است این حرف‌ها را نزند و این گفتار و رفتار نخ‌نما را تکرار نکند و به کار نمایندگی مجلس بپردازد و سعی کند با تدوین قوانینی برای بهبود معیشت و اقتصاد مملکت گام بردارد و روی برداشتن موانع قانونی از سر راه رشد و توسعه کشور متمرکز شود.
وی خاطرنشان کرد: رئیس‌جمهور صحبت از وفاق می‌کنند من جای نمایندگان مجلس خصوصا جبهه پایداری بودم دست آقای پزشکیان را رد نمی‌کردم و اخلاقاً صلاح ممکلت را در وفاق می‌دانستم که خوشبختانه در مجلس و هنگام رأی اعتماد اتفاق افتاد و این را ادامه می‌دادم. اکثریت قاطع مجلس در جلسه رأی اعتماد همراهی کردند و نشان دادند آماده پذیرش این همدلی هستند و کمک خواهند کرد که دولت در اجرای برنامه‌هایی که وعده داده موفق باشد. این اندک افراد تندرو که نان‌شان در حاشیه‌سازی و مطالب تند است، این‌ها هم به این اوج همدلی و وفاق بپیوندند تا متهم به چوب لای چرخ دولت گذاشتن نشوند.

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه