مدیرکل دفتر فناوری و بومیسازی نیروگاههای شرکت برق حرارتی اعلام کرد؛
۶۰ درصد صرفه جویی ارزی
با داخلی سازی قطعات نیروگاهی
مدیرکل دفتر فناوری و بومیسازی نیروگاههای شرکت برق حرارتی گفت: ۹۱ درصد قطعات نیروگاهی داخلی سازی شده که ۵۵ درصد مربوط به شرکت های دانش بنیان است و ۶۰ درصد صرفه جویی ارزی به همراه داشته است.
علی عیسی پور، مدیرکل دفتر فناوری و بومیسازی نیروگاههای شرکت مادر تخصصی تولید نیروی برق حرارتی با اشاره به داخلی سازی بیش از ۹۰ درصد قطعات نیروگاهی اظهار کرد: طی هشت سال اخیر بالغ بر ۹۲۲ هزار قطعه نیروگاهی به مبلغ ۴۵ هزار میلیارد ریال داخلی سازی شده که صرفهجویی ارزی دو هزار و ۷۰۰ میلیارد تومانی ساخت داخل شده است، همچنین در سال گذشته ۹۷ هزار و ۲۹۶ به مبلغ ۲ هزار میلیارد ریال قطعات نیروگاهی داخلی سازی شده است.
وی با تاکید بر اینکه ۹۱ درصد قطعات نیروگاهی در بخش بهرهبرداری ساخت داخل است، ادامه داد: سال گذشته ۸۸۰ قرارداد منعقد شده است که از این تعداد ۱۴۸ قرارداد مربوط به شرکتهای دانش بنیان و تولید بار اول بوده است.
عیسیپور با اشاره به اینکه این تعداد قطعه به ارزش چهار هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان ساخت داخل شده است، افزود: ۵۵ درصد این تجهیزات توسط شرکتهای دانشبنیان ساخته شده است که تولید این تجهیزات توسط شرکتهای داخلی بیش از ۶۰ درصد صرفهجویی ارزی به همراه داشته است.
وی با اشاره به اینکه تنها ۱۰ درصد از قطعات داخلی سازی نمیشوند، خاطر نشان کرد: این قطعات نیاز به تکنولوژی بسیار بالایی دارند و یا از لحاظ ساخت مقرون به صرف نیست به همین دلیل تا کنون داخلی سازی نشده است.
عیسی پور ادامه داد: به عنوان مثال برای ساخت لولههای بویلر سازندههای داخلی ظرفیتشان محدود است و تقاضای نیروگاهها را پاسخگو نیستند به همین دلیل واردات صورت میگیرد.
مدیرکل دفتر فناوری و بومیسازی نیروگاههای شرکت برق حرارتی با اشاره به اینکه داخل سازی قطعات منجر به تسریع بخشیدن در بهره برداری برخی از نیروگاهها شد، خاطر نشان کرد: با توجه به تحریمها و نبود واردات در صورتی که قطعات نیروگاهی داخلی سازی نمیشد بسیاری از نیروگاهها خارج مدار قرار میگرفتند و برخی از نیروگاهها به علت قدیمی بودن نیروگاه از رده خارج شده است و سازنده قطعات این نیروگاهها را ندارد به همین علت داخلی سازی قطعات امری الزام آور بود.
وی با اشاره به صادرات این قطعات به کشورهای همسایه اضافه کرد: مقاصد صادراتی ما کشور عراق، سوریه و مذاکراتی با بلاروس شده است.
عیسیپور با اشاره به رونمایی از سامانه نما نیرو در طی سال گذشته، گفت: ارائه توانمندی شرکتهای داخلی در بومیسازی قطعات و تجهیزات، اطلاعرسانی به شرکتهای تابعه برق حرارتی در خصوص توانمندی ساخت داخل، گزارشگیری از عملکرد ساخت داخل شرکتهای تابعه در حوزههای مختلف مکانیک، الکتریک، ابزار دقیق و شیمی، اطلاعرسانی در خصوص نیازمندیها به قطعات و تجهیزات شرکتهای تابعه، اطلاعرسانی از توانمندی بومیسازی شرکتهای دانشبنیان و صرفهجویی ارزی در تأمین تجهیزات و قطعات نیروگاهی و تجمیع نیازهای تحقیقاتی نیروگاهها در بخش تحقیقات از جمله دستاوردهای رونمایی از این سامانه بوده است.
تهدید برای تعطیلی میدانهای نفتی شرق لیبی
دولت مستقر در شرق لیبی شرکت ملی نفت این کشور را به تعطیلی همه میدانهای نفتی در این منطقه تهدید کرد. به گزارش کائنات و به نقل از شانا، دولت مستقر در شرق لیبی اعلام کرد که پس از تشدید تنشها بر سر هدایت بانک مرکزی، تولید و صادرات نفت میدانهای واقع در منطقه شرق لیبی که نزدیک به کل تولید این کشور را شامل میشوند، تولید و صادرات متوقف خواهد شد.
دولت مستقر در غرب لیبی (طرابلس) که از سوی مجامع بینالمللی به عنوان دولت حاکم در لیبی (طرابلس) شناخته میشود و شرکت ملی نفت لیبی (اناوسی NOC) که منابع نفتی کشور را اداره میکند، دراینباره موضع رسمی اعلام نکردهاند.
بااینحال، شرکت نفتی «واحه»، یکی از زیرمجموعههای شرکت ملی نفت لیبی، اعلام کرد قصد دارد تولید نفت در شرق لیبی را بهتدریج کاهش دهد و با اشاره به اعتراضها، نسبت به توقف کامل تولید لیبی هشدار داد.
شرکت نفت «سرت»، یکی دیگر از زیرمجموعههای شرکت ملی نفت لیبی واقع در منطقه شرق این کشور آفریقای شمالی، اعلام کرد تولید خود را کاهش خواهد داد و از مقامهای لیبی خواست برای حفظ سطح تولید مداخله کنند.
بخش بزرگ میدانهای نفتی لیبی در شرق این کشور که تحت کنترل نیروهای خلیفه حفتر با عنوان ارتش ملی لیبی (LNA) هستند، واقع شدهاند.
چنانچه تولید نفت در شرق لیبی متوقف شود، میدان «ال فیل» در جنوب غربی لیبی تنها میدان نفتی فعال با ظرفیت تولید روزانه ۱۳۰ هزار بشکه خواهد بود.
براساس گزارش منابع ثانویه سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک)، مجموع تولید نفت لیبی در ماه ژوئیه حدود یکمیلیون و ۱۸۰ هزار بشکه در روز بود.دولت مستقر در شرق لیبی (بنغازی) مدتزمان مشخصی برای تعطیلی میدانهای نفتی لیبی مشخص نکرده است.
عبدالحمید الدبیبه، نخستوزیر دولت وحدت ملی لیبی در غرب این کشور طی بیانیهای گفت: نباید اجازه داد فعالیت میدانهای نفتی به بهانههای سخیف تعطیل شود.
دو مهندس در «مسلا» و «ابوعتیفل» به رویترز گفتند: تولید ادامه دارد و هیچ دستوری برای توقف تولید صادر نشده است.اعتراضها پیشتر هم تولید نفت در لیبی را مختل کرده بود.
کارگروه ملی نفت لیبی اوایل ماه جاری میلادی بهدلیل اعتراضها در میدان شراره، یکی از بزرگترین میدانهای نفتی واقع در جنوب غربی این کشور آفریقای شمالی عضو اوپک، با ظرفیت تولید روزانه ۳۰۰ هزار بشکه حالت فوقالعاده را اعلام کرد و این شرایط هنوز پابرجاست.
شرکت نفت «واحه» (Waha)، سرمایهگذاری مشترک توتال انرژی و کونوکوفیلیپس، ظرفیت تولید روزانه حدود ۳۰۰ هزار بشکه نفت دارد که از طریق پایانه اس سیدر در شرق به بازارهای جهانی صادر میشود.
این شرکت، بهرهبرداری از پنج میدان اصلی در جنوب شرقی لیبی شامل «وها» با تولید روزانه ۱۰۰ هزار بشکه و «گالو»، «الفرغ»، «السماح» و «الظهراء» را به عهده دارد.