روزنامه کائنات
3

اقتصاد

۱۴۰۳ دوشنبه ۱۵ مرداد - شماره 4648

دیوان محاسبات کشور اعلام کرد؛

انحراف در تامین مالی منابع هدفمندسازی یارانه‌ها

 دیوان محاسبات کشور اعلام کرد: وجود برخی انحرافات در تامین مالی منابع هدفمندسازی یارانه‌ها و استقراض از منابع خزانه‌داری کل و بانک مرکزی باعث ایجاد عدم شفافیت و انضباط مالی شده است.
به گزارش کائنات، بررسی‌های این نهاد نظارتی نشان می دهد، وزارت امور اقتصادی و دارایی مبلغ ۹۵.۳ همت به سازمان هدفمندسازی یارانه‌ها شامل ۳۴.۵ همت در سال۱۴۰۲، مبلغ  ۴۲ همت بابت پرداختی به گندمکاران در سال ۱۴۰۳ و مبلغ ۱۸.۸ همت در سال جاری از محل وجوه امانی در اختیار و سرجمع بودجه عمومی به صورت تنخواه بابت کالا برگ و خرید تضمینی گندم پرداخت کرده است.
همچنین بانک مرکزی نیز ، مبلغ ۳۱.۵ همت بابت مطالبات گندم‌ کاران بدون رعایت ضوابط قانونی مندرج در بند و تبصره ۵ قانون بودجه سال ۱۴۰۲ (مکانیزم ریپو) و جزء پنجم ماده ۲۶ قانون الحاق  برخی مواد به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت، از حساب پرداخت دستگاه‌های اجرایی برداشت و به حساب سازمان هدفمندی یارانه ها کارسازی نموده است؛ ضمن اینکه بانک مرکزی در سال ۱۴۰۲، مبلغ ۴.۴ همت نیز به صورت تنخواه به سازمان هدفمندسازی یارانه‌ها پرداخت نموده است.
شایان ذکر است عمده دلایل عدم واریز کامل منابع هدفمندسازی به شرح زیر است:
۱- عدم وصول و واریز مطالبات شرکت ملی گاز از مشترکین عمده (صنایع بزرگ) بابت فروش گاز به مبلغ ۴۸ همت
۲- عدم اجرای بند (د) تبصره (۱۴) قانون بودجه سال ۱۴۰۲ توسط شرکت ملی پالایش و پخش فراورده‌های نفتی به میزان ۳۹.۹ همت
۳- عدم واریز کامل مبالغ وجوه ارزی  حاصل از فروش صادراتی فراورده های نفتی توسط شرکت ملی نفت ایران و  عدم نظارت بانک مرکزی در واریز وجوه ارزی مربوط با توجه به نامه شماره ۲۱۷۶۹مورخ ۱۴۰۳/۰۴/۲۷ معاون ارزی بانک مرکزی  
این انحرافات باعث عدم شفافیت و بی‌انضباطی مالی در تامین مالی منابع هدفمندسازی یارانه‌ها و استقراض از منابع خزانه‌داری کل و بانک مرکزی شده که منتج به افزایش پایه پولی و سطح عمومی قیمت‌ها می‌شود. ضرورت دارد متولیان امر شامل وزارت نفت، بانک مرکزی، سازمان برنامه و بودجه و وزارت امور اقتصادی و دارایی در راستای ضوابط و تکالیف قانونی، مراقبت لازم به عمل آورند.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس:
نوسانات ارزی کنونی، روانی و زودگذر است
  عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس گفت: پس از ترور شهید هنیه ما شاهد افزایش قیمت ارز در بازار بودیم که قاعدتا هیچگونه توجیه اقتصادی ندارد و معلول عوامل روانی است؛ بنابراین همانند مقاطع قبلی که همان‌موقع هم گفته بودیم، نوسانات قیمتی موقتی است و به زودی شاهد برگشت آرامش به بازار خواهیم بود.
به گزارش کائنات، بهروز محبی نجم آبادی، عضو کمیسیون برنامه بودجه و محاسبات مجلس اظهار داشت: تجربه یک سال اخیر نشان داده که افزایش قیمت ارز به بهانه‌های مختلف همچون مسائل امنیتی و سیاسی موقتی و زودگذر است. وی افزود: پس از ترور شهید هنیه ما شاهد افزایش قیمت ارز در بازار بودیم که قاعدتا هیچگونه توجیه اقتصادی ندارد و معلول عوامل روانی است؛ بنابراین همانند مقاطع قبلی که همان‌موقع هم گفته بودیم، نوسانات قیمتی موقتی است و به زودی شاهد برگشت آرامش به بازار خواهیم بود. عضو کمیسیون برنامه بودجه و محاسبات مجلس اظهار داشت: مهار التهابات در بازار ارز به دلایل واهی و به بهانه مسائل امنیتی منطقه در یک سال گذشته نشان دهنده مدیریت بانک مرکزی بر بازار ارز است که پس از گذشته حدود یک تا دو هفته این نوسانات کنترل شد. محبی نجم آبادی خاطرنشان کرد: صادرات نفتی ما حدود ۳ برابر سال گذشته است و درآمدهای ارزی نیز وصول می‌شود و در کنار این مسئله آزادسازی دارایی‌های بلوکه شده کشورمان نیز شرایط خوبی را برای منابع ارزی کشور ایجاد کرده که خوشبختانه منجر شده تا از نظر منابع ارزی شرایط قابل قبولی را داشته باشیم. وی اظهار داشت: مدیریت خوب بانک مرکزی بر بازار ارز و ایجاد شفافیت در این بازار و بهبود وضعیت منابع ارزی کشور باعث شده تا نوسانات در بازار ارز به حداقل برسد و مسائل امنیتی برخلاف ادوار گذشته، کمترین تاثیر را بر بازار ارز ما داشته باشد.

رشد چشمگیر بیمه ما در تیر ۱۴۰۳
  گزارش فعالیت ماهانه دوره یک ماهه منتهی به 1403/04/31 شرکت بیمه ما منتشر شد. به گزارش کائنات، براساس گزارش منتشر شده در سامانه جامع اطلاع رسانی ناشران  این شرکت طی عملکرد یک ماهه از محل فروش حق بیمه مبلغ ۷,۶۶۸,۹۶۳ میلیون ریال درآمد کسب کرده که نسبت به عملکرد یک ماهه مشابه سال قبل خود ۶۷ درصد رشد داشته است.
بر اساس این گزارش، شرکت بیمه ما در این ماه تراز مثبت ۱۳۰ درصد را ثبت کرده است که بیانگر برنامه ریزی به منظور کسب سود بالا و همچنین مدیریت موثر منابع مالی دارد.
گفتنی است بیمه ما طی عملکرد ۴ ماهه سال مالی منتهی به ۱۴۰۳/۱۲/۳۰ از محل فروش حق بیمه مبلغ ۲۶,۳۴۸,۷۶۲ میلیون ریال درآمد داشته که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۵۹ درصد رشد داشته است.

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه