روزنامه کائنات
1

صفحه اول

۱۴۰۳ دوشنبه ۵ شهريور - شماره 4661

موضوعی که مورد توجه کاربران فضای مجازی قرار گرفت دردسرهای خانه صورتی تهران

 اعتراض به نمای یک ساختمان قدیمی در خیابان طالقانی که به رنگ صورتی درآمده بود به سوژه بحث در فضای مجازی تبدیل شد. شهرداری اعلام کرد که به مالک گفته نمای ساختمان باید به حالت قبل بازگردد اما برخی کاربران این برخورد را به «گشت ارشاد در حوزه نما» توصیف کردند.
عکس این خانه که در خیابان طالقانی است و مالکش آن را به رنگ صورتی درآورده، اولین بار شیوا آراسته، معمار، منتشر کرد و به کنایه نوشت: «این خونه باارزش رو پلنگ صورتی خریده و به این شکل درآورده است.»
سیدامیر منصوری، استاد دانشگاه تهران، معتقد است: ‌نمی‌توان از یک قانون و قاعده برای  یک بنا در یک کوچه ۶متری در محله مثلا جنت‌آباد  با یک ساختمان در میدان انقلاب که روزانه صدها هزار نفر از کنار آن عبور می‌کنند و با آن خاطره جمعی دارند استفاده کنیم ؛ این دو ساختمان از نظر حقوق عمومی و خصوصی متفاوت هستند .
علی اعطا، معمار و سخنگوی شورای شهر پنجم،  هم معتقد است:‌ معماری و نمای یک ساختمان، قبل از اینکه یک امر مهندسی و تکنیکال باشد، یک امر فرهنگی است. در این مورد خاص، توجه کنید شما در مورد رنگ‌آمیزی نمای ساختمانی صحبت می‌کنید که یک بنای تازه‌ساز‌‌ نیست. مربوط به دوره‌ای از جریانات معماری مدرن تهران است و دارای سبک و سیاق معماری مشخصی است.
 اینها ساختمان‌هایی هستند که ممکن است همه آنها به تنهایی، واجد ارزش‌های برجسته میراثی نباشند؛ اما بافتی که از مجموعه این دانه‌های ساختمانی تشکیل می‌شود، هویت مشخصی پیدا می‌کند. بنابراین، منطق زیبایی‌شناختی اقتضا می‌کند در این بافت، یک عنصر هماهنگ را تبدیل به یک ناساز و ناسازگار نکنید.
شما در مورد شهری به نام «انسی» در جنوب فرانسه جست‌وجو کنید. ساختمان‌ها را ببینید. همه قدیمی است و همه رنگارنگ. هویت آن بافت اینگونه است. مجموعه‌ای هماهنگ است که از ساختمان‌هایی با فرم‌های مشابه اما با رنگ‌های متنوع تشکیل شده است. در مورد بافت معماری معاصر و مدرن تهران، اینطور نیست که بگوییم ما از رنگ خاکستری خسته شدیم، حالا تصمیم گرفتیم ساختمانمان را صورتی کنیم. این کار کمکی به رفع خستگی شما از رنگ خاکستری نمی‌کند. فقط شهر‌ و سیمای شهری را مغشوش می‌کند.

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه